X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Zamieszczone przez becekpl
    a co do stosowania zasad forum
    Zasady Forum

Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
    "szukana_fraza site:Canon-Board.info")
    może zaczniecie je stosować a nie codziennie powstają te same temety
    to jak widać tez wam nie przeszkadza
    W dziale "Dla początkujących" zezwalamy na duplikowanie tematów, dlatego nazywa się on "Dla początkujących".
    Jeśli dubel pojawi się w innych działach i moderatorzy tego nie wychwycą [1], proszę zgłaszać to poprzez przycisk [!] (Raportuj zły post).
    Publiczne zwracanie uwagi moderatorom podchodzi pod punkt 3 zasad porządkowych:

3. Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum – użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
    Tak więc przestrzegam - możemy też przy okazji zacząć ten punkt regulaminu egzekwować.

[1] Moderator też człowiek i nie ma obowiązku czytać forum od deski do deski.

Zamieszczone przez kaindox
    Wiadomo o jaką kwotę chodzi? bo ja mimo zbliżającego się urlopu chętnie dołoże swoją cegiełkę żeby tego Pana pozbawić niebieskiego statusu
    To już sprawa pomiędzy Adminem a użytkownikiem, który możliwość reklamy wykupił.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• kaindox
      Uzależniony
      • 2009
      • 598

Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Hmm, żeby się kiedyś nie okazało jak Mastiff wywinie jakiś grubszy że admin odstanie wezwanie za współudział bo mimo że wiedział o praktykach stosowanych przez tego Pana nie reagował a wręcz wspierał go odpowiednim statusem
        Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• zoomi
          Uzależniony
          • 2012
          • 551

chyba oczywiste powinno być że w momencie powzięcia wiedzy o takich problemach reklamodawcy operator powinien wycofać się z dalszej współpracy...
          szczególnie że nie jest to gazeta w której ktoś reklamuje cudowne urządzenie na 50 chorób tylko ściśle tematyczne forum...
          wątek ciągnie się latami, chamskie odpowiedzi też, smutne to

Komentarz

• kaindox
            Uzależniony
            • 2009
            • 598

Zamieszczone przez Merde
            Taak, a Telewizja Polska jest winna współudziału w aferze Amber Gold, bo reklamy wyświetlała.
            W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

W Polsce wszystko możliwe. Prezes amber Gold uniewinniony, ale nie zdziwiłbym się jakby skazali jakichś dziennikarzy. W przypadku admina nikt go nie skaże ale ile czasu zmarnuje na ewentualne wyjaśnienia to już jego strata.
              Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.

Właścicielowi forum oczywiście nic nie zrobią, ale niesmak pozostaje.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

czyzby?
                Zamieszczone przez v.1958
                to i ja zacytuję:

Jak... kobieta lekkich obyczajów?
                Zasady Forum
                1. Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
                Zbiorczo.
                Od takich rzeczy jest przycisk "raportuj zły post". Niestety moderatorzy mają ograniczony czas i zdarza się przepuścić to i owo. Ja sam czytam ten wątek dość pobieżnie, zwyczajnie wczytywanie się szczegółowe w te dywagacje jest ponad moje siły i czas.
                Jeśli zauważacie jakieś nieprawidłowości prosimy o raportowanie!
                Co do meritum to nie ma IMHO podstaw żeby kogoś banować lub odbierać mu uprawnienia tylko na podstawie internetowych opowieści. Forum to nie jest miejsce do rozstrzygania takich kwestii, a admin czy moderatorzy to nie sędziowie i policja. Wiem że to jest może niedoskonałe ale to jedyny sposób.
                Tak samo działa to w dziale giełda. Nie ma szans wziąć odpowiedzialności za przebieg transakcji, bo jest to na poziomie forum niewykonalne. Kwestia czy ktoś za coś płaci jest tu zupełnie bez znaczenia.

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
                Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.

Może jednak nie przekraczajmy granic absurdu.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• becekpl
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 4304

Zamieszczone przez Kolekcjoner

I na koniec, ja sam się spotkałem z sytuacją że firmę mojego kolegi obsmarowano w internecie, znaleźli się "świadkowie", liczni poszkodowani tylko że jak przyszło co do czego to się okazało, że to wszystko lipa i działanie konkurencji. Jak się sprawa oparła o firmę której jest dystrybutorem to nagle cała rzecz ucichła (wystarczyło kilka pism wystosowanych przez prawników tejże do odpowiednich osób). I w całości wyszła lipa jaką były całe te forumowe lincze.
                  Byłbym daleko ostrożny z wydawaniem przedwczesnych wyroków.
                  masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach
                  Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                  Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• kaindox
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 598

Zamieszczone przez MC_
                    Nie powielaj idiotyzmów z internetu. Uniewinniony został od zarzutów dotyczących przestępstw ze stosunku pracy, a nie oszustwa. Poza tym nadal siedzi w areszcie.
                    dzięki za sprostowanie

masz racje takie sytuacje tez maja miejsce, ale tutaj Tom01 sam się pogrążył w swoich wypowiedziach
                    Dokładnie, sam przyznał że na towar lub zwrot pieniędzy czeka się miesiącami.
                    Gdyby tylko chodziło o oskarżenie ze strony forumowiczów byłbym ostrożniejszy jeśli chodzi o opinie o Tom01, problem w tym że jeśli chodzi o handel i jego stosunek do klienta to to jest już mocno patologiczne zachowanie zahaczające moim zdaniem powoli o oszustwa.

Komentarz

• Yoshitaka
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 585

Nastąpił postęp w sprawie. Idzie do mnie paczka, więc jeżeli jej zawartość mnie nie rozczaruje, to będzie sukces. Kolejne zakupy w tym sklepie sobie odpuszczę. Trzeba mieć dużo czasu i stalowe nerwy do takich transakcji.
                      Canon 50D + dodatki

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7443

Trzymamy przede wszystkim kciuki, żeby paczka zbyt długo "nie szła".
                        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• zoomi
                          Uzależniony
                          • 2012
                          • 551

widzisz paczkę na trackingu czy tylko słyszałeś/czytałeś że jest w drodze ?

Komentarz

• Matsil
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2022

Ja też kiedyś opisałem swoje doświadczenia z panem Tomem. Zapłaciłem z góry, kilka miesięcy czekałem na monitor i w końcu musiałem zmienić zamowienie na inny. Dodatkowo nie cała kasa została mi zwrócona.
                            Gościowi nie można odmówić wiedzy technicznej, ale sposób działania jest poniżej krytyki. Raz łamie nogi, raz wyjeżdża na wakacje, ogólne podejście do klienta mierne.
                            Proponuję zastanowić się nad zakupami u tego pana, a na pewno mocno przemyśleć wpłatę z góry. Najpierw towar, potem kasa, bo możecie poźniej czekać rok...
                            R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• Yoshitaka
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 585

Zamieszczone przez zoomi
                              widzisz paczkę na trackingu czy tylko słyszałeś/czytałeś że jest w drodze ?
                              Widzę na trackingu. Jeszcze kilka godzin stresu.
                              Canon 50D + dodatki

Komentarz

• kaindox
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 598

I jak, towar dojechał?

Komentarz

Pracuję...