X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oculus
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 18

używany canon eos 5d

Witam,

Mam zamiar kupić używanego canona eosa 5D. Niedługo będę przeprowadzał negocjacje. Aparat jest w stanie idealny. Ma dwa lata, ale prawie nieużywany. Zastanawiam się jaka może być rozsądna cena takiego cacka.
    Będę wdzięczny za pomoc w tym zakresie.
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Jak z małym przebiegiem to około 5k.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Oculus
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 18

Tak też myslałem. Dzieki za podpowiedź.
      Nie wiem czy dobrze mi sie wydaje, ale eos 5d nie jest juz produkowany, bo zastąpił go eos 5d mark II. Mam rację czy nie?

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Masz.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• adi760303
          Początki nałogu
          • 2008
          • 317

Zamieszczone przez pank
          Jak z małym przebiegiem to około 5k.
          5 tys to wg. mnie troche za duzo. Max 4200 to jeszcze do przyjecia.
          Powyżej tej kwoty to lepiej 5DmII z B&H

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Zamieszczone przez adi760303
            4200 to raczej w sferze życzeń, tyle to kosztują mocno zjechane sztuki. Swoją drogą, świetna puszka, w miarę nowa za połowę ceny równie świetnej puszki tylko z większą ilością pikseli i filmami nie wydaje mi się nierozsądne.

Komentarz

• fahrenheit
              Początki nałogu
              • 2008
              • 360

jak znajdziesz za 4200 z przebiegiem <10000 i nie wyglądający jakby go piłowali to daj znać. Chętnie zakupię

Komentarz

• MM-architekci
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2227

ja tez nie widze sensu placenia znaczeni ponad 2x za 5d2

za 4200 nie kupi sie sztuki z malym przebiegiem ponizej 20-30k
                no comment...

Komentarz

• adi760303
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 317

Zamieszczone przez fahrenheit
                  jak znajdziesz za 4200 z przebiegiem <10000 i nie wyglądający jakby go piłowali to daj znać. Chętnie zakupię
                  Kolego wystarczy poszukać. Sam taki zakupilem to to troche taniej a pozatym masz jeszcze wariant na B&H dolozysz torche i masz 5dMII
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez MM-architekci
                  ja tez nie widze sensu placenia znaczeni ponad 2x za 5d2

za 4200 nie kupi sie sztuki z malym przebiegiem ponizej 20-30k
                  Kto nie widzi to nie widzi a kto chce kupić to kupuje. Ja osobiscie zamowilem 5DII bo nie chcialem kupiować 2 sztuki 5D - ceny na allegro powariowały. Poczekajcie troche jak w Polsce 5DMII bedzie bardziej dostępna to i ceny 5D spadną. A jak nie to na zakupy do USA - B&H
                  Ostatnio edytowany przez adi760303; 21040. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• airborne

Kolego wystarczy poszukać. Sam taki zakupilem to to troche taniej a pozatym masz jeszcze wariant na B&H dolozysz torche i masz 5dMII
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Kto nie widzi to nie widzi a kto chce kupić to kupuje. Ja osobiscie zamowilem 5DII bo nie chcialem kupiować 2 sztuki 5D - ceny na allegro powariowały. Poczekajcie troche jak w Polsce 5DMII bedzie bardziej dostępna to i ceny 5D spadną. A jak nie to na zakupy do USA - B&H
                    aktualnie w B&H wyjdzie podobnie jak w Polsce, chyba, ze przemycasz przy okazji "wycieczki" swojej/znajomego, a nawet wtedy to koszt okolo 8500 zl (z ich podatkiem) bez gwarancji w europie. Wydaje mi sie, ze o ile bez gwarancji na szkla mozna sie obejsc, to na puszke juz jest wieksze ryzyko.

No i aktualnie w B&H 5DII brak
                    Ostatnio edytowany przez Gość; 18063.

Komentarz

• koy
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 108

To ja sie pochwale z zakupu - 5d w bardzo dobrym stanie razem z gripem za 4200
                      Można trafić okazje ale jest naprawdę ciężko.

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

to "troche" to drugie tyle , wiec cos , moze dla Ciebie to jest faktycznie troche ;]
                        no comment...

Komentarz

• szandor
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 624

Ja kupiłem 5d z przebiegiem 4400 klatek w stanie idealnym, ale z powtarzalnym FF na moich wszystkich szkłach + koszt wizyty na Żytniej (tam też potwierdzono przebieg)- za 4500. Po kalibracji jest OK.
                          Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
                          R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• Oculus
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 18

Dzieki za poszerzenie horyzontów przed negocjacjami. Oświećcie mnie jeszcze jak potwierdzić iloś wykonanych fotek. Co prawda kupuję z zaufanego źródła i podobno jest jedynie kilka tysięcy fotek, ale zawsze warto sprawdzić.

Komentarz

• mate00sh
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1312

Zamieszczone przez Oculus
                              Dzieki za poszerzenie horyzontów przed negocjacjami. Oświećcie mnie jeszcze jak potwierdzić iloś wykonanych fotek. Co prawda kupuję z zaufanego źródła i podobno jest jedynie kilka tysięcy fotek, ale zawsze warto sprawdzić.
                              Tylko serwis na Żytniej.

Komentarz

Pracuję...