X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
A może ktoś się orientuje czy można gdzieś dostać gumowe uszczelki bagnetu do "L" obiektywów? Ew. czy w ogóle można łatwo wymienić taką uszczelkę?Komentarz
-
-
-
Witam!
W mojej lustrzance EOS300D mam do wymiany spust i 'szybkę' nad wyświetlaczem (pękło jej się
).
Ze spustem poradziłem sobie rok temu odwracając gumkę wewnątrz przycisku, ale znów nie łapie lekkiego wciśnięcia - działa tylko spust ostateczny...
Czy jest możliwość gdzieś zakupić te elementy ? Nie chcę wysyłać aparatu do serwisu bo często-gęsto go używam.
Pozdrawiam!Komentarz
-
szybki raczej nie kupisz nigdzie, ale co do spustu to spróbuj w jakimś sklepie elektronicznym kupić tzw. zestaw naprawczy do pilotów - to zestaw gumek przewodzących w różnych średnicach takich pod przyciski - może coś dopasujesz.. kosztuje grosze a może być pomocne.. jak nie to tylko żytnia..Witam!
W mojej lustrzance EOS300D mam do wymiany spust i 'szybkę' nad wyświetlaczem (pękło jej się
).
Ze spustem poradziłem sobie rok temu odwracając gumkę wewnątrz przycisku, ale znów nie łapie lekkiego wciśnięcia - działa tylko spust ostateczny...
Czy jest możliwość gdzieś zakupić te elementy ? Nie chcę wysyłać aparatu do serwisu bo często-gęsto go używam.
Pozdrawiam!5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Obie rzeczy mogę oczywiście mieć, ale dopiero za 3-4 tygodnie. Spusty się właśnie skończyły, zaś "szybek" nie brałem jeszcze.Komentarz
-
-
-
Witam!
Spust naprawiony... mam nadzieję że podziała kolejny rok
Niestety w środku spustu gumka o której pisałem nie jest przewodząca - jak to gumka... ma jedyne zadanie - nie dopuszczać śmieci i wilgoci do środka.
Spust ma w środku wyprofilowaną blaszkę która realizuje dwie funkcje w zależności od nacisku (ostrzenie, strzał). Miała ona trochę nalotu, który skwapliwie wyczyściłem.Komentarz
-
Naprawiacz
Podaj jakieś przykładowe ceny części w jakie można się u Ciebie zaopatrzyć na pewno więcej osób będzie zainteresowanych jak będziesz miał dobrą cenę, i wtedy dowiesz się czego ludzie potrzebują najczęściej.
np:
1) jaka jest cena migawki do 10D,20D,40D, 5D ?
2) Ile kosztuje spust do tych modeli?
4) palnik do 430 ex II , 580 ex II
5) oryginalna plastikowa szybka na LCD główny i pomocniczy.
Ile pobrał byś za wymianę tych części itd.
pozdrawiamKomentarz
-
Witam! Mam uszkodzoną na 90% migawkę w Canonie 40d wyświetla err99 Jak wyglądało by to cenowo koszt migawki i naprawy?
Pozdrawiam!Komentarz
-
Komentarz
Komentarz