X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel-foto
    Początki nałogu
    • 2008
    • 342

Plecak z JPA

Czasami fotografując na rekonstrukcjach historycznych cały jestem w stroju moro to stwierdziłem, że i plecak też mógłby być moro. Wybór niestety niezbyt duży, bo jako, że imprezy okazjonalne to nie chciałem aby plecak był zbyt drogi. Wybór padł na firmę JPA. Cena do przyjęcia a i pojemność plecaczka też-akcja na takiej imprezie przebiega szybko to zazwyczaj biorę 2 a nawet 3 puszki. Na stronie producenta jest info: przy zakupach powyżej 250zł wysyłka gratis

No to postanowiłem dokupić plecak dla syna i wyszło 250zł. A tu info ze sklepu, że wysyłka gratis powyżej 500zł a strona jest w przebudowie to informacja nieaktualna. Wiem, że 13,5zł to nie pieniądze ale denerwuje mnie takie podejście. Ma ktoś jakąś radę-albo gdzie kupić plecak moro bo na nich się lekko zdenerwowałem!
    Ostatnio edytowany przez pawel-foto; 15533.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5117

Informacja na stronie jest jasna i jest ofertą. Nawet nie znalazłem nigdzie, że strona w przebudowie.
    W moenecie podejmowania decyzji widziłałeś, że wysyłka gratis i zreszą dalej tak jest. Zrób printscreen-a i im odpisz, że niech wywiązują się z umowy, albo ich podkablujesz do UOKiK
    Wkurzają mnie tacy sprzedawdcy, ale jeśli cena dobra to bym się upierał
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• pawel-foto
      Początki nałogu
      • 2008
      • 342

Zamieszczone przez Bangi
      I....
      Wkurzają mnie tacy sprzedawdcy, ..
      No właśnie. Nie chodzi o 13,50 ale o fakt.
      1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• szymekgd
        Początki nałogu
        • 2008
        • 292

Skoro plecak kosztuje 250zł, a "ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 250 zł WYSYŁAMY NA NASZ KOSZT !!!" to wg. mnie Twoje zamówienie nie podlega temu zapisowi...
        CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• Bangi
          Moderator
          • 2010
          • 5117

Zamieszczone przez szymekgd
          Skoro plecak kosztuje 250zł, a "ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 250 zł WYSYŁAMY NA NASZ KOSZT !!!" to wg. mnie Twoje zamówienie nie podlega temu zapisowi...
          W sumie racja , ale to po co piszą o 500?
          SAMOLOTY CB
          SAMOLOTY lotnictwo.net
          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• pawel-foto
            Początki nałogu
            • 2008
            • 342

Zamieszczone przez szymekgd
            Ale to powinni mi napisać że mam przekroczyć 250zł. I dokupił bym sobie uchwyt za 5zł i już przekraczam. A oni mi odpisali, że wysyłają gratis przy zakupach za 500zł.

Komentarz

• dziobolek
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2634

Zamieszczone przez pawel-foto
              Ale to powinni mi napisać że mam przekroczyć 250zł. I dokupił bym sobie uchwyt za 5zł i już przekraczam....
              No to zrób tak, następnie print screena z całą ofertą i... domagaj się swego

Pozdrówka!
              "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
              Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
              tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• szymekgd
                Początki nałogu
                • 2008
                • 292

Zamieszczone przez pawel-foto
                Ale to powinni mi napisać że mam przekroczyć 250zł. I dokupił bym sobie uchwyt za 5zł i już przekraczam. A oni mi odpisali, że wysyłają gratis przy zakupach za 500zł.
                W regulaminie http://www.jpa.com.pl/?strona,menu,p...klepu,ant.html jest wyraźnie napisane, że wysyłka gratis przy zamówieniu powyżej 250zł i dla mnie jest to wyraźny zapis: kupujesz za 250,01zł i nie doliczają za przesyłkę.
                CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• enulka22
                  • 2012
                  • 3

Miesiąc temu zakupiłam ten plecak dla narzeczonego i to nie mój pierwszy zakup w tej firmie, jest rewelacyjny zapłaciłam 156zł gdyż wybrałam ofertę za pobraniem. Ale pomijając to też kontaktowałam się z nimi, gdyż na stronie nie da się zakupić ani nic wsadzić do koszyka i na stronie (www.jpa.com.pl) jest podana następująca informacja
                  UWAGA!

Ze względu na zmianę kolekcji,
                  informacja o dostęności oraz sprzedaż
                  jedynie po kontakcie telefonicznym!!!

Więc myślę, że mają prawo liczyć wszystko inaczej, gdyż dla każdego mądrego człowieka jest zrozumiały powyższy tekst. Więc myślę, że powinieneś go brać bez zastanowienia, no chyba , że to 13,50zł robi aż taką wielką różnicę.
                  pozdrawiam!!!

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez enulka22
                    Miesiąc temu zakupiłam ten plecak dla narzeczonego i to nie mój pierwszy zakup w tej firmie, jest rewelacyjny zapłaciłam 156zł gdyż wybrałam ofertę za pobraniem.
                    Bardzo wiarygodna opinia - co dopiero zarejestrowane konto i pierwszy wpis w obronie sklepu
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• enulka22
                      • 2012
                      • 3

Zamieszczone przez Merde
                      Bardzo wiarygodna opinia - co dopiero zarejestrowane konto i pierwszy wpis w obronie sklepu
                      Ja wcale nikogo nie bronię założyłam konto żeby odpisać temu Panu. Ja zamówiłam i narzeczony jest zadowolony podobnie jak ten Pan musiałam zapłacić za przesyłkę nie zależnie od kwoty zamówienia, co jest podane na stronie. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i nie rozumiem zdenerwowania tego Pana gdyz informacja o dostawie i sprzedaży wyłącznie po kontakcie telefonicznym.

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

narzeczony jest zadowolony
                        Z czego zadowolony? Z obrotów swojego sklepu?
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• enulka22
                          • 2012
                          • 3

Zamieszczone przez Merde
                          Z czego zadowolony? Z obrotów swojego sklepu?
                          Niestety mój narzeczony nie posiada sklepu. A poza tym gdyby założył tą firmę to zgodnie z informacją podaną na stronie w zakładce firma miałby 5 lat nie ma co fajnie. zresztą ja kupiłam plecak jesteśmy zadowoleni z zakupu i nie będę więcej dyskutować na ten temat. Wyraziłam tylko swoją opinię bo mam do tego prawo, jak każdy.

A tak pozatym

Nikon>300 panoramicznych>canon:>

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Miesiąc temu zakupiłam ten plecak dla narzeczonego i to nie mój pierwszy zakup w tej firmie, jest rewelacyjny zapłaciłam 156zł gdyż wybrałam ofertę za pobraniem. Ale pomijając to też kontaktowałam się z nimi, gdyż na stronie nie da się zakupić ani nic wsadzić do koszyka i na stronie (www.jpa.com.pl) jest podana następująca informacja
                            UWAGA!

Ze względu na zmianę kolekcji,
                            informacja o dostęności oraz sprzedaż
                            jedynie po kontakcie telefonicznym!!!
                            Wspaniały sklep nie ma co .
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

...
                              A tak pozatym

Nikon>300 panoramicznych>canon:>
                              Merde to chyba coś do Ciebie, przetłumaczysz żebym też mógł się pośmiać
                              ...proszę.
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

Pracuję...