X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TOKIN
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

Zgoda esenpe ale jak paragon od aparatu jest u TIPa... to musisz najpierw wysłac sprzęt do TIPa - i to najczęściej odbywa się na koszt klienta - a on wysyła dalej do serwisu czy jakoś inaczej czaruje... :rolleyes:
    350d to mój trzeci aparat i zawsze mnie korciło żeby te 200-300zł zaoszcędzić - przeglądałam oferty TIPów ale zawsze coś było nieteges - najczęściej - własnie brak dowodu zakupu dla mnie. Ale oczywiście nikogo nie zniechęcam do zakupów u TIPa
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Ci którzy kupili u mnie wiedzą, na jakiej zasadzie i gdzie realizuję się gwarancję. Taka ciekawostka - przez półtorej roku jeszcze się nie popsuło żadne lustro sprzedane przeze mnie (chodzi o Canony ogółem, D70-tki miałem ze 3 w serwisie).
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• darpla
        Bywalec
        • 2004
        • 184

warto spojrzec na styki od baterii. Jak sa mocno wytarte, znaczy ze czesto byla ona ladowana, wiec i przebieg aparatu jest niemały
        http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez TOKIN
          Jak gośc ma tylko zbiorczy paragon/dowód zakupu w Niemczech to niestety serwis w Polsce Ci tego na gwaracji nie naprawi.
          Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
          Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
          Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
          Dlaczego?
          Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7443

Zamieszczone przez Vitez
            Naprawi. To czy zbiorczy paragon czy pojedynczy to zadna roznica.
            Kwestia tylko w tym czy TiP udostepni ci na potrzeby wysylki/zaniesienia do serwisu taki paragon zbiorczy?
            Wiekszosc TIPow woli prosic kupujacych by ewentualne uszkodzone sprzety odsylac do nich a gwarancje oni realizuja (nawet jesli jest to eurogwarancja czyli honorowana w Polsce).
            Dlaczego?
            Wlasnie z powodu rachunkow zbiorczych i ewentualnego ryzyka udostepniania ich, w tym takiego ryzyka ze klient pozna prawdziwa cene kupionego sprzetu czyli "ile to TIP na tym zarabia"
            I tu śViteziowi przyznam rację.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Cichy
              śViteziowi
              Nie wiem co ci sie wydaje ale przekrecanie mojego nicka wcale nie wydaje mi sie zabawne a wrecz namietnie z tym walcze .
              Tak wiec nie rob tego wiecej - prosze...

Komentarz

• czeredrecki
                Coś już napisał
                • 2005
                • 90

podziekowania

Zamieszczone przez Cichy
                .
                wlasnie dzis zanabylem body 300d (carne) od kolegi --CICHY-- (osobiscie ja byl u niego) tranzakcje jak naj bardziej na duuuzy + ... serdecznie polecam ... "NEGATYWA" http://www.negatyw.org
                p.s. tylko nie mam polskiej instrukcji ... ( pewnie nie wziol ja ) ...

pozdrawiam i wiiielkie dzieki
                Ostatnio edytowany przez czeredrecki; 1514.

Komentarz

• thorin
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1990

Cichy, powinienem dostawac jakas prowizje za narajanie klientow

Komentarz

• czeredrecki
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 90

zakup

Zamieszczone przez thorin
                    Cichy, powinienem dostawac jakas prowizje za narajanie klientow

nic z tego ...... negocjacje trwaly z Cichym juz od 4 dni .... ale jak Cie to pocieszy to za "najaranie" w imieniu Cichego moge wyslac Tobie kartke z nad moza ...

Komentarz

• thorin
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1990

Zamieszczone przez czeredrecki
                      to za "najaranie" w imieniu Cichego moge wyslac Tobie kartke z nad moza ...

naRajanie... naraic cos komus Tomek Pukacki, znany w niektorych poznanskich undergrandowych kregach jako Titus zwykl sie tak wyrazac... a kartke chetnie poprosze z jakim herlawo kulawym widoczkiem najlepiej taka 5 widoczkow w jednym, zawsze to poszerzenie horyzontow o fotografii

Komentarz

• timi
                        • 2005
                        • 2

musisz sie zastanowic czy warto poswiecic te 300 zl roznicy na koszt przyszlych napraw i klopotow z serwisowaniem.300 bo taka jest roznica pomiedzy sklepem a all.....Ja rowniez zastanawialem sie nad tym problemem doszlem do wniosku ze nie warto. Ja swoj kupilem w pro.... czarny z kitem USM za 2651.Sa w MM... promocje jak i na necie poszukaj uwaznie a napewno znajdziesz jeszcze taniej. :grin:

ps;Zadna z tych firm nie proponowala mi promowanie jej wizerunku .

Komentarz

Pracuję...