X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Canoniarz1984
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 45

Gdzie można przebrać wśród kilku sztuk C35L & C135L ?

Chciałbym udać się w jedno miejsce gdzie będę mógł przebrać wśród kilku sztuk zarówno pierwszego jak i drugiego obiektywu.
    Możecie mi podpowiedzieć gdzie byłoby najlepiej? Jak szukałem swego czasu Sigmy 30 1.4 - wszędzie po 1 sztuce .. niesamowicie utrudniało mi to życie
  • greatidea
    Coś już napisał
    • 2010
    • 66

Odp: Gdzie można przebrać wśród kilku sztuk C35L & C135L ?

Fotoforma w Warszawie, na wszelki wypadek lepiej zadzwonić, czy w danym momencie mają kilka sztuk.

Komentarz

• filharmoniusz
      Bywalec
      • 2010
      • 155

Ale po co?

Komentarz

• Canoniarz1984
        Dopiero zaczyna
        • 2013
        • 45

Jak to po co? Żeby wybrać najostrzejszą sztukę, której nie będzie potrzebna kalibracja?

Komentarz

• Bogdan56_Ch
          Początki nałogu
          • 2007
          • 377

Tam gdzie można przebierać wolę nie kupować. Przyczyna jest prosta, najlepsze egzemplarze zostają wykupione, dla jeleni pozostają te pozostałe. Wątpie w to, ze sklep będzie otwierał wszystkie opakowania z obiektywami, musi sprzedać rwnież to co zostało odrzucone.

Komentarz

• krystian_n
            Coś już napisał
            • 2011
            • 51

Zamieszczone przez Canoniarz1984
            Jak to po co? Żeby wybrać najostrzejszą sztukę, której nie będzie potrzebna kalibracja?
            Akurat 35L i 135L to chyba nie trzeba przebierać;-)

Komentarz

• jaś
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 2601

przecież przebieranie to (wg słów wypowiadanych przez pro fotografów) standardowa czynność przy kupowaniu, jeśli sprzedawca ma 10 sztuk to jest z czego wybierać jak ma dwie lub trzy to wybór jest iluzoryczny - takie opinie panują wśród profesjonalnych fotografów (można przy wielu okazjach poczytać lub usłyszeć) kupujących profesjonalne obiektywy. Ciekawe jaka amatorska kiszka jest sprzedawana nieprzebierającym amatorom?
              Jestem szumofobem
              S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
              Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• igor58
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1861

już widzę jak sprzedawca otwiera 10 pudełek (jaki sklep ma tyle "na stanie"?) i podaje klientowi kolejne szkła
                tę paranoję z "przebieraniem" rozkręcili ślubniacy i forumowu handlarze
                nie wierzę, że w warunkach sklepowych można dobrze sprawdzić obiektyw

Komentarz

• Bart
                  Bywalec
                  • 2012
                  • 176

Zamieszczone przez igor58
                  nie wierzę, że w warunkach sklepowych można dobrze sprawdzić obiektyw
                  Chyba że miałbyś dużo czasu, zaprzyjaźnionego cierpliwego sprzedawcę z nową dostawą kilku sztuk i małym ruchem na sklepie, wziął swój komputer, tablice testowe, również wyszedł ze sklepu i postrzelał po okolicy w świetle dnia, potem zdjęcia na kompa i szczegółowa ocena.. kto tak może? Inaczej to najwyżej iluzja wybierania, raczej sprawdzenie obiektywu w celu wyeliminowania ewentualnej ewidentnej wady.

Komentarz

• jaś
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 2601

słyszałem że ci najbardziej pro biorą kilka do domu testują i zostawiają sobie najlepszą
                    Jestem szumofobem
                    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• amroz
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 772

mam 35L i 135L i nie wpadło mi do głowy żeby wybierać z kilku sztuk. Mam ostre sztuki bo te szkła są po prostu same z siebie ostre

Komentarz

Pracuję...