witajcie, kupilem na aukcji canona 5d MKII. Sprzedajacy jest z Krakowa, boje sie troche wplacic kase a gosc ma opory przed wysylka za pobraniem, czy moglby ktos podskoczyc i obejrzec ten aparat w Krakowie?? Naturalnie z jakas mala gratyfikacja
Bede bardzo wdzieczny
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: 5d mkii - kraków czy ktos moze obejrzec?
Poszło na PM.Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
-
To przed kupieniem nie ustaliłeś formy płatności i wysyłki? Luzak z Ciebie
.
Komentarz
-
z ciekawości; ile dałeś i za jaki egzemplarz konkretnie ?Komentarz
-
Skoro kupiłeś to tak jakbyś już wpłacił kasę. Zgodziłeś się z warunkami, jakie podane zostały w aukcji, odwrotu nie ma. Chyba że sprzedawca zgodzi się na Twoją ewentualną rezygnację...300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)Komentarz
-
Ale on nie prosi o dobre rady i wyjaśnianie rzeczywistości, tylko o to żeby ktoś, kto mieszka w Krakowie... i tak dalej. Wszyscy wiemy, jak działa Allegro i znamy zasady. Chodzi raczej o to, żeby ktoś sprawdził czy aparat rzeczywiście (fizycznie) istnieje i czy (wbrew np. opisowi na aukcji) nie jest kompletnym, niedziałającym złomem. Bo przekonanie się o tym już po wpłaceniu pieniędzy i dostaniu go do ręki to kiepski pomysł. Jakbym miał ryzykować parę tysięcy złotych, to chyba jednak wolałbym zaryzykować negatywa na Allegro...Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalbKomentarz
-
Taki kupujacy to niezly kretacz. Licytuje znajac zasady aukcji, a nastepnie kombinuje jak nie placic.Komentarz
-
Oczywiście masz rację, ale jeśli sprzedawca jest krętaczem to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wynajętemu "oglądaczowi" pokazał sprawny, piękny aparat, a nabywcy wysłał co innego :-). Niestety na nieuczciwych sprzedawców najlepszym sposobem, jaki udało mi się wypracować, jest wycofanie się z transakcji przy pierwszym podejrzeniu. Jak ktoś mataczy przy propozycji obejrzenia aparatu to raczej nic dobrego nie wróży...Ale on nie prosi o dobre rady i wyjaśnianie rzeczywistości, tylko o to żeby ktoś, kto mieszka w Krakowie... i tak dalej. Wszyscy wiemy, jak działa Allegro i znamy zasady. Chodzi raczej o to, żeby ktoś sprawdził czy aparat rzeczywiście (fizycznie) istnieje i czy (wbrew np. opisowi na aukcji) nie jest kompletnym, niedziałającym złomem. Bo przekonanie się o tym już po wpłaceniu pieniędzy i dostaniu go do ręki to kiepski pomysł. Jakbym miał ryzykować parę tysięcy złotych, to chyba jednak wolałbym zaryzykować negatywa na Allegro...300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Ej, ja czegoś nie rozumiem. Nie ufasz sprzedającemu, ale chcesz zaufać równie losowej osobie z tego forum? o.OKomentarz
-
jest sklep z akcesoriami foto w pobliżu rynku gdzie pracują bardzo sympatyczni a przede wszystkim porządni i uczciwi ludzie. Mógłbyś się z nimi dogadać żeby za ewentualną odpłatnością pośredniczyli w transakcji. Kiedyś tak sprzedałem aparat u nich i na prawdę odbyło się wszystko bez zarzutów. Napisz ewentualnie na pw to podam Ci namiarKomentarz
-
Czy wy jestescie NORMALNI?
Kupilem aparat za 4tys zl, gosc sporadycznie odbiera telefony, nie chce wyslac za pobraniem z opocja sprawdzenia zawartosci - wiec juz zapala mi sie lampka. Wy naturalnie jestescie tacy pewni i od reki przelali byscie kase. Mam ponad 300 komentarzy i wiem jakie "walki" na allegro sie dzieja, dla mnie to nie mala kwota.
Pozdrawiam NORMALNYCH !Komentarz
-
Nie wiem panowie jak wy, ale mnie po powyższym poście przeszłaby ochota na jakąkolwiek pomoc temu panu.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Dokładnie.
Od soebie powiem, że NIKT NORMALNY nie licytuje w ciemno. Warunki dostawy uzgadnia sie przed zakupem.Komentarz
-
Komentarz
Komentarz