X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zysk
    Pełne uzależnienie
    • 2013
    • 1120

Odp: Sklep fotoaparaciki.pl - chamstwo, bałagan

IMHOubliczne linczowanie firmy na podstawie jednego(slusznego lub nie) postu:to nie jest w porządku.Załozyciel wątku jest dla mnie tak samo wiarygodny lub nie jak firma którą krytykuje.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• jas_r
      dawniej jas_rambo
      • 2013
      • 116

Zamieszczone przez zysk
      IMHOubliczne linczowanie firmy na podstawie jednego(slusznego lub nie) postu:to nie jest w porządku.Załozyciel wątku jest dla mnie tak samo wiarygodny lub nie jak firma którą krytykuje.
      Idąc tym tokiem myślenia, mógłbyś zakwestionować wszystkie ostrzeżenia nt. nieuczciwych/nieprofesjonalnych sprzedawców, które pojawiają się w tym dziale.
      Ja nikogo nie linczuję - spotkałem się z wyjątkowym bałaganem i chamstwem ze strony sklepu, opisałem więc swoją historię.

Na potwierdzenie wiarygodności mojej "przygody" z tym sklepem mam tylko komentarze na ich koncie od innych kupujących: Informacje o Użytkowniku fotoaparaciki - i w połączeniu z moim przypadkiem jest to chyba dość mocny dowód na bałagan w tym sklepie, a zarazem powód do założenia tego tematu.

Co do postów "mogłeś nie odbierać przesyłki": skąd miałem wiedzieć co jest w środku? Co prawda w pierwszej przesyłce wszystko było (akumulator, paragon, etc), ale skąd miałem wiedzieć, czy nie zapomnieli czegoś jeszcze wsadzić do mojego zamówienia. To chyba logiczne postępowanie - skoro zamawiasz coś z danego sklepu, przesyłka przychodzi, a kilka dni później przychodzi kolejna z tego sklepu - to raczej coś jest na rzeczy - no chyba że jak pokazuje ten przypadek, po prostu w sklepie mają burdel, ale tego nie idzie przewidzieć.

Pozdrawiam.
      Ostatnio edytowany przez jas_r; 47869.

Komentarz

• manfred1
        Uzależniony
        • 2007
        • 842

Z nie odbieraniem przesyłki to Wy tak na serio czy żarty sobie robicie?

Wysłane listem poleconym z Nexus 4
        Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• fhumargo
          Bywalec
          • 2006
          • 116

Zamieszczone przez janrusek
          Na potwierdzenie wiarygodności mojej "przygody" z tym sklepem mam tylko komentarze na ich koncie od innych kupujących: Informacje o Użytkowniku fotoaparaciki - i w połączeniu z moim przypadkiem jest to chyba dość mocny dowód na bałagan w tym sklepie, a zarazem powód do założenia tego tematu.
          Na początku pragnę zaznaczyć, że nie jestem rzecznikiem firmy fotoaparaciki. Sprawdziłem twój link do informacji o użytkowniku fotoaparaciki i mamy czarno na białym : pozytywne komentarze 5667, negatywne 11 a więc około 2% czy dużo czy mało nie mnie oceniać.
          Kupowałem kilka razy w tym sklepie osobiście i to co mnie najbardziej wkurzało to doliczanie do płatności kartą 2% o czym pisałem już wcześniej w innym wątku.
          7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Komentarz

• jas_r
            dawniej jas_rambo
            • 2013
            • 116

Zamieszczone przez fhumargo
            Na początku pragnę zaznaczyć, że nie jestem rzecznikiem firmy fotoaparaciki. Sprawdziłem twój link do informacji o użytkowniku fotoaparaciki i mamy czarno na białym : pozytywne komentarze 5667, negatywne 11 a więc około 2% czy dużo czy mało nie mnie oceniać.
            Kupowałem kilka razy w tym sklepie osobiście i to co mnie najbardziej wkurzało to doliczanie do płatności kartą 2% o czym pisałem już wcześniej w innym wątku.
            17 neutralnych, 11 negatywnych + nie wiadomo ile było takich sytuacji jak moja - bo ja wystawiłem im pozytywny komentarz, skąd miałem wiedzieć, że tydzień później będzie miała miejsce taka sytuacja. Pewnie gdyby ten facet od maila (prawdopodobnie jakiś właściciel lub współ) grzecznie podziękował za zgłoszenie tego faktu i odesłanie akumulatora, to nawet nie rozpoczynałbym tego tematu.

Nic dziwnego, że pozytywne komentarze biorą przewagę, bo w końcu wystawiają oni 11 stron aukcji. To już podlega subiektywnej ocenie, czy to dużo czy mało udokumentowanych pomyłek na taką ilość sprzedaży. Ja tylko opisałem swoją historię i udokumentowałem wyjątkowe chamstwo, które mnie spotkało ze strony sklepu.

Komentarz

• fhumargo
              Bywalec
              • 2006
              • 116

Na pewno masz racje w swojej ocenie takiego postępowania ale myśle, że temat wyczerpaliśmy i nie bijemy więcej piany w tym temacie. Róbmy zdjęcia dzielmy się opiniami ( tak jak Ty ) i miejmy nadzieję, że tego typu przypadków będzie coraz mniej od wszystkich sprzedawców. Kultura sprzedaży będzie rosła, bo rynek sam będzie eliminował nierzetelnych.

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Zamieszczone przez janrusek

Co do postów "mogłeś nie odbierać przesyłki": skąd miałem wiedzieć co jest w środku? Co prawda w pierwszej przesyłce wszystko było (akumulator, paragon, etc), ale skąd miałem wiedzieć, czy nie zapomnieli czegoś jeszcze wsadzić do mojego zamówienia. To chyba logiczne postępowanie - skoro zamawiasz coś z danego sklepu, przesyłka przychodzi, a kilka dni później przychodzi kolejna z tego sklepu - to raczej coś jest na rzeczy - no chyba że jak pokazuje ten przypadek, po prostu w sklepie mają burdel, ale tego nie idzie przewidzieć.

Pozdrawiam.
                Co to jest za pokrętna logika - dostałeś jak piszesz w pierwszej przesyłce wszystko co zamówiłeś, to czego się niby spodziewałeś Kolego ? To że w sklepie ktoś się pomylił nie podlega dyskusji. Po prostu mogłeś nie odbierać lub odesłać za pobraniem
                W czym problem - ktoś się pomylił a Ty poczułeś się urażony, bo komuś ze sklepu nie zależy. To nie powinien być Twój problem i nie jest to powód do szkalowania firmy z powodu jakiegoś pracownika.
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• fhumargo
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 116

Panowie
                  Znowu w kolejnym wątku tworzymy brazylijską telenowę.
                  Było, stało się a życie toczy się dalej

Komentarz

• kaindox
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 598

W czym problem - ktoś się pomylił a Ty poczułeś się urażony, bo komuś ze sklepu nie zależy. To nie powinien być Twój problem i nie jest to powód do szkalowania firmy z powodu jakiegoś pracownika.
                    Czego Ty od niego chcesz - pracownik sklepu zachował się nieprofesjonalnie i dał Ciała, chłopak chciał być uczciwy i odesłać i na koniec słyszy że wykorzystał okazję. Pewnie szef kazał temu pracownikowi pokryć koszty wysyłki stąd ten nieprzyjemny komentarz na sam koniec a Ty co przykre zachowujesz się jakbyś był właśnie tym rozgoryczonym pracownikiem
                    Ostatnio edytowany przez kaindox; 25813.

Komentarz

• Żwirek
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 180

A kupował ktoś od nich używane szkło ?
                      Dość mocno zastanawiam się nad:
                      http://allegro.pl/canon-70-200-mm-f-...268659767.html - poprawiony link

aczkolwiek mam małe wątpliwości,a do Łodzi za daleko żebym pojechał osobiście sprawdzić czy wszystko jest ok.
                      Ostatnio edytowany przez Żwirek; 24114.

Komentarz

• zoomi
                        Uzależniony
                        • 2012
                        • 551

Zamieszczone przez Żwirek
                        A kupował ktoś od nich używane szkło ?
                        Dość mocno zastanawiam się nad:
                        Obiektyw Canon 70-200 2.8 IS (4276040396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

aczkolwiek mam małe wątpliwości,a do Łodzi za daleko żebym pojechał osobiście sprawdzić czy wszystko jest ok.
                        a co mają wspólnego Fotoaparaciki ze szkłem kogoś z Opola bo tego nie rozumiem ? jakaś tajna filia czy co ?

Komentarz

• Żwirek
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 180

Przepraszam mój błąd, pomyliłem linki.
                          Teraz juz jest wsio ok

Komentarz

• jas_r
                            dawniej jas_rambo
                            • 2013
                            • 116

Zamieszczone przez Żwirek
                            Przepraszam mój błąd, pomyliłem linki.
                            Teraz juz jest wsio ok

Canon 70-200 mm f/2.8L EF IS USM Lódź # (4268659767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
                            Jako autor wątku odpowiem Ci, że nie ma reguły. Na tyle transakcji ile oni robią mają 12 negatywów, a są dość dużym sklepem i to w sumie mogło się zdarzyć. Towar który zamówiłem był w porządku, taki jak chciałem i tak dalej, problemem było totalne chamstwo obsługi, czy tam kogoś z kierownictwa sklepu, ale tak jak mówię - nie ma reguły.

Komentarz

• Johnus
                              Coś już napisał
                              • 2008
                              • 73

Zależy na kogo się tam trafi, jest taki jeden koleś który jest wybitnie chamski, jeden gość zamotany i niechętny do dyskusji, a miałem też przyjemność rozmawiać z człowiekiem kompetentnym i rozumnym. Niestety oten ostatni wygląda na to, że nie zajmuje się już sprzedażą tylko jest kimś na wzór marketingowca czy coś.

Komentarz

• Żwirek
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 180

Czyli loteria

Komentarz

Pracuję...