Zamieszczone przez iczek
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Fakty są takie że canon jeśli chodzi o sprzęt reporterski ma 70% rynku światowego i się nawet tym gdzieś chwalił – musiał bym poszukać gdzie. Inna sprawa że canon ma dużo przewagę na rynku w europie. W stanach o ile dobrze pamiętam nikon stoi dobrze. Japonia to już w ogóle inna bajka. Wiec po co nikon ma wydawać kasę na opracowywanie nowych modeli skoro jego obecne się sprzedają a użytkownicy tego systemu sami nawzajem się przekonuje że nikon dopracowuje modele i grzecznie czekają. Ja się zgadzam z tym bo 70 to jest nadal dobry aparat, 4mpx do gazety codziennej gdzie zdjęcie jest wielkości kilku centymetrów wystarcza aż nadto. Canon robi „na szybko” aby zarobić, a jak zdąży przed konkurencja to zarobi jeszcze więcej. Nie jest uznawany za markę „kóltową” i jak by nie wyprzedał konkurencji technologicznie to wcale by mu nie było łatwo -
Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).Zamieszczone przez snowboardernajglosniej krzycza ci co maja D70 i jeden, dwa obiektywy. Dla nich przejscie na Canona nie kosztowaloby prawie nic, ale ida
w zaparte.Komentarz
-
no wiec tym bardziej jest dziwne, dlaczego to wlasnie tacy najwiecej krzycza...Zamieszczone przez pn_Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).Komentarz
-
To nie czytaj. Widzisz "pn", skipujesz.Zamieszczone przez Polacopn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny?
Chodzilo o D200, ciekawilo mnie to, nigdzie nic nie ma na ten temat, wiec chcialem sie dowiedziec skad ta informacja. Czysta ciekawosc.Zamieszczone przez Polacoz tym "podaj zrodlo"
Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.
Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.Zamieszczone przez PolacoWez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?Komentarz
-
Powiedzcie mi prosze dlaczego spora ilosc posiadaczy Canonow tak nienawidzi Nikona ze co kilka dni musi wypisywac te dziecinne dyskusje?
Przeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.Komentarz
-
Ale wsparcie jakies masz?Zamieszczone przez zwoliPrzeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
Hmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie TyZamieszczone przez pn_Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.
LOL, wiesz co ? poprawiles mi humorZamieszczone przez pn_Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.
Komentarz
-
Ja mam aparat, ktory lubie i nie kupie innego, ani Nikona, ani Canona, ani Minolty, ani Pentaxa... wiec jest mi obojetne co sie ukaze, nie ukaze, kto wiecej sprzeda itd.Zamieszczone przez PolacoHmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie Ty
Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.Zamieszczone przez PolacoLOL, wiesz co ? poprawiles mi humor
Komentarz
-
Ciekawe, bo ja mam dokladnie to samo wrazenie w stosunku do Ciebie. Coz, z mojej strony EOT, szkoda mi klawiatury na glupoty.Zamieszczone przez pn_Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.Komentarz
-
-
-
a ty to pewnie robisz dla potomnosci swoim zoltym trabantem?Zamieszczone przez zwoliPowiedzcie mi prosze dlaczego spora ilosc posiadaczy Canonow tak nienawidzi Nikona ze co kilka dni musi wypisywac te dziecinne dyskusje?
Przeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.Komentarz
-
Nie ma zoltych trabantow. Sa tylko jedne trabanty, na c.Zamieszczone przez svena ty to pewnie robisz dla potomnosci swoim zoltym trabantem?
Komentarz
-
Nie ma?Zamieszczone przez pn_Nie ma zoltych trabantow. Sa tylko jedne trabanty, na c.
Na pstryku mozna przeczytac o D70
Trabant jak nic :PKorpus aparatu wykonany jest z tworzyw sztucznych. Dzięki temu aparat jest stosunkowo lekki (595g).Komentarz
-
Kochany, mam wlasnie oba w reku -> D70 to przy 350D Mercedes!Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]Nie ma?
Na pstryku mozna przeczytac o D70
Trabant jak nic :PKomentarz
Komentarz