Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czeczot
    Początki nałogu
    • 2004
    • 325

Zamieszczone przez iczek
    Nie wyrokuje, jak ty, ktory z nich jest lepszy. Przytaczam fakty zasiegniete z zagranicznych forów (bo badan nikt nie robi) i generalne zjawisko jakim jest przewaga Nikona w mediach zachodnich (a wlasciwie w US).
    Fakty są takie że canon jeśli chodzi o sprzęt reporterski ma 70% rynku światowego i się nawet tym gdzieś chwalił – musiał bym poszukać gdzie. Inna sprawa że canon ma dużo przewagę na rynku w europie. W stanach o ile dobrze pamiętam nikon stoi dobrze. Japonia to już w ogóle inna bajka. Wiec po co nikon ma wydawać kasę na opracowywanie nowych modeli skoro jego obecne się sprzedają a użytkownicy tego systemu sami nawzajem się przekonuje że nikon dopracowuje modele i grzecznie czekają. Ja się zgadzam z tym bo 70 to jest nadal dobry aparat, 4mpx do gazety codziennej gdzie zdjęcie jest wielkości kilku centymetrów wystarcza aż nadto. Canon robi „na szybko” aby zarobić, a jak zdąży przed konkurencja to zarobi jeszcze więcej. Nie jest uznawany za markę „kóltową” i jak by nie wyprzedał konkurencji technologicznie to wcale by mu nie było łatwo

iMAC
    www.czeczot.pl

Komentarz

• pn_
      Zablokowany
      • 2005
      • 857

Zamieszczone przez snowboarder
      najglosniej krzycza ci co maja D70 i jeden, dwa obiektywy. Dla nich przejscie na Canona nie kosztowaloby prawie nic, ale ida
      w zaparte.
      Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

Zamieszczone przez pn_
        Wytlumacz mi, po co uzytkownik D70 i dwoch obiektywow mialby zmieniac sprzet na Canona, majac do wyboru trabanta ala ruski plastik z denkiem od butelki, albo az 500 euro drozszego 20D, bez widoku na rozsadny, mozliwy do zaplacenia obiektyw (ze o spocie juz nie wspomne :-)).
        no wiec tym bardziej jest dziwne, dlaczego to wlasnie tacy najwiecej krzycza...
        www albo tez flickr

Komentarz

• pn_
          Zablokowany
          • 2005
          • 857

Zamieszczone przez Polaco
          pn_ czytam sobie te Twoje posty i wiesz co ? zaczynasz sie robic nudny?
          To nie czytaj. Widzisz "pn", skipujesz.

z tym "podaj zrodlo"
          Chodzilo o D200, ciekawilo mnie to, nigdzie nic nie ma na ten temat, wiec chcialem sie dowiedziec skad ta informacja. Czysta ciekawosc.

Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.

Wez zdejmij te zolte okulary i zacznij normalna dyskusje z ludzmi, ok ?
          Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.

Komentarz

• zwoli

Powiedzcie mi prosze dlaczego spora ilosc posiadaczy Canonow tak nienawidzi Nikona ze co kilka dni musi wypisywac te dziecinne dyskusje?

Przeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

Zamieszczone przez zwoli
              Przeciez i tak dla 99.99% z Was nie ma znaczenia czym robicie zdjecia bo i tak robicie je conajwyzej do rodzinnych albumow.
              Ale wsparcie jakies masz?
              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Zamieszczone przez pn_
                Jak raz dla zartu, zeby pokazac bezsens powtarzania plotek, napisalem, ze w 20D po 20tys. fotek matryca wypala sie na srodku, to szaleni fanatycy nie zauwazyli ironii i nie pytali o zrodlo, tylko od razu mnie zwyzywali.
                Hmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie Ty

Zamieszczone przez pn_
                Wlasnie to robie. W przeciwienstwie np. w tym momencie do Ciebie.
                LOL, wiesz co ? poprawiles mi humor
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• pn_
                  Zablokowany
                  • 2005
                  • 857

Hmmm, jedynego fanatyka jakiego ja tu widze to jestes wlasnie Ty
                  Ja mam aparat, ktory lubie i nie kupie innego, ani Nikona, ani Canona, ani Minolty, ani Pentaxa... wiec jest mi obojetne co sie ukaze, nie ukaze, kto wiecej sprzeda itd.

LOL, wiesz co ? poprawiles mi humor
                  Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.

Komentarz

• Polaco
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1135

Zamieszczone przez pn_
                    Wiem. Zauwazylem. Ze dyskusja u Ciebie polega na przesmiewkach i jakichs pisaniach dla samego pisania.
                    Ciekawe, bo ja mam dokladnie to samo wrazenie w stosunku do Ciebie. Coz, z mojej strony EOT, szkoda mi klawiatury na glupoty.
                    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                    Troche moich knotow

Komentarz

• pn_
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 857

szkoda mi klawiatury na glupoty.
                      Dopiero teraz?!?!?

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Polaco i pn_ - idzcie sobie na PW z ta wymiana "uprzejmosci"

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez zwoli
                          Powiedzcie mi prosze dlaczego spora ilosc posiadaczy Canonow tak nienawidzi Nikona ze co kilka dni musi wypisywac te dziecinne dyskusje?

a ty to pewnie robisz dla potomnosci swoim zoltym trabantem?

Komentarz

• pn_
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 857

Zamieszczone przez sven
                            a ty to pewnie robisz dla potomnosci swoim zoltym trabantem?
                            Nie ma zoltych trabantow. Sa tylko jedne trabanty, na c.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez pn_
                              Nie ma zoltych trabantow. Sa tylko jedne trabanty, na c.
                              Nie ma?

Na pstryku mozna przeczytac o D70
                              Korpus aparatu wykonany jest z tworzyw sztucznych. Dzięki temu aparat jest stosunkowo lekki (595g).
                              Trabant jak nic :P

Komentarz

• pn_
                                Zablokowany
                                • 2005
                                • 857

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                                Nie ma?

Na pstryku mozna przeczytac o D70

Trabant jak nic :P
                                Kochany, mam wlasnie oba w reku -> D70 to przy 350D Mercedes!

Komentarz

Pracuję...