X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kashpir_pl
    Bywalec
    • 2007
    • 136

Black Friday 2014 po polsku

Zastanawiałem się czy amerykańska tradycja wyprzedaży w piątek po Święcie Dziękczynienia zacznie docierać do naszych polskich sprzedawców. Kilku się z pewnością znalazło - w tym co najmniej jeden ze sklepów fotograficznych. Z radością odkryłem dzisiaj w skrzynce maila od cyfrowe.pl, że Black Friday i że 5% rabat na wszystko. A że nęci mnie, żeby sobie zrobić jakiś prezent pod choinkę np. w postaci 7D mark II, to od razu na stronę sklepu. I co? Okazało się, że aparat, który do tej pory kosztował 6549 zł (już sobie obliczyłem, że ze zniżką będzie 6221,55 zł ) dzisiaj kosztuje 6745 zł... Co po zniżce daje już mniej atrakcyjne 6407,75 zł.
    Druga rzecz, która mnie interesuje - obiektyw Canon 10-18 też miał podniesioną cenę z 1099 zł na 1132 zł. Promocja rodem z linii lotniczych Wizzair, gdzie też na wiele lotów podnoszą ceny, żeby następnego dnia chwalić się 20% obniżką

Jeśli tak to ma wyglądać to ja wolę "prawdziwą" promocję na kilka rzeczy niż taką nieco oszukaną na wszystko.
    Siem de i kilka obiektyvoof
  • xxkomarxx
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1456

Odp: Black Friday 2014 po polsku

Jaki kraj taki czarny piatek.

Komentarz

• Bangi
      Moderator
      • 2010
      • 5117

Jakiś miesiąc temu Furby czy jakoś tak się nazywa ta maskotka stała w Smyk-u za jakieś 240 zł (jeśli mnie pamięć nie myli), dziś patrzę do gazetki tej sieci, a tam przekreślone 349 zł i cena 289 z info oszczędzasz 60 zł !!!
      Nie zdarza mi się kupować pod wpływem chwili, zawsze przed zakupem czegoś sprawdzam ceny w necie, itd. itp. i wg moich doświadczeń prawdziwe okazje zdarzają się niezwykle rzadko.
      SAMOLOTY CB
      SAMOLOTY lotnictwo.net
      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• zysk
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 1120

Zamieszczone przez kashpir_pl
        aparat, który do tej pory kosztował 6549 zł (już sobie obliczyłem, że ze zniżką będzie 6221,55 zł ) dzisiaj kosztuje 6745 zł...
        A już myślałem,że pamięć mnie oszukuje gdy skoczyłem na cyfrowe.pl ,a to fakt .
        "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
        7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• Fotopstryczek
          Uzależniony
          • 2013
          • 653

Kiedyś był tu wątek na temat podnoszenia cen przez sklepy przy cashbackach

Komentarz

• J.J.
            Bywalec
            • 2008
            • 177

Bo tak wygląda promocja po polsku. Dlatego ja unikam szerokim łukiem wszelkie promocje.
            Ale zerknąłem na lampę Quantuum Move 400 którą chcę kupić, i nadal kosztuje tyle samo, czyli 545 zł
            moja strona

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

nie widze powodu dla ktorego Polska mialaby lykac wszystkie amerykanskie wymysly i zwyczaje.

ot co
              www albo tez flickr

Komentarz

• Sunders
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 2746

Zamieszczone przez akustyk
                nie widze powodu dla ktorego Polska mialaby lykac wszystkie amerykanskie wymysly i zwyczaje.
                Słusznie. Popieram. Jednak akurat ten zwyczaj nie budzi mojej odrazy
                http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

przy śmiesznych marżach, w karju w którym cena jest na pierwszym miejscu, nie ma dziwne że takie praktyki się stosuje :P

Komentarz

• Tom77
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2874

Zamieszczone przez marekb
                    przy śmiesznych marżach, w karju w którym cena jest na pierwszym miejscu, nie ma dziwne że takie praktyki się stosuje :P
                    Śmieszne marże ? Mamy jedne z najwyższych cen na elektronikę.

Komentarz

• zysk
                      Pełne uzależnienie
                      • 2013
                      • 1120

Zamieszczone przez Tom77
                      Śmieszne marże ? Mamy jedne z najwyższych cen na elektronikę
                      Zapominasz o łańcuchu pokarmowym , a czyją marżę masz na myśli ?
                      "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
                      7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• BartasPL
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 317

Z 16-35 IS w Cyfrowe.pl to samo z 3949 na 4107, ale ściema.
                        5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
                        500px

Komentarz

• Element7th
                          Bywalec
                          • 2013
                          • 230

Zamieszczone przez akustyk

ot co
                          Zgoda, oczywiście że nie musi.
                          Dlatego albo robisz promocję łykając zwyczaj amerykański i nie manewrujesz cenami przed promocją albo najzwyczajniej w świecie olewasz temat i nie robisz żadnej promocji.

Ale u nas jesteś gość jak kogoś wydymasz na kasę. Ot co
                          Fotografia produktowa Poznań | Fotograf ślubny Poznań

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Zamieszczone przez Tom77
                            Śmieszne marże ? Mamy jedne z najwyższych cen na elektronikę.
                            Najczęściej to nie detaliści mają wysokie marże, tylko importer/dystrybutor generalny.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• arasd
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 22

Na pocieszenie dodam, że wczoraj dostałem od jednej z sieci z elektroniką kod rabatowy (13% na wszystko) i o dziwo nie podnieśli cen. I udało się zrobić zakupy z takimż rabatem.

Komentarz

Pracuję...