X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tom77
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2874

Odp: uzywany canon 6d - kupno w ciemno

Zamieszczone przez mar_ko
    Ja swój cały sprzęt jaki posiadałem/posiadam kupiłem używany. (najpierw 40D, potem 5D, do tego kilka obiektywów). Zawsze przez Allegro, nigdy nie było żadnych problemów. Nie przyszło mi do głowy, aby jechać obejrzeć - właśnie ze względu na odległość. Nie zakładałem też automatycznie, że każdy sprzedający to zawodowy fotograf sprzedający zajechany sprzęt (może dlatego, że celowałem w sprzęt dla amatorów).
    Dlatego trzeba mieć świadomość, że można trafić dobrze albo źle.
    Można kupić od firmy na allegro, tutaj ryzyko jest dużo mniejsze.
    Przypadkiem trafiłem na taka ofertę z ceneo Canon EOS 6D DSLR Camera Body - Canon Cameras - DSLR Cameras - Digital Cameras | ValueBasket PL, mocno podejrzane, zakładka kontakt a tam tylko telefon 8-13

Komentarz

• trothlik
      Uzależniony
      • 2004
      • 782

Zamieszczone przez arturmaksymilian
      I zastanawiam się czy zaryzykować kupno bez uprzedniego wymacania sprzetu
      Jak masz za dużo szmalu, czasu i nerwów to śmiało...
      trothlik
      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• Adam71
        Początki nałogu
        • 2011
        • 316

Zamieszczone przez Tom77
        Przypadkiem trafiłem na taka ofertę z ceneo Canon EOS 6D DSLR Camera Body - Canon Cameras - DSLR Cameras - Digital Cameras | ValueBasket PL, mocno podejrzane, zakładka kontakt a tam tylko telefon 8-13
        Ten sklep jest z Hong Kongu i kilka osób tam kupowało. Jedyna wada to długo się czeka no i sprawa gwarancji....

Komentarz

• cubbus
          Początki nałogu
          • 2014
          • 389

Ja kupiłem 2-miesięczy aparat własnie 6D nawet nie przez allegro;P tylko przez ogłoszenie na FB. Aparat śmiga aż miło. Było o ponad 20% taniej niż nowy w sklepie. Po sprzedaży starej puszki za mniej niż 50% wartości zakupowej nie kupię nowej sztuki ale właśnie lekko użytą na gwarancji. Przy zmianie systemu tylko jedno nowe szkło nabyłem, bo używek nie ma na rynku, a jak są to w cenie nowych szkieł prawie
          Widzę ostrość na nieskończoności...!

Komentarz

• zysk
            Pełne uzależnienie
            • 2013
            • 1120

Nikt nikomu nie odradza zakupu sprzętu używanego.
            Trzeba jednak rozróżnić źródło:
            -osoba znajoma
            -allehandro :sklep ,nowy sprzedawca,sprzedawca uznany
            -e-bay
            -user forum(to jedno z pewniejszych,ale tez były przekrety) nie chodzi o CB
            i sposób transakcji:
            -mozliwosc sprawdzenia
            -mozliwośc zwrotu
            -itd bo wariantów jest wiele ,
            a każdy ma swój pomysł na zakup.
            "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
            7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

• cobalt
              Pełne uzależnienie
              • 2012
              • 1513

Zamieszczone przez Tom77
              Najlepiej obejrzeć aparat przed zakupem, bo są różne myki, o których sprzedający nie pisze. Np sprzęt powystawowy, poserwisowy (bo spadł w sklepie z półki).
              Na odległość - na dwoje babka wróżyła. Kosztowna loteria, ale jak ktoś lubi ryzyko i adrenalinę, to 6 000zł jest OK.
              Nie ma nic podejrzanego w kontakcie telefonicznym 8-13. O tej godzinie kończą się lekcje w szkole, a aukcja pewnie jest grzecznościowa .
              C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
              www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• arturmaksymilian
                Coś już napisał
                • 2014
                • 75

A czy ktoś z Was ma doświadczenie z allegrowiczem - sklepem FotoTaniej? Myśle o aukcji 5135986820 - 6d około 1700 zdjeć, powystawowy za 5000.

Komentarz

Pracuję...