X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Da__FreaK
    Początki nałogu
    • 2009
    • 449

Popyt na obiektywy tele , jak duży jest ?

Nie mam rozeznania jak wygląda sprawa na popyt drogich obiektywów tele - powiedzmy 400-600 mm. ?!
    Czy popyt na tak specjalistyczne obiektywy jest duży u Polskich fotografów ? Zastanawiam sie dlatego że mógłbym z każdy z takich obiektywów mieć sporo taniej- mam dostęp Nowe, z gwarancja Np CANON EF 500mm F/4.0L IS II USM w cenie 30k a nie 36 jak w Polskiej dystrybucji
  • mkkaczy
    Początki nałogu
    • 2011
    • 461

Odp: Popyt na obiektywy tele , jak duży jest ?

Sprawdź na forum przyrodniczym. Powinno szybko zejść. Sam jak bym miał kase to jakąś werse II bym przygarną w zamian za obecne 400/2.8 IS.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Komentarz

• Tom77
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2874

Zamieszczone przez Da__FreaK
      Nie mam rozeznania jak wygląda sprawa na popyt drogich obiektywów tele - powiedzmy 400-600 mm. ?!
      Czy popyt na tak specjalistyczne obiektywy jest duży u Polskich fotografów ? Zastanawiam sie dlatego że mógłbym z każdy z takich obiektywów mieć sporo taniej- mam dostęp Nowe, z gwarancja Np CANON EF 500mm F/4.0L IS II USM w cenie 30k a nie 36 jak w Polskiej dystrybucji
      30 tys z FV ?

Komentarz

• Da__FreaK
        Początki nałogu
        • 2009
        • 449

Bez faktury , ale z pełną gwarancją producenta

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2195

no to gdzie tu sens? osoba która wydaje 40K na obiektyw raczej z tego zyje (w 9/10 przypadkach) to pewnie tez prowadzi dział.gosp i dla niej to nie jest atrakcyjne bo po odliczeniu vat i pit relatywnie wychodzi sporo tanej niz Ty oferujesz
          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• mkkaczy
            Początki nałogu
            • 2011
            • 461

Jak ktoś ma możliwość na firme to napewno lepiej wychodzi, ale ani ja, ani żadna ze znanych mi osobiście osób nie zarabia na zdjęciach przyrodniczych, a już napewno jak sprzedadzą jakieś zdjęcia to nie starcza to nawet na pokrycie kosztów sprzętu. Drogie zabawki i tyle. Nie tylko na zachodzie, ale również i w Polsce.
            R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
            https://500px.com/mkkaczy

Komentarz

• Merde
              Grzeczny i układny podpis
              • 2008
              • 7756

Zamieszczone przez tombas
              no to gdzie tu sens? osoba która wydaje 40K na obiektyw raczej z tego zyje (w 9/10 przypadkach) to pewnie tez prowadzi dział.gosp i dla niej to nie jest atrakcyjne bo po odliczeniu vat i pit relatywnie wychodzi sporo tanej niz Ty oferujesz
              Tombas, nie ten zakres ogniskowych. Na plener czy do kościoła raczej się nie przyda ;-)
              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Tom77
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2874

Co dostanę przy zakupie, paragon ?

Komentarz

Pracuję...