X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Winter cashback Canon
raczej słaby tym razem...Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI) -
W jednym z polecanych sklepów cena 6D poszybowała do 6400 bez złotówki
. Z taką polityką, to Canon może rzeczywiście narzekać na ten 21% spadek przychodów.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Mamy podobne pokusy. Z tym, że do promocji canon cashback potrzeba pudełeczka z kodem kreskowym. A więc wersja OEM (za poniżek 3k.) odpada. Trzeba więc dopłacić za wersję pudełkową ok 1200zł (za kolorowe pudełko!).
Reasumując zakup tego obiektywu w wersji OEM i tak jest tańsze o ok 400zł niż zakup pudełkowego po odliczeniu cashbacku.
Swoją drogą wartość oryginalnego pudełka to 40% wartości obiektywu, co jest chyba niezłym przegięciem.MarcinKomentarz
-
@tombas - a to nie wiedziałem. Szkoda. W takim razie pozostaje mi przemyśleć sprawę 16-35/4, na który jest tylko 400 zł rabatu.Komentarz
-
nie poddawaj sie tak łatwo
, w euro agd jest w rozsadnej cenie 3199 nawet na 10 rat 0% i wyglada że objety cashbackiem
Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Problem w tym, że ostatnio robię tak mało zdjęć, że chyba bym wolał kupić 24-105L lub 35VC.Komentarz
-
Komentarz
-
W przypadku 24-70/4L w większości sklepów w cenie poniżej 3k można rzeczywiście dostać wyłącznie OEM, jednak nie we wszystkich.
Podzwoniłem trochę i konsultant na infolinii oleole zapewnił, że jest to wersja w prawidłowym opakowaniu i nie pochodzi z rozkompletowania. Dla pewności zamówiłem go z odbiorem osobistym. Wczoraj przeżyłem małe zdziwienie, kiedy sprzedawca podał mi obiektyw w prawidłowym pudełku (szaro-czarne), z naklejkami itd. Mam nadzieję, że problemów z cashbackiem nie będzie i obiektyw de facto wyniesie mnie poniżej 2200 zł, co jest moim zdaniem dobrą ofertą.
Drugi plus jest taki, że mam z głowy problem wyboru spacerzoomu, ale w praktyce okaże się czy wybór był słuszny
Komentarz
-
Dokładnie - EURO AGD - jest w Cashbacku. I cena jest dobra. Ze względu na ten cashback skusiłem sie na tego zooma, bo za 2400zł z fakturą VAT.
Nie mam żadnego zooma, a ten na zimowe wędrówki jak znalazł.Komentarz
-
a ja biore 10-18
...120 zł piechota nie chodzi :P
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografiaKomentarz
-
A ja wziałem 24-70/4L. W sumie to nie miałem żadnego zooma i gdyby nie cashback to bym go nie wziął. Jakoś dawałem radę w reportażu bez zooma. Ale chcę zacząć jakieś splenery, spacery i na zimę jak znalazł - nie trzeba nic przepinać - no i wbudowane macro 1:2. Cena 2400zł z fakturą VAT - za te szkło myślę, że super. Kupiłem szybko, bo jak doświadczenie pokazuje - sklepy się zorientują o cashbacku i trochę podniosą.Komentarz
-
Witam
Mam pytanie do użytkowników, którzy skorzystali już wcześniej z cashback'a.
Powiedźcie proszę jak wygląda PIT 8C od Canona - chodzi mi oczywiście o kwoty jakie tam są.
Jeżeli kupię obiektyw za 1600 PLN, cashback jest powiedzmy 300PLN to która pozycja znajdzie się na PIT8C?
1600?
1300?
300 - od której właśnie trzeba zapłacić podatek?
Czy może wszystkie?
Z góry dziękujęKomentarz
Komentarz