X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satal
    • 2015
    • 3

Naprawa mechanizmu sublustra - cena?

Witajcie,

mój Canon 400D przestał w pewnym czasie ostrzyć, sprawdzone na różnych obiektywach. Oddałem go do jednego z serwisów w centrum Warszawy na sprawdzenie i problemem okazuje się mechanizm sublustra. I tu szybkie pytanie - czy 180zł za taką usługę (bez wymiany części) to fair price? Wydaje mi się niemało, ale może taki rząd to musi być?

Pozdrawiam!
  • satal
    • 2015
    • 3

Odp: Naprawa mechanizmu sublustra - cena?

Nikt, nic ??

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

Tam pytaj Serwis Foto 24 serwis i wypożyczania są nieźle ogarnięci
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• jelcyk
        Uzależniony
        • 2013
        • 592

A co sie z tym lusterkiem stalo? Jakos nigdy nie mialem problemow akurat z tym mechanizmem - polamales?

Komentarz

• satal
          • 2015
          • 3

@jelcyk - nie, raczej nie. Dzwoniłem, chodzi o to, że w tym starym mechaniźmie "drobne elementy" ruszające lustrem są zużyte i nim nie ruszajądo końca. Technik miałby nie wymieniać wszystkiego tylko kilka drobnych elementów właśnie (silniczek?). Stąd niższa cena niby.

Komentarz

• jelcyk
            Uzależniony
            • 2013
            • 592

No nie wiem - to dosc prosty uklad z silnymi sprezynami na mechanizmie przerzutowym - tam nie ma co sie zawiesic ani za bardzo zmienic polozenia. Najprawdopodobniej masz to lusterko zasyfione, albo cos siedzi na sensorze AF-u. Sprobuj najpierw to wszystko dobrze przedmuchac i wyczyscic lusterko. Cena niby niewysoka ale to w przypadku, kiedy trzeba by rozbierac MirrorBox i grzebac w okolicach silnika , ale to do oceny dopiero po dokladnych ogledzinach.

Komentarz

Pracuję...