Zaplanowałem sobie zakup obiektywu Canon 35mm 2.0 IS USM. Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę? Niby nigdy nie miałem problemu z obiektywami wyprodukowanymi przez Canona. Zawsze trafiałem na dobre sztuki i egzemplarze mydlane znam tylko z forumowych wpisów, ale właśnie te wpisy wzbudziły we mnie obawę
Dzięki za pomoc!
X
-
Pewny sklep ze sprzętem Canona
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Tagi: Brak -
Odp: Pewny sklep ze sprzętem Canona
Nie ma takiego. Sprzedadzą ci to co mają. Inna sprawa, że IMO te obiektywy są powtarzalne. Jak chcesz mieć pewność, to kup z odbiorem osobistym i sprawdzeniem na swoim body lub wysyłkowo z możliwością zwrotu. -
Często nie maja dużego wyboru na miejscu, najlepiej zakupić wysyłkowo z możliwością zwrotu i przetestować sobie konkretną sztukęZaplanowałem sobie zakup obiektywu Canon 35mm 2.0 IS USM. Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę? Niby nigdy nie miałem problemu z obiektywami wyprodukowanymi przez Canona. Zawsze trafiałem na dobre sztuki i egzemplarze mydlane znam tylko z forumowych wpisów, ale właśnie te wpisy wzbudziły we mnie obawę
Dzięki za pomoc!Komentarz
-
Kup, bedzie mydlo oddaj. Nikt nie bedzie Ci sprawdzal szkla. Ew. idz do sklepu i szukaj tej mitycznej plastyki.Komentarz
-
C35/2 IS ma bardzo mały rozrzut jakościowy (lensrentals.com). W takiej sytuacji polecam sklep, w którym nie można wybierać!. Zwykłą dużą sieciówkę oczywiście z możliwością zwrotu.
Osobiście uważam, że zakup w niedużym sklepie wysyłkowym posiadającym także sklep stacjonarny daje ogromne ryzyko próby wciśnięcia trefnej sztuki, która zalega półkę.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Swoją drogą jak oceniasz ten obiektyw?Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
-
Sporo się naprodukowałem w wątku poświęconym temu obiektywowi ale widzę że moje obrazki gdzieś się zawieruszyły
.
Podsumowując: ostry od f/2; mały i lekki; pewny AF; wydajna stabilizacja; bardzo dobra praca pod światło; ładne kolory.
Jako wadę można wskazać pokaźną winietę na f/2.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
-
Czyli najwyraźniej warto się z nim zakolegować
Startowa cena tego szkła była drastyczna. Obecna z voucherem jest jako tako do przyjęcia. Chyba wezmę z "Cyfrowych"...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Komentarz
Komentarz