Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gabrielmar
    • 2007
    • 7

Dziś kolejna promocja fotograficznej książki w Helionie
    Czytając książkę Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów, poznasz legendarne już narzędzie, będące niemal synonimem pojęcia cyfrowa ciemnia. Znajdziesz w niej szczegółowe omówienie możliwości Photoshopa CS3 w zakresie obróbki cyfrowych fotografii. Dowiesz się, jak korzystać z modułu Camera RAW i obrabiać za jego pomocą cyfrowe negatywy, nauczysz się tworzyć pliki HDR i panoramy oraz efektywnie zarządzać swoją biblioteką fotografii. Poznasz zasady profesjonalnej korekcji tonalnej i barwnej, kadrowania i zmiany wielkości fotografii. Opanujesz zasady pracy z warstwami i kanałami, skorzystasz z niesamowitych filtrów Photoshopa oraz zasymulujesz techniki, jakie dotychczas były możliwe do uzyskania tylko w tradycyjnej ciemni fotograficznej. Znajdziesz tu także omówienie technik przygotowywania zdjęć do druku, publikacji w sieci oraz przesyłania pocztą elektroniczną.

Niestety, nie znam tego autora i gdyby ktoś był łaskaw kilka słów komentarza na temat tej pozycji to będę wdzięczny. Sprawdziłem w wyszukiwarce i powoływał się na Martina Eveninga Janusz w wątku o ostrzeniu.

Komentarz

• RafalR
      Coś już napisał
      • 2004
      • 85

Zamieszczone przez gabrielmar
      Dziś kolejna promocja fotograficznej książki w Helionie
      Czytając książkę Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów, poznasz legendarne już narzędzie, będące niemal synonimem pojęcia cyfrowa ciemnia. Znajdziesz w niej szczegółowe omówienie możliwości Photoshopa CS3 w zakresie obróbki cyfrowych fotografii. Dowiesz się, jak korzystać z modułu Camera RAW i obrabiać za jego pomocą cyfrowe negatywy, nauczysz się tworzyć pliki HDR i panoramy oraz efektywnie zarządzać swoją biblioteką fotografii. Poznasz zasady profesjonalnej korekcji tonalnej i barwnej, kadrowania i zmiany wielkości fotografii. Opanujesz zasady pracy z warstwami i kanałami, skorzystasz z niesamowitych filtrów Photoshopa oraz zasymulujesz techniki, jakie dotychczas były możliwe do uzyskania tylko w tradycyjnej ciemni fotograficznej. Znajdziesz tu także omówienie technik przygotowywania zdjęć do druku, publikacji w sieci oraz przesyłania pocztą elektroniczną.

Niestety, nie znam tego autora i gdyby ktoś był łaskaw kilka słów komentarza na temat tej pozycji to będę wdzięczny. Sprawdziłem w wyszukiwarce i powoływał się na Martina Eveninga Janusz w wątku o ostrzeniu.
      Książki Martina Eveninga można kupować w ciemno. To przede wszystkim świetny fotograf piszący świetne książki o Photoshopie i Lightroomie dla fotografów właśnie. Kelby na odwrót - specjalista od tych programów, który później nauczył się fotografować. Mam obie książki Eveninga o Lightroomie (wersja 1 i 2). Wg mnie to najlepsze pozycje do nauki tego programu. Na początku zabawy z LR kupiłem też książkę Kelby'ego do wersji 1. Evening jest duuużo lepszy od Kelby'ego chociaż ten drugi nie jest zły.
      "Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów" to prawdopodobnie spóźnione prawie o dwa lata wydanie rewelacyjnej książki "Adobe Photoshop CS3 for Photographers". To chyba ją cytował Janusz.

Szkoda, że nie wydali nowej wersji tej książki o PS CS4 (właśnie sie ukazała). Zamierzam ją wkrótce kupić.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      Zamieszczone przez Slider
      Hmm.. Na początku zastanawiałem się, czemu zachwycacie się tak tym "światłem i oświetleniem" Freemana, a dziś miałem ta książke w rękach i sam byłem zaskoczony jak świetnie rzeczowo jest napisana.. może to tylko pierwsze wrażenia, bo nie zdążyłem się w nią zagłębić, ale zprawiała naprawde solidne wrażenie:-) Myslę, że po takiej dawce książek "o niczym" to powinno zaspokoic moja ciekawość..:rolleyes:
      Też właśnie odebrałem, też tylko przejrzałem. Książka na pierwszy rzut oka jest świetna, tak jak wcześniej opisywał iREM.
      Ostatnio edytowany przez RafalR; 356. Powód: Automerged Doublepost
      Pozdrawiam, Rafał

Komentarz

• JackC
        Bywalec
        • 2005
        • 138

Napisał RafalR :Książki Martina Eveninga można kupować w ciemno.

O tak ! Świetna pozycja. Czasami jest tylko żal, że opis niektórych zagadnień jest mocno skompresowany - ale po dokładnym wczytaniu się wiadomo o co chodzi. Zresztą ta książka ma 686 stron :-D. Wśród wielu zagadnień które porusza zawiera również opis metody wyostrzania takiej jak przedstawił nam na forum Janusz Body z dodatkowymi smaczkami.

Komentarz

• Max_im
          Uzależniony
          • 2006
          • 668

Zamieszczone przez Sezer
          Mam ostatnie wydanie Mroczka kupione dwa lata temu na Allegro za... 350 pln
          Ja tez kupiłem na allegro za 300 i myślałem że jestem rekordzistą
          Oczywiście nie żałuje będzie kolekcja
          ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• krystian123
            Bywalec
            • 2008
            • 164

czy ktos moglby napisac cos o ksiazce "ŚWIATŁO i CIEŃ w FOTOGRAFII" autorswa W. Dederko?

Komentarz

• APP
              Uzależniony
              • 2006
              • 664

Zamieszczone przez krystian123
              czy ktos moglby napisac cos o ksiazce "ŚWIATŁO i CIEŃ w FOTOGRAFII" autorswa W. Dederko?
              Wyszukiwarka nie boli!
              I czy aby nie mylisz książki/autora?

Jeden link, a informacji z pewnścią na forum znajdziesz więcej (pewnie nawet w tym wątku).

Komentarz

• krystian123
                Bywalec
                • 2008
                • 164

APP- dzieki wielkie za link. co do autora to w jakiejs internetowej ksiagarni bylo napisane, ze autorem jest Witold, nie Szymon, stad ten blad.

Komentarz

• mamut9
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 119

opinie o ksiązce: Akty. Fotografia cyfrowa dla profesjonalistów

co sądzicie o tej pozycji:
                  Akty. Fotografia cyfrowa dla profesjonalistów
                  Autor: Roderick Macdonald
                  Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Komentarz

• Piotr Żołędowski

Osobiście polecam książki z serii National Geographic wszystkie w cenie około 50-70 zł

Komentarz

• ArtMoon
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 113

Zamieszczone przez mamut9
                      co sądzicie o tej pozycji:
                      Akty. Fotografia cyfrowa dla profesjonalistów
                      Autor: Roderick Macdonald
                      Przegladalem to w ksiegarni bo bylem zainteresowany kupnem, jednak jak dla mnie za duzo obrazkow a za malo opisow techniki, sprzetu itp.
                      Pzdr!
                      http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• albercikk
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 258

Witam, ma ktoś może aktualny numer rabatowy Helionu obniżający koszt zakupu o 10 zł ?

Pozdrawiam
                        - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• greg7878
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 219

Zamieszczone przez albercikk
                          Witam, ma ktoś może aktualny numer rabatowy Helionu obniżający koszt zakupu o 10 zł ?

Pozdrawiam
                          Proszę bardzo - kupon na rabat 14% ważny do dn. 18.02

Numer kuponu: 9D542B-F8F6C0-H
                          6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• albercikk
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 258

greg7878 dzięki za kuponik

Pzdr
                            - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• obo
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 19

"Książka o fotografowaniu" Wydanie III rozszerzone Andrzej A. Mroczek

Czy któryś z forumowiczów ma już to najnowsze wydanie, zna wcześniejsze i może napisać czy warto kupić czy zmiany w tekscie są raczej natury kosmetycznej..

Komentarz

• aleks
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 163

Zamieszczone przez obo
                                Czy któryś z forumowiczów ma już to najnowsze wydanie, zna wcześniejsze i może napisać czy warto kupić czy zmiany w tekscie są raczej natury kosmetycznej..
                                A przeszukałeś wątek?
                                Chociażby tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=7161&page=49
                                --------------------

Komentarz

Pracuję...