Polska jest za małym krajem na 2 serwisy... jeszcze koszty związene z utrzymaniem serwisu (szkolenia itp.) nie są małe i najważniejsze przecież Canon się nie psuje
X
-
-
Z ciekawosci ile servisow maja Niemcy? Koszty zwiazane z utrzymaniem .... jesli firma juz jest servisem to autoryzacja podniesie prestiz, zwiekszy ilosc klientow ... . Byc moze na zytniej prezesem jest jakis koles prezesa canona i wtedy sprawa jest jasna jak slonce
Komentarz
-
Nie wiem jak Niemcy.. Szwajcaria ma dwa (+ trzeci CPS) - ale chyba głównie ze względów językowych (niemiecki/francuski).Komentarz
-
żytnia? kieliszek dla zdrowotności czasem
Nie mam złych doświadczeń z Żytnią, ale zastanawiam się właśnie czy poziom obsługi nie zależy od klasy sprzętu jak im się przyniesie. Kilkakrotnie odwiedzałem ich z moim służbowym 1Ds i zawsze byli mili i uczynni, chciałby sie przekonać jak by to było z moim pryatnym 10d?????
A co do cen/kosztów - sam bym mniej nie brał. Koszty utrzymania firmy i pracowników w Polsce są ogromne, a kto za to płaci???? MY!!!!Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Zwróciłem już kiedyś na to uwagę, w jednym wątku Duty opisywał jak przyszedł do serwisu z 2x1DMKII i workiem L-ek. Wpuścili go chyba nawet na zaplecze i regulowali przy nim. O tu mniej więcej: http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=67Zamieszczone przez zanussiNie mam złych doświadczeń z Żytnią, ale zastanawiam się właśnie czy poziom obsługi nie zależy od klasy sprzętu jak im się przyniesie. Kilkakrotnie odwiedzałem ich z moim służbowym 1Ds i zawsze byli mili i uczynni, chciałby sie przekonać jak by to było z moim pryatnym 10d?????Komentarz
-
np w 1D,1D MarkII,1Ds lub 1DsMarkII w Nikonie z tego co pamiątam to chyba tez są dwa!!Zamieszczone przez Jacciekawe w jakim aparacie?Komentarz
-
Ja byłem u nich ze starą 50 (body, nie 50 f1,8Zamieszczone przez zanussiNie mam złych doświadczeń z Żytnią, ale zastanawiam się właśnie czy poziom obsługi nie zależy od klasy sprzętu jak im się przyniesie. Kilkakrotnie odwiedzałem ich z moim służbowym 1Ds i zawsze byli mili i uczynni, chciałby sie przekonać jak by to było z moim pryatnym 10d?????
) i obsługa była ok. Naprawa (pogwarancyjna) w ciągu 2 dni.
Komentarz
-
Popieram rękodzielnictwo:-) Ja też nie dałem zarobić panon na Ż... i sam wyczyściłem sobie matrycę. Może to nic wielkiego, ale jestem z siebie dumny:-) Oj jaki ja zdolny jestem...i parę zeta w kieszeni zostało:-)Komentarz
-
Heh, Amerykę odkryłZamieszczone przez nikczemnikPopieram rękodzielnictwo:-) Ja też nie dałem zarobić panon na Ż... i sam wyczyściłem sobie matrycę. Może to nic wielkiego, ale jestem z siebie dumny:-) Oj jaki ja zdolny jestem...i parę zeta w kieszeni zostało:-)

Powiedz mi jeszcze jak to zrobiłeś? Grucha?
Jak grucha toż to przecież proste jak świński ogon
Komentarz
-
-
A ja czyszcze swabem+plyn Hama ... tez prosteZamieszczone przez marcingreenHeh, Amerykę odkrył

Komentarz
-
Oooo, gratuluje! I nie masz jut tego malowniczego paprocha, ktory wyszedl na wspolnie robionych zdjeciach przy Torwarze? :> ;-)Zamieszczone przez VitezA ja czyszcze swabem+plyn Hama ... tez proste
PozdrawiamAparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....Komentarz
-
To nie dobrze dla serwisowanych jak serwis jest jeden - bo o szkodliwości monopoli i braku konkurencji - wiedzą wszyscy.W przypadku inkryminowanego serwisu też tak jest...Z punktu widzenia producenta -serwis to kosztowna sprawa -nie każdą prywatną firmę stać na kupno wyposażenia by dostać się na listę.A wiadomo - otwarcie drugiego -to wojna cenowa.Chętni biorą pod uwagę też potencjalny rynek - i wydaje mi się że gwałtowne zainteresowanie w ostatnich czasach fotografią za sprawą cyfry - zaowocuje konkurencją.Po prostu - przestajemy być postrzegani jako marginalny rynek.Ja to np dostrzegam w obniżce cen tegoż serwisu i lepszym podejściu do klienta.Ale - też - chyba obniżce jakości związanej z nawałem roboty: jakość powoli zamienia im się w JAKOŚ...Komentarz
-
Zamieszczone przez KLOSZOooo, gratuluje! I nie masz jut tego malowniczego paprocha, ktory wyszedl na wspolnie robionych zdjeciach przy Torwarze? :> ;-)
Tego samego dnia ktorego pokazales te zdjeca siadlem do stolu i sie pozbylem paprocha i plamek
. Ale dwa swaby poszly
.
Komentarz
-
Nie grucha:-) Najpiersz podmuchałem kompresorem(specjalny nie syfiący-pracuję w labie i mam takie nie brudzące dmuchadełko):-). Później Izopropanol na wacik i delikatnie po filterku przed matrycą. A trudniejsze brudy załatwiłem przyciętą na wymiar matrycy gumką do mazania:-) Pewnie brzmi dziwnie, ale najważniejsze że działa. Kupiłem używanego 10D z bardzo, ale naprawdę bardzo zasyfioną matrycą. Teraz już jest czyściutko. Fakt, Ameryki nie odkryłem, ale jak na mój pierwszy raz nie jest źle.:-) PozdrawiamZamieszczone przez marcingreenHeh, Amerykę odkrył

Komentarz
Komentarz