Zamieszczone przez piast9
X
-
Ja się właśnie zastanawiam między tymi dwoma
Tamron ma być juz tuż, tuż a Tokina dopiero na jesieni. Zresztą i tak nie mam narazie dutków, więc się nie pali. Czekam na testy. Jeśli optycznie będą porównywalne to wybiorę ten lepiej wykonany
-
Jak postępy?Zamieszczone przez trampek9Kurde nie mam czym odkręcić bagnetu te śrubki całkiem mocno siedzą, wiec chyba najpierw pójdę do serwisu a potem jak każą za dużo to naprawa - zobaczymy co sie da zrobić
Komentarz
-
No właśnie nijak. Odkręcić bagnet owszam da się tyklo trzeba uważać bo śróbki są "wrażliwe". Taśmę daloby się wymienić na taką od twardego dysku. Problem bedze z jej zamocowaniem to robota dla kogoś z doświadczeniem w lutowaniu precyzyjnych części.
Zastanawiam się czy to jest problem taśmy - wygląda na nieuszkodzoną wiec moze to wina samej przesłony ??
W czwartek po egzaminie podejdę na czapskich i zapytam ale z tego co piszesz na temat ceny naprawy to już lepiej kupić nowego !!!
pozdrawiamPiotrek Wolak "trampek"
EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 + 70-200 4,0 + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EXKomentarz
-
Ja tam olałem naprawę, używam na pełnej dziurze i czekam na coś lepszego
Ale jakby ktoś miał konkretny pomysł na tą taśmę niech napisze.
Komentarz
-
Przy kicie ja bym wymienil tasma na kabelek wielozylowy (n.p. pare zylek z kabla do twardego dysku).Zamieszczone przez RaffAle jakby ktoś miał konkretny pomysł na tą taśmę niech napisze.Komentarz
-
-
Mysle ze to po prostu sprawa wprawy ( i narzedziZamieszczone przez RaffNajgorsza chyba kwestia lutowania (?)
)
Komentarz
-
Na pewnoZamieszczone przez RadiBMysle ze to po prostu sprawa wprawy ( i narzedzi
)
Nie mam lutownicy takiej maciupkiej i słabiutkiej. Bym tam to wszystko zjarał na maxa
Komentarz
-
Zamieszczone przez RadiBPrzy kicie ja bym wymienil tasma na kabelek wielozylowy (n.p. pare zylek z kabla do twardego dysku).
Kabel od twardego dysku to najgorsze z mozliwych rozwiazan... Te kable posiadaja pojedyncze zyly, sa bardzo sztywne i zalozenie takiego to najprostsza droga do spalenia silnka, o ile wogole zdola on pociagnac takie obciazenie.Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
A jest taki kabel do zdobycia za małą kaskę? Skoro dobry krakowski serwis się nie podjął wymiany to myślę, że nie jest to tak hop-siup-dynusiaZamieszczone przez AndeeKabel od twardego dysku to najgorsze z mozliwych rozwiazan... Te kable posiadaja pojedyncze zyly, sa bardzo sztywne i zalozenie takiego to najprostsza droga do spalenia silnka, o ile wogole zdola on pociagnac takie obciazenie.
Komentarz
-
Trzeba zastosowac pasek podobny do tego w kicie, czyli sciezki przewodzace naniesione na folie. W domowej elektronice pelno takich czesci, jezeli nie bedzie pasowac odrazu trzeba wybrac pasek o zblizonych rozmiarach i liczbie sciezek, ewentualnie dociac go do rozmiaru. Problemem moze byc dopasowanie tego paska do istniejacych w obiektywie wtyczek lub gniaz, zawsze mozna to zalatwic elastycznymi przewodami wielozylowymi i klejem przewodzacym.Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
Canonowskich jeszcze nie próbowałem, ale olympusowe tasiemki mają na końcach nieizolowane styki i się po prostu wsuwają do gniazd na wcisk, tam nie ma żadnego lutowania. Podobne tasiemki widziałem w cd-romach.Komentarz
-
Tasmy o ktorych pisalem maja wewnatrz kazdego przewodu splotke z kilkunastu drucikow....Zamieszczone przez AndeeTe kable posiadaja pojedyncze zyly
Sa roznej jakosci....Zamieszczone przez Andeesa bardzo sztywne
To musisz mi wytlumaczyc. Jesli przekroj kabla jest za maly, to kabel ogranicza prad do silnika. Jak w takim kontekscie moze go spalic?Zamieszczone przez Andeezalozenie takiego to najprostsza droga do spalenia silnka, o ile wogole zdola on pociagnac takie obciazenie.Komentarz
-
naczapskich nie zanoscie cyfrowego sprzetu !!!!
na Czapskich pracuje ojciec i syn - ojciec jest genialny, a syn lutuje cyfrowki lutownica transformatorowa (bez komentarza)Zamieszczone przez RaffNiestety raczej w Krakowie tego nie da rady. W każdym razie na Czapskich popatrzyli, powiedzieli, że taśma i jedynie Żytnia. Ale jakby się ktoś podjął czemu nie
Kwestia dostępu do części Canona. Tak myślę.
polecam serwis na Łobzowskiej 52 (autoryzacja KODAK)
tel. 0-12 6324554/ 0501422041Komentarz
-
No cóż, trza będzie sprawdzić tych z Łobzowskiej
Obym nie prędko musiał (myślę np. o padniętej migawce).
Komentarz
Komentarz