X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drink
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 41

Zamieszczone przez ^sp1n

Co taka gwarancja daje poza serwisem w całej UE??
    Chyba sam sobie odpowiedziałeś :>

Zamieszczone przez ^sp1n
    Czyli nawet jak masz ta gwarancje UE to nie wyciągniesz tej karty??
    To nie chodzi o to, jaką masz gwarancję, tylko w tych wszystkich krajach, co jest prowadzona ta akcja na pudełku jest naklejka, która cię informuje o promocji i na niej jest kod :> Rejestrujesz się na stronce, co podałem linka :> Podajesz dane no i mały myk trzeba zrobić, bo Polski nie ma w liście krajów, które są w tabelce na tej stronie no i chłopaki z forum wybierali UK, i podawali polski adres podobno dochodzi. Ja się zarejestrowałem dopiero dziś pisze, że do 28dni się czeka, więc ci nie powiem czy to prawda, ale myślę, że tak…

Komentarz

• ^sp1n

Zamieszczone przez piotrzon
      No i ładowarka do wersji amerykańskiej jest trochę inna
      uprzedziłem Cię :P
      Zamieszczone przez ^sp1n
      no poza wtyczką do gniazdka...
      Zamieszczone przez drink
      Ja się zarejestrowałem dopiero dziś pisze, że do 28dni się czeka, więc ci nie powiem czy to prawda, ale myślę, że tak…
      w sumie ryzyko żadne ale jak dojdzie, bądź nie to daj znać

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Liczac ten zestaw z przesylka oraz tax'em i to co do niego daja to przeplacisz.

Buydig.com ma obecnie body za 674, do tego 100$ rabatu, darmowa przesylka i do NY brak tax'u. Wyjdzie 574 a nie 618 plus przesylka i tax, co daje 713 dolcow. Za 140 dolcow ktore oszczedzisz kupisz z pewnoscia duzo lepsze i pewnie duzo wiecej jak to co oni daja.
        ...

Komentarz

• Bachman
          Bywalec
          • 2005
          • 147

a ja znalazlem u zachodnich sasiadów:

mily gratis daja... http://cgi.ebay.de/CANON-EOS-350-D-3...QQcmdZViewItem

a tu drugi obiektyw...

tez ciekawy zestawik...

Komentarz

• Brodi
            Coś już napisał
            • 2006
            • 61

A ja mam dodatkowe pytanie...

U mnie jest możliwość dostarczenia takiego Rebela XT przez kogoś, kto będzie leciał do Polski (będę się dopytywał o zamianę tego większego zooma na wersję APO). Jakiś czas tu zostanie, więc będę miał czas na testy i sprawdzenie czy wszystko jest w porządku. Ale interesuje mnie kwestia dostawy z/do USA, gdyby coś się wydarzyło w przyszłości. Czy ktoś już miał taką sytuację? Ile kosztowałby kurier z ubezpieczeniem (niekoniecznie lotnicza przesyłka)?

Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)? Czy może lepiej kupić ten z allegro za 2400 PLN (mam obiektyw Tamron'a 75-300m LD Macro - niestety ten 1:3.9 od mojego EOS'a 300 - analoga)? W końcu tutaj gwarancja jest w PL.

I co z zasilaniem? Czy transformator z allegro np. taki będzie wystarczający?

PS. Czy ktoś mógłby przesłać mi jakiej fotki porobione obiektywami dołaczonymi do 350D:
            AF Tamron 75-300 LD Macro (jakiekolwiek) - obiektyw od analoga, bez powłok DG
            AF Canon 28-80/90 Macro - obiektyw od analoga, bez powłok DG
            AF Sigma 70-300 z/bez Apo DG Macro - wersja przystosowana do cyfrowych lustrzanek ale nie dedykowany (DG)
            AF Sigma 28-70 DG - jak wyżej
            lub podobnymi (Canon/Sigma/Tamron). Mail na priva.

Z góry dziękuję.
            Ostatnio edytowany przez Brodi; 5588.
            40D 18-55mm II (kit) 50 f/1.8 70-200 f/4 L USM 430EX II

Komentarz

• _invictus
              Bywalec
              • 2006
              • 143

a po co transformator? czy te ładowarki nie mają zakresu 110/220V? Ja miałem Rebela (nie XT) i ładowarkę normalnie podpinałem, nie przez transformator, była taka sama jak w wersji euro

No i ładowarka do wersji amerykańskiej jest trochę inna
              nie ładowarka, tylko kabel zasialjący, który śmiało można u nas kupić (nazywa się to przewód do radia) i w każdym sklepie elektrycznym można kupić za około 5pln (przynajmniej u mnie tyle kosztuje)

AH i mam pytanie: czy obiektywy kit'owe w rebelach XT są takie same jak w 350D? Widze po aukcjach allegro, tam gdzie są 350D - kit'y są opsane 18-55 II a w rebelach XT nie ma "dwójki".
              Ostatnio edytowany przez _invictus; 4654.

Komentarz

• lukep
                Początki nałogu
                • 2006
                • 387

W!

Zamieszczone przez Brodi
                Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)?
                *tak samo czesto jak w innych sprzetach, czasem ma sie pecha i cos sie zepsuje nietypowego, ale to mimo wszystko dosc trwale konstrukcje

Zamieszczone przez Brodi
                *yhy

Zamieszczone przez Brodi
                PS. Czy ktoś mógłby przesłać mi jakiej fotki porobione obiektywami dołaczonymi do 350D:
                AF Sigma 70-300 z/bez Apo DG Macro - wersja przystosowana do cyfrowych lustrzanek ale nie dedykowany (DG)
                *moze po prostu poszukaj takich fotek samplowych w necie, jest ich duuuzo.
                To dobry aparat za male pieniadze, mozna naprawde dobre fotki na nim robic. Swietna matryca i dobra elektronika, wiec nie bedziesz zalowal, ale jezeli stac Cie na 2x tyle wydania kasy, to... Juz zupelnie inna historia

Zdrowko i powodzenia

Komentarz

• misiul
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 90

Zamieszczone przez _invictus
                  a po co transformator? czy te ładowarki nie mają zakresu 110/220V? Ja miałem Rebela (nie XT) i ładowarkę normalnie podpinałem, nie przez transformator, była taka sama jak w wersji euro

nie ładowarka, tylko kabel zasialjący, który śmiało można u nas kupić (nazywa się to przewód do radia) i w każdym sklepie elektrycznym można kupić za około 5pln (przynajmniej u mnie tyle kosztuje)
                  I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
                  350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Komentarz

• drink
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 41

Zamieszczone przez Brodi
                    A ja mam dodatkowe pytanie...

U mnie jest możliwość dostarczenia takiego Rebela XT przez kogoś, kto będzie leciał do Polski (będę się dopytywał o zamianę tego większego zooma na wersję APO). Jakiś czas tu zostanie, więc będę miał czas na testy i sprawdzenie czy wszystko jest w porządku. Ale interesuje mnie kwestia dostawy z/do USA, gdyby coś się wydarzyło w przyszłości. Czy ktoś już miał taką sytuację? Ile kosztowałby kurier z ubezpieczeniem (niekoniecznie lotnicza przesyłka)?

Czy ktoś z obecnych na forum widzi tu jakieś zagrożenie (np. jak często zdarzają się poważne awarie w tym Canonie - 350D)? Czy może lepiej kupić ten z allegro za 2400 PLN (mam obiektyw Tamron'a 75-300m LD Macro - niestety ten 1:3.9 od mojego EOS'a 300 - analoga)? W końcu tutaj gwarancja jest w PL.

Z góry dziękuję.

To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
                    Odnośnie promocji :http://canon-board.info/showthread.php?t=4431
                    Ostatnio edytowany przez drink; 5540.

Komentarz

• ^sp1n

Jesli Cię wyniesie sam koszt kupna tego 350d to raczej się opłaca. Jedyny to problem to przejscie z wtyczki us na pl (ale jak pisali o tym) i gwarancja (udzielają ją tylko na Canon usa) więc musisz wybrać priorytet czy lepiej kupić za większe pieniądze tutaj i mieć gwarę na miejscu czy kupić taniej i mieć (nie daj Boże) problemu potem. Jakby nie patrzeć, do Warszawy z każdego miejsca Polski jest bliżej jak do NY :P . Bo później wysyłanie i czekanie na sprzęt, raz: nie jest przyjemne,a dwa: kosztuje:/

Komentarz

• Brodi
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 61

Zamieszczone przez drink
                        To za ile go masz w USA, że się zastanawiasz czy sobie go nie przywieść? A u nas masz za 2400zł! i jeżeli w tej cenie będzie z promocyjną naklejką to ja bym się nie bawił w sprowadzanie :>
                        Za 1088 USD - rabat 100 USD = 988 USD. Jeśli zmieniłbym na APO to pewnie +80 USD (przy obecnym kursie USD to 1k USD = 3k PLN). A w cenie mam jaśniejszą sigmę 2.8-4 + zooma takiego jak mój, ale APO i oba z powłokami DG. No i oczywiście 4 GB CFII w zestawie. Reszta to "shit", choć ten konwerter 0.45x może być ciekawy (miałbym 20mm a nie 44mm)

Przy okazji jedno pytanie: czy tego efektu odbicia, który ponoć się pojawia po podłączeniu obiektywu analogowego do cyfrowej lustrzanki, nie można wyeliminować stosując dobry filtr polaryzacyjny (kołowy), np. Hoya?

Widziałem kogoś z tamronem takim jak mój i 350D, ale nie odpisał mi jeszcze na priv...

Komentarz

• lukep
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 387

W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne. Co do polara, hmmm, watpie, watpie czy wyleczy...

Zdrowko

Komentarz

• Brodi
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 61

Zamieszczone przez lukep
                            W!

Za takie pieniadze nie oplaca sie sprowadzac z USA. Moje zdanie oczywiscie to jest, bardzo subiektywne.

Zdrowko
                            Nawet z tym dodatkowym osprzętem??? To nie jest zwykły kit jak u nas: body + 18-55mm, tylko 2 obiektywy Sigmy, 4 GB CF i inne dodatki, a dostawę mam za free Sama pamieć kosztuje przynajmniej 600 PLN, a obiektyw AF DG Macro 70-300 850 PLN (cena sklepowa). Poza tym tracę zakres 80-110mm czyli najlepszy do potretów (55-70mm x1.6).

Mam cholerny dylemat... Wiem, że jak teraz wyłożę kaskę, to potem już długo, dugo nic nie będę w stanie dokupić, bo dziecko jest w drodze A wiecie jaka to inwestycja ))

Komentarz

• _invictus
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 143

Zamieszczone przez misiul
                              I tu sie mylisz. Ładowarka jest inna. W wersji europejskiej masz przewód zasilający (kable są w energetyce . W wersji amerykańskiej nie ma przewodu - bezposrednnio z ładowarki wychodzą 2 płaskie bolce beposrednio do włożenia w gniazdko (ładowarka wisi w gniazdku jak duża wtyczka). Po ładowaniu bolce składa się w głąb ładowarki i nie wystają poza obrys obudowy.Ładowarka jest impulsowa i może być zasilana napięciem od 110-230V. Adaptor kosztuje ok. 2zł na allegro.
                              hmmm może losowo wsadzają? ja miałem z gniazdem przyłączeniowym przewodu

Komentarz

• lukep
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 387

W!

"Nawet z tym dodatkowym osprzętem???"

*nawet, to zadne nie sa wypasione obiektywy, karta fajna, to musze przyznac. Ja bym mimo wszystko nie bral, ale to ja... Kup jak co najtanszego body oraz tamrona 28-75/2.8 i bedzie fajnie na poczatek. Najtaniej i najpewniej. Kasa i tak niewielka jak na sprzet foto, wiec sam zdecyduj.

Co do tego zasilacza to Canon ma dwa standardy, wiec... mozna tak lub tak trafic, z kablem lub bezposrednio podlaczone.

Paa

Komentarz

Pracuję...