To jest podklejony temat.
X
X
-
-
No,zarejestrowałem się do Stockxpert bo tam nie trzeba skanu żadnego dowodu.Wysłałem pierwsze pięć i czekam na "przyjęcie".30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdołyKomentarz
-
RICO szczerze mowiac to slabo trafiles z wyborem jak sie dostaniesz za pierwszym razem bez doswiadczenia, bez jakiejkolwiek wiedzy o stockach to bym lecial do kolektury totlotka slac bo szczescia potrzeba ci wiecej niz ci sie wydaje :P
Zarejestruj sie w : Fotolia, Dreamstime, 123rf, iStock na tych stockach nie ma kwalifikacji lub jest o minimalnym poziomie rygoru StockExpert wymaga niestety pokazania juz "czegos"
mozesz to zrobic z mojej strony wchodzac na http://www.chrisparypa.com/stockphoto.html tam na samym dole strony masz 4 male bannerki klikasz po koleji na kazdy i sie w kazdym z tych stockow rejestrujesz, wtedy ja w razie twoich sprzedazy dostane procent w ramach programu referyncyjnego , oczywiscie wiekszosc z nas ma w stopkach link do strony na ktorej znajdziesz linki do rejestracji na stocki za tkory my dostaniemy jakis procent... to juz czysto przyjacielska przysluga bo ty nie tracisz nic a my zyskujemy pare groszy....Komentarz
-
RICO szczerze mowiac to slabo trafiles z wyborem jak sie dostaniesz za pierwszym razem bez doswiadczenia, bez jakiejkolwiek wiedzy o stockach to bym lecial do kolektury totlotka slac bo szczescia potrzeba ci wiecej niz ci sie wydaje :P
Zarejestruj sie w : Fotolia, Dreamstime, 123rf, iStock na tych stockach nie ma kwalifikacji lub jest o minimalnym poziomie rygoru StockExpert wymaga niestety pokazania juz "czegos"
nie do końca się z tym zgadzam. Jeśli fotki są naprawdę nienaganne technicznie, i dobre kompozycyjnie to powinny przejść. Z swojego doświadczenia powiem, że ciężej było mi się przebić przez selekcje z ShutterStock. Ktoś kiedyś pisał chyba nawet w tym wątku że mu kilka razy odrzucali aplikacje na istock etc. najłatwiej jest dostać się do featurepics, 123rf, fotolii, luckyOliver, bigStockPhoto. Najlepsze zyski generują Shutterstock, iStock, Fotolia, StockXpert, Dreamstime
Pozdrawiam,
RobertOstatnio edytowany przez robgr85; 10571.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Ja sie dostałem na wszystkie stocki za pierwszym razem, nie mając żadnego doświadczenia ani pojęcia o tym. Wystarczy mieć ciekawe zdjęcia i dobre technicznie. I nie sądzę że mam od razu biec wysyłać totolotka...RICO szczerze mowiac to slabo trafiles z wyborem jak sie dostaniesz za pierwszym razem bez doswiadczenia, bez jakiejkolwiek wiedzy o stockach to bym lecial do kolektury totlotka slac bo szczescia potrzeba ci wiecej niz ci sie wydaje :P
że też chciało Ci się pisać ten tekst.... wg mnie jest to po prostu zaśmiecanie forum. Każdy wie co to są programy referencyjne.mozesz to zrobic z mojej strony wchodzac na http://www.chrisparypa.com/stockphoto.html tam na samym dole strony masz 4 male bannerki klikasz po koleji na kazdy i sie w kazdym z tych stockow rejestrujesz, wtedy ja w razie twoich sprzedazy dostane procent w ramach programu referyncyjnego , oczywiscie wiekszosc z nas ma w stopkach link do strony na ktorej znajdziesz linki do rejestracji na stocki za tkory my dostaniemy jakis procent... to juz czysto przyjacielska przysluga bo ty nie tracisz nic a my zyskujemy pare groszy....5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
Wiesz co rypson,ale masz tupet!Zgadzam się s serge,że z takim tekstem zaśmiecasz forum.Ja się chciałem tylko dowiedzieć pewnych rzeczy.Jeszcze nic nie zarobiłem,a ty już myślisz o zysku.30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdołyKomentarz
-
fakt, ja np trochę głupio bym się poczuł sadząc takiego posta jak rypson.
@RICO - jak tam Twój status na stockxpert? masz już jakies galerie w sieci z fotkami które planujesz wystawić?Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
W dalszym ciągu czekam na ich odpowiedź-już się niecierpliwię
Jak mnie tam przyjmą to parę fotek mam do wysłania.ale moim aparatem za dużo nie mogę zrobić-mam kompakta.Marzy mi się lustrzanka, ale na razie na nią zbieram.
30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdołyKomentarz
-
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
-
-
heee ?? no to po co sa te programy referencyjne ??? jak maja dzialac jak nie bedziesz o nich informowal nowych ludzi ?? Sergi wiesz jak przeszkadza ci moja obecnosc na forum zaden problem zebym ci ulatwil zycie i przestal sie udzielac bo nie uwazam zebym czymkolwiek zasmiecal forum.... wszyscy wyjechaliscie z takimi osadami jakbyscie nigdy nikomu nie powiedzieli zeby z waszych linkow do stocka sie zarejestrowal....
Sergi ty to wogoole juz jakies uprzedzenie do mnie masz....
RICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces... stocki dla takich ludzi jak ty to nie kopalnia zlota tyko brudnego wegla, ja ci zycze jak najlepiej ale prawda jaka jest kazdy wie tylko o niej glosno nie mowi....Komentarz
-
konkurencjaSergi ty to wogoole juz jakies uprzedzenie do mnie masz....
hmm nie zgodziłbym się z tym... na shutterstock mam ok 120-150 (?, już sam nie wiem, a nie chce mi się teraz sprawdzać) fotek i wyciągam miesięcznie tam średnio około 80 - 100USD. Galerii kolegi RICO nie widziałem, więc nie będę się wypowiadał na temat wartości stockowej jego fotek.RICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces...
Serdecznie pozdrawiam,Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
a to ciekawe, bo nie pamiętam abym z Tobą wcześniej rozmawiał
Czy Ty czytasz wogóle to co tu wypisujesz? 100$ na rok to przeogromny sukces?? Jeżeli tyle wyciagasz ze stocków to moje gratulacjeRICO mowie ci juz teraz nie dostaniesz sie za pierwszym razem do SX na 99% po drugie to jak w ciagu roku zarobisz gdzie kolwiek $100 mozesz to uznac za przogromny sukces... stocki dla takich ludzi jak ty to nie kopalnia zlota tyko brudnego wegla, ja ci zycze jak najlepiej ale prawda jaka jest kazdy wie tylko o niej glosno nie mowi....
LOL
PS. Dostałeś bana na innym forum to tutaj zacząłeś wywalać swoje frustracje?Ostatnio edytowany przez sergi; 641.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
-
słuchajcie, nie kłóćcie się z powodu mojej niewiedzy
ja nie traktuję tego jako główny zarobek tylko jako dopełnienie swojego hobby
ile mam czekać? tygodnie???
Łudzę się, że może będzie szybciej
A na jakich stockach nie wymagają skanu paszportu?
30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdołyKomentarz
-
Mowiac o tych $100 na rok nie mowie do Rob czy Sergio mowie do RICO ktory nie ma pojecia o stockach, to ze wy zarabiacie wiecej to mnie nie dziwi bo macie szerokie pojecie o fotografi, duza wiedze o stockach i nie pstrykacie kompaktem... tylko niech nikt mi tu nie wyjedzie z tekstem ze kompaktem tez mozna ladne zdjecia na stocki robic... pewnie ze mozna ale przy obecnym poziomie konkurencji i ilosci zdjec bedzie ciezko sie przebic.... na start pewnie to wystarczy i tutaj wlasnie mowie o zarobku $100 rocznie....
RICO wszedziej musisz potwierdzic swoja tozsamosc bo jak juz cos zarobisz to musza wiedziec komu to wyslac... Prawojazdy albo Paszport innego wyjscia nie maKomentarz
Komentarz