To jest podklejony temat.
X
X
-
-
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
Komentarz
-
kanonier - kup sobie przebranie misia, owczarka podhalanskiego i stan na krupówkach to będzię forma zarabiania na fotach taka ja Ci pasuje.
Ps. A tak naprawde co cie obchodzi jak kto chce zarabiac?Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.Komentarz
-
Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itpKomentarz
-
Dla przypomnienia sklerotykom bijaczom pianki :
"Witam,
Fotografia jest dosyć kosztowna jeśli się na niej nie zarabia.
Zakup: akumulatorków, filtrów, obiektywów, gripa, karty pamięci to są duże koszty.
Czy łatwo jest zarobić na fotografi? Na czym polegają stocki? Czy są chętnie kupowane? Wogóle jak się wziąć za to aby być rozpoznawanym w sieci jako fotogaf (portfolio)?
I jakie ceny za zdjęcia? "Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itpKomentarz
-
-
Przecież nikt ci nie zabrania opisania tu jakiegoś fajnego, rzeczywistego sposobu zarabiania na zdjęciach ale konkretnie i rzeczowo tak jak zrobiła to matka_Wariatka czy Routlaw, bo takich tam górnolotnych można by jeszcze dorzucać np.: praca dla VIVY, National Geograpic, VOGA,...itp., itd. Ale co to daje.Komentarz
-
Bezpieczny to żaden serwer nie jest
Nawet specjalistów dużej (jak sądzę) klasy potrafią załatwić - http://hacking.pl/6330 
Dzięki za wyjaśnienie.Komentarz
-
Komentarz
-
No to się zapisałem
I mimo braku 18 lat na shutterstock mnie przyjęli
I mimo ISO 100 w 350D piszą, że szumy duże i każą odszumiać
W związku z tym na shutterstocku jestem zablokowany na 30 dni
Na iStock napisali, żebym się zgłosił jak skończę lat 18, a na innych serwisach narazie tylko jestem
Ostatnio edytowany przez mungo; 4195.Komentarz
-
@matka_Wariatka Myślę że skoro już rozpętałaś wątek stockowy i bractwo się na to rzuciło to może w skrócie opiszesz jak co i czym fotografujesz (może jakaś fotka warsztatu pracy) i przede wszystkim jakiej obróbki wymagają zdjęcia żeby się stocki nie czepiały jakości.
Może ja zacznę robię zdjęcia produktów ale do DTP małe rzeczy namiot własnej konstrukcji + 3 lampy JH-6800 tło najczęściej białe bo zdjęcia są potem szparowane. Większe sprawy to już studio 3x650Ws kolorowe filtry parasolki softboxy itp. wszystko 300d +m42 50mm 1,8 + te w studio to najczęściej średni format.Komentarz
-
Qbexus
odkad zaczelam sie bawic ze stockami Nikon Coolpix 5700 - 99% zdjec robilam przy swietle dziennym.
w grudniu 2005 dokupilam namiot 75*75, 2x lampy JH-6800, statywy.
14 wrzesnia 2006 kupilam Canona 400D z kitem - glownie dzialania namiotowe, ludzie 50mm 1,8.
do ludzi uzywam 2 parasolek i dodatkowej lampy oswietlajacej od tylu tlo.
obrobka - praktycznie bez obrobki, nie potrafie. usune fafolka albo dwa
kadry zawsze oryginalne, tak wole, nie tne, nie kombinuje.
wolalam nauczyc sie robic zdjecia niz siedziec w programach graficznych, przez dlugi czas moja zmora byl kolor bialy - zeby biale bylo biale i jest
w koncu go wypracowalam.
w Nikonie ISO zawsze 100 wtedy nie szumialo, duzo zalezalo od swiatla, teraz 100 i 200 nikt sie nie czepia szumow.
to chyba wszystko, co moge napisac o swoim warsztacie pracy.
zapomnialam o cierpliwosci
gdyby byla do kupienia, ktokolwiek widzial ktokolwiek wie prosze o PW
matka
((((()))))Komentarz
-
Matko, podpowiedz jak sobie poradzić z bielą bez użycia namiotu i lamp. Zauważyłam, że łatwiej jest sfotografować coś ciemnego bo wtedy tło po prostu się przepala i jest białe. Swoją drogą to nie wiedziałam wcześniej, że istnieje tyle odcieni bieli ...Komentarz
-
Powiem, że z tymi szumami to różnie jest; czasem zdjęcie się im nie podoba a nie mają się czego czepic to piszą, że szumy za duże. Trzeba się przyzwyczaic. To tak z mojego niewielkiego doświadczenia.No to się zapisałem
I mimo braku 18 lat na shutterstock mnie przyjęli
I mimo ISO 100 w 350D piszą, że szumy duże i każą odszumiać
W związku z tym na shutterstocku jestem zablokowany na 30 dni
Na iStock napisali, żebym się zgłosił jak skończę lat 18, a na innych serwisach narazie tylko jestem
Komentarz
Komentarz