To jest podklejony temat.
X
X
-
Ostatnio edytowany przez sergi; 641.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress -
A jakie zdanie macie odnośnie "enchanced licence" czy jest to faktycznie opłacalne aby osoby trzecie wykorzystywały wasze zdjęcia czy ustawiacie tę opcję tylko dla tych "gorszych fotek"?Komentarz
-
jestem 3 dni na shutterstocku i jest naprawde sympatycznie
Ale już zauważyłem coś dziwnego. Zdjęcia najlepiej sprzedają się w dniu dodania do katalogu. 3 razy już dodawałem zdjęcia do bazy i za każdym razem "nowości" sprzedawały się najlepiej. A bestsellery z dnia poprzedniego znacznie słabiej. Dlaczego tak jest?
PS. Wiem ze 3 dni to NIC ale...5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Motywy wordpressKomentarz
-
-
no tak, dopiero teraz odszukałem jak przeglądać zdjęcia od najnowszych... :/
PS. Wiedziałem, że jest to sprawa podejrzana i chwilowa skoro miałem w pierwszym dniu 33 pobrania z 8 fotek... W dniu drugim z tymi samymi zdjęciami było już 14 pobrań.Ostatnio edytowany przez sergi; 641.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Motywy wordpressKomentarz
-
ludzie są leniwi ..... a przeglądając regularnie stocki można poprzez oglądanie najnowszych, bez wchodzenia w kategorie śledzić nowości ...Komentarz
-
A ja mam pytanko, w przypadku np SHutterstock czy innych ile udalo sie wam tak naprawde zarobic na sprzedazy fotek? Reklamy skutecznie zachecaja tylko jak to sie ma z pokryciem w rzeczywistosci?
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
Poswiec pol godziny i przejrzyj ten watek - znajdziesz przykladowe odpowiedzi...Komentarz
-
No wlasnie zrobilem i juz wiem. Dzieki. Przegladalem na poczatku ale wiele odpowiedzi zaczynalo spychac na inne troy wiec czytalem wyrywkowo. Przelecialem teraz wszystko i wszysto jasne
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
-
PIT? eee. to znaczy? przejrzalem wczoraj ale nie mam sily ponownie przewalac wszystkiego
-
PIT-53, wypełniasz co miesiąc. Rubryka dochody z zagranicy - inne.Komentarz
-
Pytanie właściwie do wszystkich, może odpowiedzą bardziej doświadczone w stockach Panie, skąd bierzecie tematy do zdjęć?SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Komentarz
-
Dorzucę do wątku tłumaczenie iStockphoto™ Photographer Application Quiz
Trzeba iść z postępem i przerzucić się z rosyjskiego na angielski
Komentarz
-
jak poprzegladasz dokladniej istockphoto czy inne stocki i popatrzysz po nickach albo lokacjach fotografow to naprawde masa ludzi z rosji, krajow bylego WNP/ZSRR, europy srodkowo-wschodniej czy balkanow robi i wysyla fotki na stocki, a powod tego wydaje mi sie bardzo prozaiczny, poprostu wartosc nabywcza 1$ jest inna na rosyjskiej prowincji niz powiedzmy w Londynie czy NYC, podejrzewam wrecz ze spora czesc osob w tym rejonie swiata moze sie z tego calkiem niezle utrzymywac, zwazszywy na koszty zycia, bo czym innym jest 100$ ktore gdzies daleko na wschodzie moze sie rownac miesiecznemu wynagrodzeniu a czym innym chociazby w UK, czy USA gdzie to jest najczesciej mniej niz dniowka normalnie pracujacej osoby, poza tym latwiej w takiej rosji czy nawet polsce o "tanie" modelki, niz juz na wyspach, gdzie czas wolny innej osoby jest zwyczajnie "drozszy"Dorzucę do wątku tłumaczenie iStockphoto™ Photographer Application Quiz
Trzeba iść z postępem i przerzucić się z rosyjskiego na angielski
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
Komentarz