To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

Zamieszczone przez krzysp
    Jak wygląda sprawa wykazywania dochodu ze sprzedaży zdjęć na stockach i opłaceniu podatków z tym związanych?
    Jest to opisane w tym wątku. Musisz sie cofnąć kilkanaście zakładek...
    Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• Ligi

A jakie zdanie macie odnośnie "enchanced licence" czy jest to faktycznie opłacalne aby osoby trzecie wykorzystywały wasze zdjęcia czy ustawiacie tę opcję tylko dla tych "gorszych fotek"?

Komentarz

• sergi
        Początki nałogu
        • 2004
        • 413

jestem 3 dni na shutterstocku i jest naprawde sympatycznie
        Ale już zauważyłem coś dziwnego. Zdjęcia najlepiej sprzedają się w dniu dodania do katalogu. 3 razy już dodawałem zdjęcia do bazy i za każdym razem "nowości" sprzedawały się najlepiej. A bestsellery z dnia poprzedniego znacznie słabiej. Dlaczego tak jest?
        PS. Wiem ze 3 dni to NIC ale...

Komentarz

• scooter
          Uzależniony
          • 2005
          • 856

Bo są na górze listy z najnowszych .....

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

Zamieszczone przez scooter
            Bo są na górze listy z najnowszych .....
            no tak, dopiero teraz odszukałem jak przeglądać zdjęcia od najnowszych... :/

PS. Wiedziałem, że jest to sprawa podejrzana i chwilowa skoro miałem w pierwszym dniu 33 pobrania z 8 fotek... W dniu drugim z tymi samymi zdjęciami było już 14 pobrań.
            Ostatnio edytowany przez sergi; 641.

Komentarz

• scooter
              Uzależniony
              • 2005
              • 856

ludzie są leniwi ..... a przeglądając regularnie stocki można poprzez oglądanie najnowszych, bez wchodzenia w kategorie śledzić nowości ...

Komentarz

• JaBlam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1304

A ja mam pytanko, w przypadku np SHutterstock czy innych ile udalo sie wam tak naprawde zarobic na sprzedazy fotek? Reklamy skutecznie zachecaja tylko jak to sie ma z pokryciem w rzeczywistosci?

----------------------------------------
                Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez JaBlam
                  A ja mam pytanko, w przypadku np SHutterstock czy innych ile udalo sie wam tak naprawde zarobic na sprzedazy fotek? Reklamy skutecznie zachecaja tylko jak to sie ma z pokryciem w rzeczywistosci?
                  Poswiec pol godziny i przejrzyj ten watek - znajdziesz przykladowe odpowiedzi...

Komentarz

• JaBlam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1304

No wlasnie zrobilem i juz wiem. Dzieki. Przegladalem na poczatku ale wiele odpowiedzi zaczynalo spychac na inne troy wiec czytalem wyrywkowo. Przelecialem teraz wszystko i wszysto jasne

Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• kwv
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 118

Przeszukaj ten wątek i jest tu napisane jaki PIT się stosuje.

Komentarz

• JaBlam
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1304

PIT? eee. to znaczy? przejrzalem wczoraj ale nie mam sily ponownie przewalac wszystkiego

Komentarz

• Hallgerd
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 67

PIT-53, wypełniasz co miesiąc. Rubryka dochody z zagranicy - inne.
                          canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• SdoubleU
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 437

Pytanie właściwie do wszystkich, może odpowiedzą bardziej doświadczone w stockach Panie, skąd bierzecie tematy do zdjęć?
                            SdoubleU
                            ---------------------------
                            Canon :-D

Komentarz

• kwv
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 118

Dorzucę do wątku tłumaczenie iStockphoto™ Photographer Application Quiz

Trzeba iść z postępem i przerzucić się z rosyjskiego na angielski

Komentarz

• miszaqq
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 678

Zamieszczone przez kwv
                                Dorzucę do wątku tłumaczenie iStockphoto™ Photographer Application Quiz

Trzeba iść z postępem i przerzucić się z rosyjskiego na angielski
                                jak poprzegladasz dokladniej istockphoto czy inne stocki i popatrzysz po nickach albo lokacjach fotografow to naprawde masa ludzi z rosji, krajow bylego WNP/ZSRR, europy srodkowo-wschodniej czy balkanow robi i wysyla fotki na stocki, a powod tego wydaje mi sie bardzo prozaiczny, poprostu wartosc nabywcza 1$ jest inna na rosyjskiej prowincji niz powiedzmy w Londynie czy NYC, podejrzewam wrecz ze spora czesc osob w tym rejonie swiata moze sie z tego calkiem niezle utrzymywac, zwazszywy na koszty zycia, bo czym innym jest 100$ ktore gdzies daleko na wschodzie moze sie rownac miesiecznemu wynagrodzeniu a czym innym chociazby w UK, czy USA gdzie to jest najczesciej mniej niz dniowka normalnie pracujacej osoby, poza tym latwiej w takiej rosji czy nawet polsce o "tanie" modelki, niz juz na wyspach, gdzie czas wolny innej osoby jest zwyczajnie "drozszy"
                                EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

Pracuję...