To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotoaloja
    Bywalec
    • 2007
    • 203

iStock odrzucil mi 3 tygodni temu 4 zdjecia bo inspektor uznal ze zdjecia przestawiaja naga osobe ponizej 18 roku zycia... byly to zdjecia mojej corki ktora ma 7 miesiecy i miala na zdjeciu tylko pieluche... napisalem maila z prosba o ponowne rozpatrzenie tych zdjec bo ni jak ma sie to do nagich osob ponizej 18 roku zycia a dzieci zazwyczaj nosza tylko pieluche jak jest cieplo
    hahaha, dzięki za poprawienie humoru

a coby nie robić tylko spama, to dodam, że już dawno nie przeżywam odzuconych zdjęć, tylko grzecznie poprawiam to co umiem i to co mi się chce
    nie wysyłam też na siłę zdjęć odrzuconych ponownie, bo mam tyle naprodukowanych owoców w kolejce do obóbki, że wystarczy na najbliższy czas, wolę wysyłać nowe zdjęcia, zawsze to świeże owoce zdrowsze niż zbuki;P
    jedynie zdjęcia koncepyjne sa dla mnie cenne i tych mi nieco żal, ale rudno, niech się wąchają ;P
    canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• RICO
      Coś już napisał
      • 2008
      • 62

No,dzięki waszym radom stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem canona 400DNareszcie mogę dać upust swoim fantazjomMam jedno pytanko.Zauważyłem że ten aparat robi zdjęcia "panoramiczne"-można takie zamieszczać na stockach?
      30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdoły

Komentarz

• rypson
        Bywalec
        • 2007
        • 225

panoramiczne ?? czyli jakie ?? czyzbym o czyms nie wiedzial.....

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez RICO
          No,dzięki waszym radom stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem canona 400DNareszcie mogę dać upust swoim fantazjomMam jedno pytanko.Zauważyłem że ten aparat robi zdjęcia "panoramiczne"-można takie zamieszczać na stockach?
          hehe szeroki kąt (17mm na cropie) to jeszcze nie jest panorama aby szybko i łatwo nauczyć się podstaw obsługi nowego aparatu polecam samouczek z 350d:

może i odnośnie starszego modelu, jednak wszystko jest bardzo przystępne i na początek powinno wystarczyć

Pozdrawiam,
          Robert
          Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• RICO
            Coś już napisał
            • 2008
            • 62

rypson nie chodzi mi o typowe panoramiczne.Wytłumaczę to na chłopski rozumZ kompaktu wychodzą zdjęcia jakby bardziej kwadratowe, a z tego canona góra i dół jest obcięta/ty.Mam dopiero drugi dzień tego canona i mało jeszcze o nim wiem

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

chodzi chyba o to że kompakt robi zdjęcia w stosunku boków 4:3 a lustrzanka 3:2 - to na stokach nie przeszkada - możesz wrzucać dowolnie obcięte
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• RICO
                Coś już napisał
                • 2008
                • 62

Dzięki arturs-o to właśnie mi chodziło

Komentarz

• emiel
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 59

ufff udalo sie przebrnąć przez cały wątek
                  dzięki temu troche rozjaśniło mi sie w glowie jezeli chodzi o stocki
                  dzięki wszystkim za informacje, porady itp
                  myslicie ze takie fotki maja szanse na stockach? http://www.dreamstime.com/galantnie_portfolio_pg1
                  na razie wrzucam fotki z szuflady, jeszcze z kompakta zobaczę co sie z nimi uda zdzialac
                  74 pliki jeszcze czeka na weryfikacje, czeka i czeka i czeka....

pozdrav
                  sigpic

Komentarz

• rypson
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 225

Moim zdaniem niezle fotki... napewno niektore z nich sie sprzedadza... mysle ze nawet calkiem niezle jak na poczatkujacego... zcze jak najwiecej downloadow

Komentarz

• sergi
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 413

Zamieszczone przez emiel
                      myslicie ze takie fotki maja szanse na stockach? http://www.dreamstime.com/galantnie_portfolio_pg1
                      spoko zdjęcia... powinny być zauważone. Na shutterstocku niektóre z nich powinny się nawet dobrze sprzedawać

PS. Asterix a Ty jeszcze żyjesz? Nic się ostatnio nie udzielasz. Pochwal się nowymi zdjęciami.
                      5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                      :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                      :: Motywy wordpress

Komentarz

• leslaw

plagiat a inspiracja ..... / czytałem na Forum różne opinie/, podzielcie się Waszą wiedzą n/t zdjęć martwej natury , krajobrazów, makro.

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez leslaw
                          plagiat a inspiracja ..... / czytałem na Forum różne opinie/, podzielcie się Waszą wiedzą n/t zdjęć martwej natury , krajobrazów, makro.

plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...

bardzo fajne zdjęcia. Według mnie będą się sprzedawać.

Pozdrawiam

Komentarz

• leslaw

plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...

Gdzie jest granica pomiędzy jednym a drugim. W tego rodzaju fotografii bardzo często powtarzają się tematy , kompozycje,sceny i bardzo podobne zdjecia są wręcz nieuniknione. Przeglądając stocki można odnieść wrażenie ze wszystko juz było.
                            Gdzieś w tym wątku było pytanie o uregulowania dotyczace przepisów U.S....żeby spać spokojnie... zapytałem w podobnym kontekście.

Komentarz

• airfoto

witam,
                              wrzuciłem 10tkę weryfikacyjną na ShutterStock i dostałem dziwną odpowiedź...odmowę z tabelką z fotkami i komentarzem z jakiego powodu odrzucona. Tylko że komentarz jest jedynie przy 4 fotkach a przy pozostałych 6 go nie ma mimo że napisali "not accepted".
                              Czy dobrze rozumiem że te 6 jest OK ale nie dostały się bo nie zmieściłem się w limicie 7 na 10?
                              Czy wszystkie sa do d..y a tylko do 4 byli łaskawi dopisać komentarz....

Na fotolię weszły wszystkie...
                              Ktoś miał podobną sytuację?

tak wygląda fragment tabeli:
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 9580.

Komentarz

• robgr85
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1719

Zamieszczone przez airfoto
                                witam,
                                wrzuciłem 10tkę weryfikacyjną na ShutterStock i dostałem dziwną odpowiedź...odmowę z tabelką z fotkami i komentarzem z jakiego powodu odrzucona. Tylko że komentarz jest jedynie przy 4 fotkach a przy pozostałych 6 go nie ma mimo że napisali "not accepted".
                                Czy dobrze rozumiem że te 6 jest OK ale nie dostały się bo nie zmieściłem się w limicie 7 na 10?
                                Czy wszystkie sa do d..y a tylko do 4 byli łaskawi dopisać komentarz....

Na fotolię weszły wszystkie...
                                Ktoś miał podobną sytuację?

tak wygląda fragment tabeli:
                                ja też tak miałem... ale chyba nikt do konca nie wie o co im chodzi... u mnie było '7 of 10 must be approved' w kilku setach przy kilku fotkach, potem bodajrze za 4tym podejściem wzięłem wszystkie foty z '7 of 10...' i swoim prywatnym komentarzem i wysłałem. Zaakceptowali, ale nie wiem ile w tym było z fotek, a ile z komentarza który dodałem... gdzieś w tym wątku jest ten tekst, z tego co sobie przypominam to poprostu napisałem że te fotki są akceptowane przez inne szanujące się serwisy, m.in. istock (który już momentami przesadza w kontroli jakości) i że jeśli nie chcą moich fotek to niech mi poprostu napiszą a nie skarżą się mi na szumy czy inne wyimaginowane problemy, gdyż wtedy zaoszczędzą sporo czasu, tak samo jak i ja...

Komentarz

Pracuję...