Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smegool
    Bywalec
    • 2009
    • 100

Zamieszczone przez Husky
    Czy to nie dziwne , że ostatnio pojawiają się jednopostowcy zachwalający zakupy u otc lub program allegro?
    Znowu...
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Komentarz

• Kraszan
      Bywalec
      • 2006
      • 150

Normalnie umieram z ciekawości jak działa otc...

@dovydas widać wie, jak otc działa, o ile sam nim nie jest
      EOS 90D (w sumie)

Komentarz

• smegool
        Bywalec
        • 2009
        • 100

Nie Ty jedyny, a im dłużej działa tym to jest bardziej dziwne.

Komentarz

• dovydas
          • 2010
          • 3

ja sam chce kupic u niego tv tylko nie jestem pewien, nawet jezeli bym musial czekac 2tyg i miec na plusie 1000zl to oplaca sie.. tylko jezeli to przekret to odpada

Komentarz

• Hubert Multana
            Uzależniony
            • 2010
            • 640

Zamieszczone przez smegool
            Znowu...
            Przecież to najciekawszy wątek na tym forum! Nie oczekujesz chyba, że nowo zarejestrowana osoba zainteresuje się jednym z miliona tematów dotyczących fotografii ślubnej...
            Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• aniolzaglady
              • 2010
              • 2

Wypraszam se stwierdzenie że niby jestem otc. Pytanie brzmiało czy ktoś ma jakieś doświadczenie z programem ochrony kupujących? Więc się na ten temat wypowiedziałem.

Czy kupiłbym u otc? Chciałem... Kusi cena... Ale żeby przechodzić znów to samo co poprzednio, to dziękuję... Na razie czekam może ktoś tu tą sprawę rozwiąże. Na razie mam czym zdjęcia robić.
              I raz jeszcze zaznaczam, na tą chwilę zdrowy rozsądek podpowiada, że lepiej u tego Pana zakupów nie robić...!
              Pozdrawiam

Komentarz

• smegool
                Bywalec
                • 2009
                • 100

Wiesz, tez bym chciał canona 5d mk II za 6400, gdy kosztował on około 8 tys.
                Ale coś tu jednak jest nie tak więc lepiej pozostać przy tym, co się ma i spać spokojnie.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez Hubert Multana
                Przecież to najciekawszy wątek na tym forum! Nie oczekujesz chyba, że nowo zarejestrowana osoba zainteresuje się jednym z miliona tematów dotyczących fotografii ślubnej...
                Może zawsze zapytać "jaki obiektyw pod ...D".
                Ostatnio edytowany przez smegool; 24155. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Hubert Multana
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 640

Zamieszczone przez smegool
                  Wiesz, tez bym chciał canona 5d mk II za 6400, gdy kosztował on około 8 tys.
                  Ale coś tu jednak jest nie tak więc lepiej pozostać przy tym, co się ma i spać spokojnie.
                  Jak już pisałem na poprzedniej stronie: z 5dMk2 jest generalnie problem jeśli chodzi o dostępność. Cena stale rosła do góry i zrobił się dla sprzedającego problem żeby wysłać do ludzi sprzęt, który zamówili w o wiele niższych cenach. Co ja się jednak będę rozpisywał, skoro można o tym poczytać w innym temacie.
                  Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• upeter
                    • 2008
                    • 8

Cóż, zarejestrowany jestem długo, jednak piszę mało, można mnie uznać więc za jednopostowca. Ale do rzeczy:
                    Moim zdaniem czar OTC w pewnym momencie pryśnie, oczywiście w momencie gdy zamówionych będzie jednocześnie kilkanaście C5MKII oraz inne wartościowe sprzęty. A sprzedaż innych tańszych towarów to tylko sposób na kilka pozytywów na Allegro. Dla mnie wiarygodny sprzedawca, to ten który daje możliwość odbioru osobistego.
                    T90/50D/400D/G2/SD450

Komentarz

• smegool
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 100

Była mowa o jednopostowcach chwalących otc.
                      Ty raczej bałbyś się z nim robić interesy, więc to raczej głos zdrowego rozsądku.

Komentarz

• upeter
                        • 2008
                        • 8

A,i jeszcze jedno.
                        Towary kupuje od hurtowni z 30 dniowym terminem płatności, a klienci czekają na sprzęt jeszcze dłużej. W pewnym momencie przestaję płacić hurtowniom (2 lub 3) i przestaję wysyłać towar do klientów. Ostatnia transza towaru od Hurtownika jest ogromna bo jak twierdzę towar mi dobrze schodzi. Zostaje mi sprzęt i pieniądze. Całkiem możliwe iż obecnie sprzęt jest sprzedawany poniżej kosztów zakupu. To stara metoda oszustów. Poczekamy zobaczymy
                        T90/50D/400D/G2/SD450

Komentarz

• copyman
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 51

Ten proceder trwa tak długo że już dawno hurtownicy by go zdążyli złapać i namierzyć przy jego czasie wysyłki. [B]FRILI/B] mógłby coś więcej powiedzieć niż tylko się chwalić że zna, wie i nie powie. Mentalność prezesa PiS-u po prostu... A w to że sam OTC się wypowie na tym forum - głęboko nie wierzę.

Komentarz

• dovydas
                            • 2010
                            • 3

on nawet pewnie nie wiem o takim watku

Komentarz

• maxon52
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 144

Kumpel kupił u niego telewizor Sony 52cale , czekał 1,5 miesiąca i zamówił drugi dla kolegi i czeka już 2 miechy ale mówi że prawie 2 koła na sztuce na drodze nie leży i jest spokojny ,. Ja podejrzewam że gościu zbiera zamówienia ok. 10szt , bierze kasę za którą płaci w hurtowni gotówką i ma duże rabaty , dlatego czas oczekiwania jest taki długi trzeba zebrać zamówienia i to chyba cała filozofia , ale takie jest moje zdanie.
                              edynki iątki eki i duperelki

Komentarz

• Merde
                                Grzeczny i układny podpis
                                • 2008
                                • 7756

Zamieszczone przez maxon52
                                Kumpel kupił u niego telewizor Sony 52cale , czekał 1,5 miesiąca i zamówił drugi dla kolegi i czeka już 2 miechy ale mówi że prawie 2 koła na sztuce na drodze nie leży i jest spokojny ,. Ja podejrzewam że gościu zbiera zamówienia ok. 10szt , bierze kasę za którą płaci w hurtowni gotówką i ma duże rabaty , dlatego czas oczekiwania jest taki długi trzeba zebrać zamówienia i to chyba cała filozofia , ale takie jest moje zdanie.
                                Człowieku, gdyby to było takie proste (tzn. gotówka = dużo większe rabaty), to wszyscy działaliby w ten sam sposób. Zejdź na ziemię.
                                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...