Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekbodzioch
    Zablokowany
    • 2010
    • 38

Okazje się zdarzają i nie muszą to być oszustwa.
    Ja osobiście sprzedałem 50D + 50/1,8 + oryginalny grip + 4 akumulatory za 2300 zł
    aparat był w pełni sprawny w brdzo dobrym stanie.

Natomiast niedawno kuliłem 16-35 II za 3500 zł

Zakupiłem obiektyw po warunkiem że będzie wysłany z możliwością sprawdzenia zawartości. I jest OK. Obiektyw jest nowy nie mam żadnych śladów używania a sprzedający dołączył paragon potwierdzający jego zakup.

Tak wiec okazje się zdarzają ale trzeba być ostrożnym.

w przeszłości kupiłem na alegro
    10-22 za 1900zł (nówka)
    17-40 za 1700 zł
    24-105 za 2400zł (nówka)
    70-200 za 1750zł (nówka)
    i teraz
    16-35 za 3500(nówka)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i jeszcze 50/1,4 za 1100
    Ostatnio edytowany przez marekbodzioch; 32805. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Elvi
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 27

Mi się udało kupić 10-22 nowy za 1500zł i każdy się dziwił. Fakt faktem była to mega okazja i zrobiona tylko dla mnie. Obiektyw został kupiony w dobie kryzysu gdzie cena jego osiągała najwyższe ceny. Nowy kosztowa wtedy 3200zł

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez Elvi
        Mi się udało kupić 10-22 nowy za 1500zł i każdy się dziwił. Fakt faktem była to mega okazja i zrobiona tylko dla mnie. Obiektyw został kupiony w dobie kryzysu gdzie cena jego osiągała najwyższe ceny. Nowy kosztowa wtedy 3200zł
        Takie okazje idealnie pasują do tego wątku. Jesteś pewien pochodzenia tego obiektywu?
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Sunders
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2746

Zamieszczone przez Elvi
          Mi się udało kupić 10-22 nowy za 1500zł i każdy się dziwił.
          Też się dziwię Może podaj numer seryjny tego obiektywu
          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• liquidsound
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1956

Mi sie udalo lampke 430EX II z wszystkimi papierami kupic za 500zl, praktycznie igla nowka z wygladu
            1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
            Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• rostek andrzej
              Bywalec
              • 2008
              • 218

Zamieszczone przez Sunders
              Też się dziwię Może podaj numer seryjny tego obiektywu
              He he, teraz pewnie zapadnie niezręczna cisza

Komentarz

• Hubi78
                Bywalec
                • 2009
                • 152

Dlaczego ktoś ma podawać nr seryjny obiektywu?
                Gdyby ktoś mi coś takiego napisał na pewno bym nie podał dla samego faktu że nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez Hubi78
                  na pewno bym nie podał dla samego faktu że nie muszę się nikomu z niczego tłumaczyć
                  Jeśli obiektyw był kradziony (nie twierdzę że w tym przypadku tak było), to wierz mi, musiałbyś się tłumaczyć.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Hubi78
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 152

Jeśli był, ale ani ja ani Ty tego nie wiesz. Wiesz ile ludzi kupuje apraty i obiektywy nie mając dowodu zakupu? bardzo dużo. Gdyby tak każdego podejrzewać o to, że kupił coś sporo taniej to chyba byśmy się nie opędzili od podejrzeń....Body 50d kosztuje teraz od 2800 do nawet 3200 z małym licznikiem na gwarancji z papierami. Ja takie body kupiłem za 2 tys odsprzedałem z zyskiem i nie pamietam jaki miał numer seryjny i nawet gdyby był kradziony to nie miałem takiej wiadomości przy zakupie. Gdybym wiedział że jest kradziony to bym w ogóle nie kupował. Tak samo jak większość ludzi. Myślę że każdy kupuje sprzęt w dobrej wierze.

Komentarz

• wlodal
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 198

Zamieszczone przez Hubi78
                      Jeśli był, ale ani ja ani Ty tego nie wiesz. Wiesz ile ludzi kupuje apraty i obiektywy nie mając dowodu zakupu? bardzo dużo. Gdyby tak każdego podejrzewać o to, że kupił coś sporo taniej to chyba byśmy się nie opędzili od podejrzeń....Body 50d kosztuje teraz od 2800 do nawet 3200 z małym licznikiem na gwarancji z papierami. Ja takie body kupiłem za 2 tys odsprzedałem z zyskiem i nie pamietam jaki miał numer seryjny i nawet gdyby był kradziony to nie miałem takiej wiadomości przy zakupie. Gdybym wiedział że jest kradziony to bym w ogóle nie kupował. Tak samo jak większość ludzi. Myślę że każdy kupuje sprzęt w dobrej wierze.
                      Jeśli mówimy o tym samym body , to mogę podać Ci numer :-D. Wszystkie body i szkła miałem/mam zgłaszane na moim koncie Canona - wraz z numerami . Tak więc jeśli nawet nie mam dowodu zakupu - bo gdzieś go wcięło - zawsze można zgłosić zapytanie do Canona . i uzyskać potwierdzenie .
                      Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Komentarz

• Totalny
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 33

Pisałem w sprawie tego C50 co wyżej.

i odpowiedzi.

"Witam
                        wymiana migawki ma tylko cieszyc bo to jest element ktory sie zluzywa! cena 2100 mnie nie interesuje , bo i tak jest najtansza na allego. nie daje zadnej rekojmi . bo jest gwarancja na aparat!!!
                        Pozdrawiam

Rok daje Canon Polska, drugi rok sklep do stycznia 2012 a na migawke daje Canon Polska"

nie wiem sam.. szukam już z 2 tygodnie i nic nie mogę znaleźć.
                        "Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
                        50D plus wiele nadziei.

Komentarz

• trzeszcz6
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 188

A ja kupiłem w poprzednim tygodniu 5d na allegro, za 3200 wszystko ok stan świetny można znaleźć okazję
                          5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• beniamin2
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 21

przepraszam że nie a propos tematu wątku...ale myślę że ciekawie zakończy dwa ostatnie tematy.... Wczoraj udało mi się już osobiście pomacać i kupić sprzęt.
                            .....uczciwie tyram na szczęście

Komentarz

• xxkomarxx
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1456

I co kupiłeś po tych przygodach.

Komentarz

• beniamin2
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 21

spotkałem wydaje się uczciwego gościa....
                                który zgodził się podjechać do połowy trasy
                                Kupiłem starą piątkę bo na tyle mnie było teraz stać a potrzebowałem aparat do soboty
                                udokumentowane 10.000 przebiegu z aparatu z 2008 roku.
                                jestem zadowolony
                                .....uczciwie tyram na szczęście

Komentarz

Pracuję...