Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Em Es
    Zablokowany
    • 2011
    • 394

tym razem to nie ja - info o podejrzanej aukcji znalazłem na nikoniarze.pl - w sumie warto zaglądać i tu i tam ja tylko przeszukałem czeluścia sieci i znalazłem oryginalne zdjęcie sklepu które wykorzystano w aukcjach po drobnych przeróbkach

Komentarz

• luciferi
      Bywalec
      • 2008
      • 181

już im zawiesili konto

Komentarz

• Em Es
        Zablokowany
        • 2011
        • 394

...co oznacza że dział bezpieczeństwa Allegro pracuje także w niedziele

Komentarz

• zain
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 20

Ja jakiś czas temu kupiłem obiektyw i do dnia dzisiejszego go nie zobaczyłem. Link http://allegro.pl/obiektyw-tamron-55...848929923.html Fakt tani, ale ,że gość nie miał komentarzy, to wybrałem przesyłkę za pobraniem z możliwością sprawdzenia na poczcie ( bo miał być nowy) No i do dziś zero kontaktu Więc albo koleś nie żyje, albo wcale taki nowy nie był.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Co do ceny za cenę minimalną to oni chyba dążą do tego żeby była rzeczywista aukcja od złotówki albo kup teraz. Czemu nie wiem ale tak to wygląda.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Sunders
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 2746

Nastepny "odwolywacz": http://allegro.pl/show_item.php?item=1948350889
              Chyba warto sporzadzic liste "odwolywaczy" - pozwolilaby na zaoszczedzenie czasu na obserwowanie takich aukcji :-?
              http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Darx
                Uzależniony
                • 2011
                • 725

Wiesz, co z tymi "odwoływaczami" bywa różnie. W życiu nie skusiłbym się napisać, że obiektyw uległ uszkodzeniu, a kilka dni później wystawiać go ponownie jako obiektyw bez wad. W Polsce ludzie zaczynają być strasznymi snobami, a takich spryciarzy nie dasz rady zliczyć. W dodatku nawet ich liczba zwiększa się.

Kiedyś sprzedawałem Canoneta. Aukcja była ustawiona na 10 dni bodajże, a mi akurat gdzieś tak w połowie trafił się wyjazd biznesowy. Bardzo dużo osób było zainteresowanych aukcją, a ja nie byłem pewien czy wrócę za dwa tygodnie czy być może następnego dnia. Ku nie pewności odwołałem aukcję podając informację o nieplanowanym wyjeździe. Dodałem także, że aparat na pewno trafi z powrotem na aukcje, a osoby biorące wcześniej w niej udział zostaną poinformowane.

Wyjechałem, minął tydzień. Przeglądając skrzynkę pocztową natknąłem się na 2 maile od osoby, której nie zanotowałem na liście licytujących. Mail był dosyć nie miły. Nie były to co, prawda wyzwiska, ale za tą osobą przemawiała złość. W odpowiedzi na mój mail z przeprosinami dostałem kolejny tym razem z wyzwiskiem i groźbą, że odpowiednie organy zostały powiadomione. Rachu-ciachu, następnego dnia pojawiła się poczta od zespołu allegro, iż został złamany regulamin, ale na szczęście było to zaledwie ostrzeżenie.

Wczytuję się w ten dział od jakiegoś czasu i widzę po niektórych, że są nieco rygorystyczni. Rozumiem zdarzają się sytuacje kiedy pojawia się 'ten zły', ale nie popadajmy w histerię.
                |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Sunders
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 2746

Zamieszczone przez Darx
                  Wiesz, co z tymi "odwoływaczami" bywa różnie./.../Wczytuję się w ten dział od jakiegoś czasu i widzę po niektórych, że są nieco rygorystyczni. Rozumiem zdarzają się sytuacje kiedy pojawia się 'ten zły', ale nie popadajmy w histerię.
                  IMO szanujmy siebie na wzajem i swoj czas. O histerii mowy nie ma
                  http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Rosicky
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 209

moze nie podejrzane, ale dziwne, po jakich WYSOKICH cenach sprzedawane sa tu obiektywy - np. 17-40 za przeszlo 3800zl...
                    http://rosicky.maxmodels.pl
                    http://rosicky.digart.pl

Komentarz

• semyazza
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 21

zarobic mozna albo marżą, albo ilością.
                      przy tych cenach to najprawdopodobniej dolozy do interesu

Komentarz

• Em Es
                        Zablokowany
                        • 2011
                        • 394

coś mi tu śmierdzi :

Komentarz

• Merde
                          Grzeczny i układny podpis
                          • 2008
                          • 7756

Zamieszczone przez Em Es
                          coś mi tu śmierdzi :
                          Ale co konkretnie?
                          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• AdaMMus
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 25

Zamieszczone przez Em Es
                            coś mi tu śmierdzi :
                            Wcześniej sprzedał już parę tego typu gratów tj. "nowych, powystawowych z Holandii", kupujący raczej zadowoleni. Chyba, że masz na myśli pochodzenie sprzętu, a konkretnie legalność.

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

Myślę, że jak na razie zwyczajna aukcja - 4 dni do końca, cena jeszcze duuużo urośnie.
                              Sprzęt powystawowy i bez gwarancji to jeszcze nie zbrodnia
                              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Em Es
                                Zablokowany
                                • 2011
                                • 394

pewnie tak... jest niechlujnie 5d w tytule 5d2 w opisie

Komentarz

Pracuję...