Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukep
    Początki nałogu
    • 2006
    • 387

W!

'Numery szkieł :
    70-200mm 220939
    24-70mm 52876
    Numery body chyba podawalem, ale w razie czego proszę: EOS 1DS 108563 i Mark II 321160'

Zdrowko

p.s. Sprawdzam caly dzien i wychodzi ze nigdzie nie jest zarejestrowane jako kradziony sprzet. Sprawdzilem nawet na liscie fotoreporterskiej.

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Pisałem juz, ze na zachodzie nit nie zgłasza takich kradziezy, chyba tylko do ubezpieczalni..
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• lukep
        Początki nałogu
        • 2006
        • 387

W!

Cichy, zglaszaja - nawet firmy ubezpieczeniowe umieszczaja na listach dyskusyjnych numery sprzetu skradzionego.

Zdrowko

Komentarz

• marcusp
          Bywalec
          • 2006
          • 149

Na starych zdjęciach z pierwszej aukcji, którą allegro już zdjęło jest płytka do statywu. Na nowych już nie ma - może sprzedał poza aukcją? ;-)
          No i cena poszła o 5 tys. w górę - pewnie klienci walą drzwiami i oknami i zabijają się o sprzęt.
          Swoją drogą, ciekawy jestem czy trafi się jakiś amator, który kupi ten sprzęt - przecież on jest tak gorący, że parzy nawet przez internet...

Komentarz

• lukep
            Początki nałogu
            • 2006
            • 387

W!

Powiem Wam ze poza A. zgodzil sie podobno na 35 kola... Aukcja juz zlikwidowana przez adminow A.

Zdrowko

Komentarz

• senner
              Początki nałogu
              • 2007
              • 328

mnie ciekawi to zdjęcie z pudełkiem zapałek..

może chciał żeby na jego aukcji panował duży RUCH

in film we trust

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 298

Ja go prosiłem o zdjęcia nr seryjnych z pudełkiem zapałek...
                Stary numer. Prosi się sprzedającego, żeby sfotografował nr z jakimś dziwnym przedmiotem. Szanse, że znajdzie na google.grafika takie zdjęcie jest zerowe.
                Czyli kolo jest na tyle bezczelny i czuje się niekaralny że pokazał numery :]...
                http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• msp
                  • 2007
                  • 7

Zamieszczone przez lukep
                  ... Aukcja juz zlikwidowana przez adminow A.
                  I już się reaktywowała: http://www.allegro.pl/item220049813_...s_mark_ii.html

Komentarz

• APP
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 664

On zna dokładne pochodzenie sprzętu, my nie - to nie bezczelność, to prosty rachunek. Sprzęt mógł być ubezpieczony, zgłoszony jako skradziony.. potem "lokalnie" sprawdzony po kątem czy numery nie wypłynęły z ubezpieczalni i teraz puszczony w drugi obrót w innym miejscu na świecie. Wszystko może się odbywać nawet za zgodą właściciela (chciał szybko przejść na Nikona?), mało to takich samochodów?
                    Aukcja nie została zamknięta przez Allegro, natomiast opis ciągle ewoluuje.
                    Teraz to już nie jest "produkcja 2006". Facet ostro się widać przejął, Whibal już jest i "256MB", ale za to drugi "512BM" (czepiam się). Nadal jednak sprzedaje ten nietypowy obiektyw ;-) i ilość osłon przeciwsłonecznych jakoś się nie zgadza... no, i moje ulubione "zaufany sprzedawca" (tylko co z tego, jak towar lewy?).
                    Oczywiście cały czas pozostaje ten ułamek szansy, że dziwne rzeczy faktycznie się przytrafiają, no i... nieeeee...

Komentarz

• iktorn92
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 605

Ciekawą postacia musiał byc jego poprzedni właściciel.... Patrząc po sprzecie musiał być fotografem slubnym bo to 50 1.2 to raczej do reporterki sie nie nadaje tak samo ja to 14 2.8. Wydaje mi sie że jak by to puscił osobno a nie w komplecie to już by połowynie miał a tak... No cóż z kilometra widać że kradzione.
                      Flickr
                      Portfolio Ślubne

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Jestem ciekaw czy sprawdził czy w body'ych są karty, bo nie wydaje mi się żeby ten pr0 właściciel robił na 768mb

Komentarz

• solti
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1090

Zamieszczone przez adalbert
                          "Kolega przywiózł powypadkowe auto ze Szwecji - dotychczasowy właściciel zginął w tym wypadku - w bagażniku była torba ze sprzętem..."
                          Jeśli prawdą jest, że dotychczasowy właściciel nie żyje, to możliwe, że nawet nie miał kto zgłosić zaginięcia sprzętu Ale załóżmy, że rzeczywiście auto powypadkowe trafiło w ręce tego sprzedawcy, to kto by mu je oddał z pełnym bagażnikiem? I to z taka zawartością?
                          Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                          galeria na forum Canon-board
                          galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                          galeria.solti.pl

Komentarz

• APP
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 664

(...) kto by mu je oddał z pełnym bagażnikiem? (...)
                            Sytuacja nie jest "niemożliwa" - po prostu facet nie miał rodziny (bliższej tudzież dalszej), wspólnika, ani spisanego testamentu. Auto rozbite, odholowane i sprzedane prosto z policyjnego parkingu, a wyceną rozbitka zajął się beznamiętny organ państwowy w postaci zmęczonego wielością podobnej pracy urzędnika, któremu nie chciało się już zajrzeć do kufra.
                            Cóż, dopóki nie udowodnisz inaczej, nie ma się gdzie przyczepić.
                            Kolejne przedstawione etapy zweryfikować może tylko policja, a ta nie zainteresuje się sprawą dopóki ktoś nie rozpozna tego sprzętu.
                            Do tego facet podał zupełnie niezobowiązująco jakąś tam historyjkę i jeśli będzie zmuszony, to łatwo się z niej wycofa, bez większych konsekwencji, podając jakikolwiek banalny powód.
                            Sprzedający nie grzeszy znajomością gramatyki, wiedzą fotograficzną, czy nawet spostrzegawczością, ale podstawy rzemiosła ma.
                            Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Zamieszczone przez APP
                              ale podstawy rzemiosła ma.
                              Ciekawe jakiego

Komentarz

• 777
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 536

Zamieszczone przez micles
                                Jestem ciekaw czy sprawdził czy w body'ych są karty, bo nie wydaje mi się żeby ten pr0 właściciel robił na 768mb
                                no moze i by sprawdzil ale nie sadze zeby wiedzila gdzie szukac
                                byly by jaja jakby w nie dlugim okresie czasu pojawila sie prosba na CB o instrukcje obslugi po polsku do 1Ds
                                6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...