X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eNTeeL
    • 2015
    • 1

Problem z drukarką PIXMA iP7250

Witam,

niedawno zakupiłem drukarkę PIXMA iP7250. Od początku wydrukowałem na niej kilka zdjęć w formacie 10x15cm. za pomocą dołączonego programu My Image Garden. Wszystko było super fajnie, zdjęcia drukowały się tak jak chciałem, aż do dzisiaj. Dzisiaj po kilku dniach przerwy znów chciałem wydrukować kilka zdjęć i okazało się, że każde z nich zostaje "ozdobione" białymi krawędziami z dwóch tylko stron.
    Poniżej zdjęcie przedstawiające jak wygląda sytuacja.

Drukując te same zdjęcia co kilka dni temu problem też występuję. Żeby było ciekawej drugi program Easy-PhotoPrint EX drukuję zdjęcia bez białych dwóch krawędzi. Czy ktoś może pomóc rozwiązać problem? Oczywiście mogę korzystać z Easy-PhotoPrint, ale bardziej "przyjazny" wydaje mi się My Image Garden i wolałbym używać jednak jego. A poza tym fakt nie rozwiązanego problemu nie da mi spać.
    System z którego drukuję to OS X.
  • misiek_lublin
    Coś już napisał
    • 2014
    • 53

Odp: Problem z drukarką PIXMA iP7250

We wlasciwosciach / preferencjach drukarki (co prawda inny model, ale sterownik jest ten sam z tego co wiem) w pierwszej zakladce jest cos takiego jak lista: "Najczesciej uzywane ustawienia" i wybierasz sobie "Drukowanie fotografi" co uaktywnia pod spodem "brak obramowania". Tyle.
    Ja osobiscie nie drukuje z tych canonowych programow, lightroom daje mi lepsza jakosc i duza kontrole nad formatami, marginesami, parametrami kolory na wydruku itd.

Komentarz

• diplo
      Początki nałogu
      • 2005
      • 298

misiek_lublin a na płytkach drukujesz? Jeśli tak to może używasz jakiegos innego programu niż dołączony canonowski ktory jest hmm co najmjniej średni.
      5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• Sting
        Dopiero zaczyna
        • 2015
        • 18

Również poszukuję czegoś lepszego aniżeli program Canona do nadruku na płytach. Jest on dla mnie tak niewygodny i mało intuicyjny, że w ogólnym rozrachunku wypada naprawdę słabo.
        fotoguzik.pl

Komentarz

• misiek_lublin
          Coś już napisał
          • 2014
          • 53

Przykro mi, nie pomoge. Moja pixma nie ma opcji druku na plytach.

Komentarz

• darkon
            Bywalec
            • 2011
            • 239

Acoustica CD/DVD Label Maker
            EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

Pracuję...