X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Moryc_zg
    • 2016
    • 1

Odp: EPSON P800 format A2

Cześć
    Czy ma ktoś z Was doświadczenie/wiedzę z drukarką Epson stylusPro 4900 i jak wypada porównanie ze wspomnianym Canonem Pro-1000? Dzięki za info Pozdrawiam
    Moryc

Komentarz

• unesco
      Coś już napisał
      • 2014
      • 53

Widzoaleś ją w realu? To jest monstrum jak na A2. Ma zielony tusz, bardzo szeroki gamut, rolkę, glowicę co się zatyka i sama niszczy po ok roku itp. To inna liga niż Pro-1000. tzn. o innym przeznaczeniu.

Komentarz

• Kane66
        • 2005
        • 9

Witam

O PRO-1000 oraz P800 poczytane wszystko co można - ale mam pytanie: a jak wypadają plotery za jakieś ludzkie pieniądze (najlepiej porównywalny budżet do pro-1000, ew. maks 10k PLN) ?

Z racji pewnego kontraktu będę musiał mieć sprzęt do druku, format A2 (gdyby wpadł A1 przy okazji też bym nie płakał ;-), niestety nie będą to tylko wysokojakościowe foto tylko czasem i zastosowania bardziej reklamowe (np niski nakład (5-20sztuk) komercyjnych plakatów, materiałów reklamowych, szkiców projektowych) więc istotny jest dla mnie koszt eksploatacji.

Nie mogę tego zlecać dalej, jeździć, wysyłać, kombinować - wydruki mają być dostępne "od ręki".

Możecie mnie naprowadzić czego szukać pod takie zastosowania ? Jeśli chodzi o jakość foto to już wydruki z canon pro-10 są świetne więc gdyby był jakiś ploter dający taką jakość ale niższe koszty eksploatacji...

No nic, tyle, wracam do przeglądania ofert - ale co praktyka to praktyka więc proszę o pomoc.

Komentarz

• szym
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 48

Jeśli ploter A2 / A1 do druku zdjęć to polecam Epson Surecolor SC-P6000. Koszt urządzenia to ok 10tys brutto. Opiekuję się asortymentem druku w Medikonie, w razie pytań pisz do mnie na s.aksienionek @ medikon.pl. Służę pomocą .
          Szymon Aksienionek - ekspert do spraw druku cyfrowego i zarządzania barwą w firmie Medikon Polska - wyłącznego przedstawiciela marki FOMEI w Polsce.
          Kontakt: druk (at) medikon.pl

Komentarz

• mssk
            Bywalec
            • 2007
            • 244

Kane66 - a może Canon iPF6400SE? Format A1, 6 kolorów co jest zaletą (1 głowica) i wadą (nieco mniejsze możliwości niż 8 lub 12 kolorówki).
            Canon stworzył je z myślą o druku reklamy, wkładając do niej m.in. tusz czerwony.

michalab - drukujemy cały czas na papierach Solution FineArt. Osobiście uważam, że to całkiem przyzwoite podłoża w rozsądnej cenie. Natomiast nie łudziłbym się, że jakościowo będą dorównywały Hahnemuhle Mamy klientów, którzy dostając wybór pomiędzy tańszymi Solution i droższymi Hahnemuhle i tak wybierają Hahnemuhle.
            A jeśli cena jest kluczowym elementem wyboru, to i tak będą szukać czegoś jeszcze tańszego. Polska rzeczywistość
            Baryta - faktycznie różowawa. Mnie nie przekonuje. Osobiście wolę Ilforda GFS, albo TECCO.

Chcemy aktualnie przetestować papiery MUSEO które są w dystrybucji Canon Polska.
            Może ktoś ma jakieś dostwiadczenie z tymi papierami?
            Ostatnio edytowany przez mssk; 9883.
            Regulamin pkt 8.

Komentarz

Pracuję...