To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lulu1988
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

Zamieszczone przez Fiba
    A kto słyszał coś o kursach w podkarpackim? Okolice Rzeszowa, Tarnobrzega lub Sandomierza?

Pozdrawiam,
    U nas (Sandomierz) się nie opłaca. Ja pojechałem do Łowicza i załatwiłem wszystko w jeden dzień. Nawet odliczając paliwo wyszło ok 50zł taniej
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• szogun
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 18

Ja też Łowicz mogę polecić. Szybko, rzeczowo i na temat. Całość około 1,5 h po czym zostały wydane tymczasowe zaświadczenia do czasu wysłania legitymacji.
      Legitymacje można by otrzymać od razu ale niestety na stronie kurii nie było wszystkich informacji. Wysyłając zdjęcie na maila (do księdza prowadzącego) odpowiednio wcześniej, legitymacje można odebrac w dniu kursu.

Komentarz

• baton87
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 17

Panowie a jak z tym Łowiczem, trzeba wcześniej gdzieś się zapisywać?jak cena? i kiedy ewentualnie odbywa się ten kurs?
        C6d + C5dMI + S A 35 1.4 +C50 1.8 + C85 1.8 + C 70-200 4 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• szogun
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 18

Zamieszczone przez baton87
          Panowie a jak z tym Łowiczem, trzeba wcześniej gdzieś się zapisywać?jak cena? i kiedy ewentualnie odbywa się ten kurs?
          Tu więcej informacji http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/index.php?id=1384
          Cena 80 PLN.

Komentarz

• baton87
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 17

Rozumiem że nie ma znaczenia że z innej diecezji jestem?dzięki za odpowiedzi.
            C6d + C5dMI + S A 35 1.4 +C50 1.8 + C85 1.8 + C 70-200 4 + Speedlite 580EXII

Komentarz

• oli85
              Coś już napisał
              • 2008
              • 72

kurcze tak czytam o tym upoważnieniu i myślę że może tez bym sobie coś takiego zrobił bo jak mnie kiedy jakiś ksiądz wyprosi ze ślubu to będzie makabra :\
              40D+BG-E2N | 400D| c70-200 f4 L | Tokina 12-24 f4 | Tokina 28-70 f2,8 | Samyang 8mm Fish-eye |580 EXII| plfoto

Komentarz

• Strebor
                Bywalec
                • 2005
                • 242

Zamieszczone przez oli85
                kurcze tak czytam o tym upoważnieniu i myślę że może tez bym sobie coś takiego zrobił bo jak mnie kiedy jakiś ksiądz wyprosi ze ślubu to będzie makabra :\
                Zrób zrób, już nawet na wioskach (z czym w zeszłym roku się nie spotkałem) w tym roku parę razy musiałem się legitymować, a raz czekając na przyjazd moich młodych strzeliłem sobie dymka z kamerunem ze ślubu wcześniejszego bo czekał na wyjście młodych bo go proboszcz pogonił za brak papierka.
                Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Komentarz

• oli85
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 72

i co nie dał mu kamerować ?? powiem ci że mnie teraz nastraszyłeś :/ w sobotę mam wesele i aż się teraz boję.. będę unikał księdza przed mszą :P
                  40D+BG-E2N | 400D| c70-200 f4 L | Tokina 12-24 f4 | Tokina 28-70 f2,8 | Samyang 8mm Fish-eye |580 EXII| plfoto

Komentarz

• Handelson
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 789

Zamieszczone przez oli85
                    .. będę unikał księdza przed mszą :P
                    Ja bym raczej starał się z Nim szczerze porozmawiać. Myślę, że przyniesie to więcej pożytku niż unikanie. Jeśli podejdziesz do sprawy profesjonalnie i grzecznie, na ceremonii nie odwalisz jakiegoś numeru to na pewno nie będzie problemu. Życzę powodzenia

Komentarz

• MM-architekci
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2227

Idź się przywitaj, powiedz że papierka nie masz , ale nie będziesz przeszkadzał.
                      no comment...

Komentarz

• mamiyka
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 289

Kurde,jacyś pechowi jesteście.Mnie nigdy ksiądz nie pytał o glejt.Nawet zapomniałem,gdzie go mam...

Komentarz

• Strebor
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 242

Zamieszczone przez oli85
                          i co nie dał mu kamerować ?? powiem ci że mnie teraz nastraszyłeś :/ w sobotę mam wesele i aż się teraz boję.. będę unikał księdza przed mszą :P
                          Tak jak koledzy powiedzieli lepiej pójść i się przywitać a jak zapyta o glejt to powiedzieć że nie masz ale jesteś wierzący praktykujący i co jak co ale na mszy się zachować umiesz.
                          A tamtemu kamerunowi nie dał filmować i czekał z rozpoczęciem imprezy aż nie schowa zabawek, miałem też jednego batmana który nie pozwolił ani mi ani kamerunowi w czasie kazania pracować, wtedy młodzi nam powiedzieli że mamy sie u księcia stawic przed imprezą, ale od tego czasu zawsze idę pogadac z batmanem czy nie ma jakiegoś widzimisie.
                          Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Komentarz

• Husky
                            Zablokowany
                            • 2009
                            • 409

A co dziwnego jest w tym , że podczas kazania nie należy robić zdjęć?

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

A to jest chwila uniesienia ? Wyjątkowy moment ? Kazanie czasem trwa 15-20 minut bite. Często gęsto młodzi wtedy się uśmiechają bo ksiądz z jajem robi to kazanie , więc szkoda jest wtedy nie fotografować.
                              no comment...

Komentarz

• MC_
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3444

Zamieszczone przez Husky
                                A co dziwnego jest w tym , że podczas kazania nie należy robić zdjęć?
                                Pierwsze słyszę

Komentarz

Pracuję...