To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Czołem
To masz nieaktualne informacje. Dostałem cynk od znajomego, że najbliższy na który są wolne miejsca będzie w marcu. Dzwoniąć do Kurii (www.szczecin.kuria.pl) można uzyskać informacje jak się zapisać.Komentarz
-
Wiecie coś może na temat kursów w jeleniej Górze bądź okolicach? (Wrocław np.) Będę wdzięczny za wszelkie info. Pzdr.Komentarz
-
W Legnicy będzie w marcu, w lutym trzeba się dowiadywać w kurii. Jak będę coś więcej wiedział, to napisze.Komentarz
-
Sory za podchody, ale zależało mi na tym, by załapać się na marcowy kurs. Dostałem potwierdzenie, że jestem na liście, więc mogę teraz podzielić się wiedzą:
Najbliższy kurs w Szczecinie będzie w marcu (termin dokładny nieznany).
Żeby się zapisać trzeba wysłać kontaktowego maila ze swoimi danymi na adres: koordynator (małpa) kuria.pl - ks. Sławomir Zyga.
Ja w odpowiedzi dostałem krótkie potwierdzenie o wpisaniu na listę. Termin i reszta ma przyjść później.
Pozdrawiam
WoydKomentarz
-
Wiem już wszystko:
Wydział Duszpasterski Legnickiej Kurii Biskupiej i Redaktorzy legnickiej edycji tygodnika "Niedziela" za aprobatą Biskupa Legnickiego zapraszają na diecezjalny kurs dotyczący fotografowania i filmowania. Zostanie on zorganizowany w dniu 21 marca 2009r.
Szczegóły dostępne tutaj.Komentarz
-
Komentarz
-
Witam
Czy ksiądz naprawdę sprawdza zaświadczenie o kursie liturgicznym?
Znajomi prosili mnie o foty na ślubie i amatorsko chciałbym je zrobić. Będzie problem?Komentarz
-
Komentarz
-
Też tak myślę. A po części też od regionu z jakiego pochodzisz. Np. w zachodniopomorskim o ile dobrze kojarzę kuria długo nie widziała potrzeby takich kursów, dopiero pod koniec ubiegłego roku zaczęła je organizować.
Zresztą... skoro w tym kraju jest niemal 90% katolików to po co kursy - wszyscy powinni wiedzieć jak się w kościele zachować - czyż nie ?? ;DKomentarz
-
W diecezji bielsko-żywieckiej podobno ma być w okresie Wielkanocy... ja już się zgłosiłem....zobaczymy co z tego będzie._____________________
EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
85mm f1.8, 70-200mm f4 , 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m
), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci
,
www.pbase.com/adobijaKomentarz
-
witajcie
Wie ktoś może o kursie liturgicznym w Bydgoszczy lub okolicach? Za wszelkie info będę wdzięcznaKomentarz
-
Komentarz
-
-
Miło poczytać
A ja miałem taką sytuację. Fociłem w kościele chrzest wszystko było omówione z księdzem i to, że nie mam pozwolenia i to, że wiem jak się zachować. Zdziwienie nadeszło wtedy gdy po zakończeniu liturgii podszedł do mnie jakiś młody ksiądz i zapytał o ledigimację. Kopara mi opadła bo z jednej strony dogadałem się z proboszczem, że takiego dokumentu nie posiadam a z drugiej strony ten młody który patrzył na mnie swoimi pięknymi oczami i czekał na papierek. Czułem, że praca się dla mnie skończyła a kulminacja chrzcin przede mną. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że nie mam legitymacji, za to mam pozwolenie proboszcza. Wymiana spojrzeń i uśmiech ze strony młodego. Ot zażartował sobie ze mnie. :-DKomentarz
Komentarz