To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • thedoc
    Początki nałogu
    • 2006
    • 328

Zamieszczone przez diverek
    Dzwoniłem do nich pod koniec listopada. Kurs odbył sie w połowie grudnia. Przewidywany kolejny termin to grudzień 2009.
    szkoda że nie było żadnej o tym informacji, może zbierze się kilka osób z zachodniopomorskiego i spróbujemy się do nich zgłosić?

Komentarz

• woyd
      Początki nałogu
      • 2005
      • 488

Czołem

To masz nieaktualne informacje. Dostałem cynk od znajomego, że najbliższy na który są wolne miejsca będzie w marcu. Dzwoniąć do Kurii (www.szczecin.kuria.pl) można uzyskać informacje jak się zapisać.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• iktorn92
        Uzależniony
        • 2007
        • 605

Wiecie coś może na temat kursów w jeleniej Górze bądź okolicach? (Wrocław np.) Będę wdzięczny za wszelkie info. Pzdr.
        Flickr
        Portfolio Ślubne

Komentarz

• marcin_s18
          Coś już napisał
          • 2008
          • 83

W Legnicy będzie w marcu, w lutym trzeba się dowiadywać w kurii. Jak będę coś więcej wiedział, to napisze.

Komentarz

• woyd
            Początki nałogu
            • 2005
            • 488

Sory za podchody, ale zależało mi na tym, by załapać się na marcowy kurs. Dostałem potwierdzenie, że jestem na liście, więc mogę teraz podzielić się wiedzą:

Najbliższy kurs w Szczecinie będzie w marcu (termin dokładny nieznany).
            Żeby się zapisać trzeba wysłać kontaktowego maila ze swoimi danymi na adres: koordynator (małpa) kuria.pl - ks. Sławomir Zyga.

Ja w odpowiedzi dostałem krótkie potwierdzenie o wpisaniu na listę. Termin i reszta ma przyjść później.

Pozdrawiam
            Woyd

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• marcin_s18
              Coś już napisał
              • 2008
              • 83

Zamieszczone przez marcin_s18
              W Legnicy będzie w marcu, w lutym trzeba się dowiadywać w kurii. Jak będę coś więcej wiedział, to napisze.

Wiem już wszystko:

Wydział Duszpasterski Legnickiej Kurii Biskupiej i Redaktorzy legnickiej edycji tygodnika "Niedziela" za aprobatą Biskupa Legnickiego zapraszają na diecezjalny kurs dotyczący fotografowania i filmowania. Zostanie on zorganizowany w dniu 21 marca 2009r.

Szczegóły dostępne tutaj.

Komentarz

• blum
                Uzależniony
                • 2006
                • 509

Zamieszczone przez Malin
                Świetnie, jeśli możesz zostaw informacje na forum
                Radom.
                Spotkanie jednorazowe, cena nieznana ale w granicach 200zł, podanie oraz opinia od proboszcza, dwa zdjecia, zapisy od 1 lutego.

Komentarz

• Laos
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 17

Witam
                  Czy ksiądz naprawdę sprawdza zaświadczenie o kursie liturgicznym?
                  Znajomi prosili mnie o foty na ślubie i amatorsko chciałbym je zrobić. Będzie problem?

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez Laos
                    Witam
                    Czy ksiądz naprawdę sprawdza zaświadczenie o kursie liturgicznym?
                    Znajomi prosili mnie o foty na ślubie i amatorsko chciałbym je zrobić. Będzie problem?
                    Zależy od księdza. Mnie nigdy przenigdy nie prosił, ale ja śluby / chrzty robiłem może z 10 razy...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• woyd
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 488

Zamieszczone przez Krzychu
                      Zależy od księdza. Mnie nigdy przenigdy nie prosił, ale ja śluby / chrzty robiłem może z 10 razy...
                      Też tak myślę. A po części też od regionu z jakiego pochodzisz. Np. w zachodniopomorskim o ile dobrze kojarzę kuria długo nie widziała potrzeby takich kursów, dopiero pod koniec ubiegłego roku zaczęła je organizować.

Zresztą... skoro w tym kraju jest niemal 90% katolików to po co kursy - wszyscy powinni wiedzieć jak się w kościele zachować - czyż nie ?? ;D

Komentarz

• adobija
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 58

W diecezji bielsko-żywieckiej podobno ma być w okresie Wielkanocy... ja już się zgłosiłem....zobaczymy co z tego będzie.

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
                        85mm f1.8, 70-200mm f4 , 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Komentarz

• myszeczka22lat

witajcie
                          Wie ktoś może o kursie liturgicznym w Bydgoszczy lub okolicach? Za wszelkie info będę wdzięczna

Komentarz

• Don_Pedro_123
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 161

Zamieszczone przez myszeczka22lat
                            witajcie
                            Wie ktoś może o kursie liturgicznym w Bydgoszczy lub okolicach? Za wszelkie info będę wdzięczna
                            W Bydgoszczy był w listopadzie... Organizują tylko raz w roku.
                            ---------------
                            Don_Pedro_123
                            ---------------

Komentarz

• myszeczka22lat

A w okolicach? może Gdańsk? Toruń??

Komentarz

• Nikoden

Miło poczytać

A ja miałem taką sytuację. Fociłem w kościele chrzest wszystko było omówione z księdzem i to, że nie mam pozwolenia i to, że wiem jak się zachować. Zdziwienie nadeszło wtedy gdy po zakończeniu liturgii podszedł do mnie jakiś młody ksiądz i zapytał o ledigimację. Kopara mi opadła bo z jednej strony dogadałem się z proboszczem, że takiego dokumentu nie posiadam a z drugiej strony ten młody który patrzył na mnie swoimi pięknymi oczami i czekał na papierek. Czułem, że praca się dla mnie skończyła a kulminacja chrzcin przede mną. Zgodnie z prawdą odpowiedziałem, że nie mam legitymacji, za to mam pozwolenie proboszcza. Wymiana spojrzeń i uśmiech ze strony młodego. Ot zażartował sobie ze mnie. :-D

Komentarz

Pracuję...