X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Odp: Działalność gospodarcza - forma opodatkowania

Można to łatwo obejść, ale te coraz bardziej zawiłe przepisy sprawiają, że dla własnego bezpieczeństwa lepiej przejść na kasę. Po kilku latach jakiś urzędnik zinterpretuje te przepisy inaczej i będą kłopoty. Tu chodzi o pieniądze więc w takim wypadku nie odpuszczą.
    Miłego dnia
    moja www

Komentarz

• donald7000
      Początki nałogu
      • 2004
      • 382

Można by napisać ... "życie to nie bajka", dobrze że są tacy ludzie jak Ty i na bieżąco coś podsuną. Od jakiegoś czasu księgowa mowiła że płyta to nie jest towar który sprzedaję tylko coś na czym przekazuję zdjęcia, i tak też jest uwzględnione w umowie, że przekazuję. Chyba lepiej będzie jeśli teraz przekażę zdjęcia w potaci odbitek a resztę via serwer, bo chyba o takie rozwiązanie chodziło koledze.

Komentarz

• jinks
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2178

Na fakturze masz pewnie "usługę fotograficzną" albo "reportaż" więc w zasadzie nigdzie nic nie ma na temat nośnika. Zresztą w tym roku mam kilku klientów, którzy ściągneli materiał z serwera i nie chcą w ogóle pendrive-a. Cyrk z ta kasą. Faktura powinna wystarczyć. Co roku mam od 15-20 faktur dla osób nie prowadzących DG i tylko dla nich trzeba będzie kupić kasę. Jedna rolka papieru starczy na 5 lat. W biedronce 5 razy dziennie wymieniają.
        Miłego dnia
        moja www

Komentarz

• Morfii
          Uzależniony
          • 2010
          • 529

Nie zapominajcie o 3 opcji karta podatkowa... stała składka min 220zł + zdrowotna na miesiąc...
          było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

Pracuję...