X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Odp: flash i cienie

Zamieszczone przez pawko
    nieważne jak by nie biegał asystent to od jednego źródła światła i tak będzie gdzieś cień. Może być twardy albo miękki (zależy od użytego rozpraszacza lub nie)
    Generalnie cień jest właśnie od światła, może więc lepiej fotografować po ciemku? :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• pawko
      Bywalec
      • 2008
      • 159

Zamieszczone przez Merde
      Generalnie cień jest właśnie od światła, może więc lepiej fotografować po ciemku? :-)
      pewnie masz rację ;-) .....
      moje zdjęcia

Komentarz

• aniad
        • 2013
        • 8

cien cieniowi nie równy, jak swiatło jest odbite od duzej powierzchni/rozproszone, to cien jest tez miękki. a mnie wyszły takie kontrastowe jak np. tu https://tv.yahoo.com/photos/2014-emm...ies-slideshow/, wybaczcie ze swich nie zamieszczam, ale nie widze mozliwosci załadowania tu obrazków bezposrednio tylko z linka a narazie nie mam mozliwosci ih nigdzie wstawiac. a te "bez cienia" które stawiam sobie za wzór tu mozna znaleźć na pęczki) RUTKO PHOTOGRAPHY BLOG | rutkoblog.pl. no ale macie rację. zaczynam się z tym godzić, ze czasem tak musi byc:-)

Komentarz

• tlustyx
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1304

Zamieszczone przez aniad
          .... a te "bez cienia" które stawiam sobie za wzór tu mozna znaleźć na pęczki) RUTKO PHOTOGRAPHY BLOG | rutkoblog.pl. no ale macie rację. zaczynam się z tym godzić, ze czasem tak musi byc:-)
          A gdzie te ciemne pomieszczenia o których pisałaś? Te zdjęcia są robione bez lampy lub niektóre (choć raczej w to wątpię) z lekkim doświetleniem, dlatego nie ma cienia od lampy.
          Wysokie ISO, jasny obiektyw i masz fotki "bez cienia" - jeśli światło zastane na to pozwoli oczywiście.
          Ostatnio edytowany przez tlustyx; 17268.
          6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
          Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

Pracuję...