X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomfoot
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 2277

Odp: Zakaz fotografowania podczas mszy?

No faktycznie nie jest ważne kto podaje informację. Ważne jest jak ją podaje. Otóż "hierarchowie chcą zakazać zdjęć" oznacza w tym wypadku zdanie wygłoszone przez jednego i poparte przez drugiego "hierarchę". Kardynałów mamy ok. 220, więc można było napisać że niecały 1% hierarchów chce. Tyle, że wtedy nikt by sie tym nie interesował i nie byloby okazji wpisywać postów, ze np. za chwilkę czarni będą pobierać kolejne opłaty po 1000 pln za zdjęcia w Pcimiu i po 6000 usd w Bostonie i oczywiście tylko z licencją z Torunia. Tak właśnie rodzą się bzdurne informacje. Jak z rowerami na placu czerwonym. Wiadomości trzeba umieć nie tylko czytać, ale i rozumieć.
    PS.
    Oczywiście w Watykanie kardynał wypowiadając się w temacie zdjęć podczas liturgii miał na celu uwalenie polskich fotografów ślubnych, bo to nadzwyczaj ważna grupa społeczna i zawodowa, której niebotyczne dochody są jakże łakomym kąskiem.
    PS2.
    Nota bene wyrzucenie kotleciarzy z kościoła i zakaz fotografowania podczas obrzędów jest doskonałym pomysłem. Nie zostanie jednak zrealizowany.

Komentarz

• jaś
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 2601

przemysł fotograficzny padnie - no bo kto wykupi ten sprzęt bezrobocie wzrośnie i zniknie poważna gałąź sztuki, a i producenci kart pamięci też dostaną w plecy, jak żyć
      Ostatnio edytowany przez jaś; 9531.
      Jestem szumofobem
      S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
      Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez tomfoot
        Nie zostanie jednak zrealizowany.
        A podasz jakieś wiarygodne źródło tej informacji skoro taką wagę przywiązujesz do źródeł?
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• tomfoot
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2277

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          A podasz jakieś wiarygodne źródło tej informacji skoro taką wagę przywiązujesz do źródeł?
          Nie do źródeł, tylko do rozumienia czytanego tekstu. I podtekstu.
          Pomysł nie zostanie zrealizowany w formie całkowitego zakazu ze względu na zdrowy rozsądek. A takowy kościół ma wbrew pozorom.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Zamieszczone przez tomfoot
            Nie do źródeł, tylko do rozumienia czytanego tekstu. I podtekstu.
            Pomysł nie zostanie zrealizowany w formie całkowitego zakazu ze względu na zdrowy rozsądek. A takowy kościół ma wbrew pozorom.
            Krótko mówiąc dalej nic z tego nie wynika. Chyba że Twoja opinia liczy się bardziej od zdania jakiegoś tam kardynała .
            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• tomfoot
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 2277

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Krótko mówiąc dalej nic z tego nie wynika. Chyba że Twoja opinia liczy się bardziej od zdania jakiegoś tam kardynała .
              No nie wynika. Szczególnie jak nie rozumiesz.

Komentarz

• Piotrus117
                Bywalec
                • 2012
                • 109

Zamieszczone przez tombas
                co na to imperium pewnego redemptorysty)
                jak to co?! Będzie miał wyłączność!

Komentarz

Pracuję...