X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Ile dopłacacie aby zrobić zdjęcia ślubne?

Ile dopłacacie młodej parze aby zrobić zlecenie? Ja wiem, że to co pod linkiem może podnieść ciśnienie ale to fakt. Fotograf Praga Północ – Zdjęcia Ślubne Praga Północ Warszawa | iPragapolnoc.pl
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
  • ATBFLASH
    Bywalec
    • 2015
    • 134

Odp: Ile dopłacacie aby zrobić zdjęcia ślubne?

Dodaje posta tylko że raz widziałem ogłoszenie pary która pisała ile może jej fotograf zapłacić za "możliwość zrobienia sesji". A w opisie wesela było m.in ze para nadleci helikopterem... znaczy się ledwo koniec z końcem wiązali (ŻART) Poza tym wątek jest ,,,, ciekawy
    JEST: 1Dmk4, S50/1.4, C85/1.8 ,C17-40L/4 ,S70-200/2.8II
    BYŁO: Smena8M,Kodak,C30D,C7D,C17-85/4-5.6 IS,T17-50/2.8 VC,C70-300/4-5.6 IS,C70-200L/4,C70-200L/2.8,S18-35/1.8 A,S100-300f/4,C24-105L/4, C200L/2.8 II
    Szukasz opinii o sprzęcie jaki miałem/mam - śmiało, chętnie pomogę

Komentarz

• tomfoot
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2277

Świetna sprawa. Za takie zdjęcia słusznie Abdul dopłaca i każdy powinien. Cud, ze mu jeszcze nikt po masce nie wklepał.

Komentarz

• xxkomarxx
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1456

Zamieszczone przez ATBFLASH
        Dodaje posta tylko że raz widziałem ogłoszenie pary która pisała ile może jej fotograf zapłacić za "możliwość zrobienia sesji". A w opisie wesela było m.in ze para nadleci helikopterem... znaczy się ledwo koniec z końcem wiązali (ŻART) Poza tym wątek jest ,,,, ciekawy
        To była podpucha dla żartu napisana. Nawet pamiętam kto to wtedy wymyślił

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Ja dopłacę nawet 300 euro. Co tam. Nawet faktury nie potrzebuję. Jeden warunek: ślub musi być na Seszelach i młodzi opłacają lot oraz pobyt. Te 300 euro sponsoruję z własnego budżetu asymilacji międzypaństwowej i rozwoju fotograficznego.

Komentarz

• xxkomarxx
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1456

Zamieszczone przez aptur
            Ja dopłacę nawet 300 euro. Co tam. Nawet faktury nie potrzebuję. Jeden warunek: ślub musi być na Seszelach i młodzi opłacają lot oraz pobyt. Te 300 euro sponsoruję z własnego budżetu asymilacji międzypaństwowej i rozwoju fotograficznego.
            Nie potrzebujesz asystenta, zapłacę 100 ojro

Komentarz

• jaś
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 2601

i to jest nowoczesny i kreatywny sposób na biznes, jak się chce to można :mrgeen:
              Jestem szumofobem
              S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
              Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Tom77
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2874

Teraz widać jacy rozpuszczeni są fotografowie, niektórzy każą sobie płacić za robienie zdjęć slubnych

Komentarz

• italy
                  Uzależniony
                  • 2011
                  • 507

Zamieszczone przez Sergiusz
                  . Fotograf Praga Północ – Zdjęcia Ślubne Praga Północ Warszawa | iPragapolnoc.pl
                  Dla mnie to jako ciekawostka.Nie uważam żeby to była prawda a jedynie wywołanie dyskusji i co niektórym podniesienie ciśnienia.Nie jestem tzw ślubniakiem,ale nigdy, bym nie zapłacił za to żebym mógł dla kogoś pracować.Ja rozumie rynek i jego wymogi, ale ekonomia ekonomią i ni jak się to ma do uzyskania zysków.

Komentarz

• aptur
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3837

Jak ktoś z was mieszka w pobliżu to można zarobić. Bierzecie koleżankę i przebieracie się za parę młodą. Jak macie firmę foto to jeszcze lepiej. Wystawiacie fakturę usługa fotograficzna a Abdul płaci 200 euro. Myślę, że w godzinę Abdul się wyrobi z sesją. A, zapomniałem że macie jeszcze zdjęcia. Gratis

Komentarz

• mateu-sz
                      Bywalec
                      • 2015
                      • 102

Zamieszczone przez aptur
                      aptur ja daje tez 100 jurków i będę nosił za tobą sprzęt
                      Eos 7d II + GRIP +100-400 IS II USM + 50 1.4 + 10-22 3.5, + 90 2.8 + 18-200 3.5 + 500 6.3 + 430EXIII-RT
                      a reszta to już dodatki

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

Ja zawsze zaczynam czytać artykuł od komentarzy oczywiście pomijając złośliwe. Zawsze można się coś ciekawszego dowiedzieć niż z artykułu. Znalazł ktoś może taką ciekawostkę ile Abdul oddaje zdjęć z imprezy?
                        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• xxkomarxx
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1456

Zamieszczone przez aptur
                          Jak ktoś z was mieszka w pobliżu to można zarobić. Bierzecie koleżankę i przebieracie się za parę młodą. Jak macie firmę foto to jeszcze lepiej. Wystawiacie fakturę usługa fotograficzna a Abdul płaci 200 euro. Myślę, że w godzinę Abdul się wyrobi z sesją. A, zapomniałem że macie jeszcze zdjęcia. Gratis
                          Abdul zrobi wszystko za jednym zamachem

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2277

Zamieszczone przez Sergiusz
                            Ja zawsze zaczynam czytać artykuł od komentarzy oczywiście pomijając złośliwe. Zawsze można się coś ciekawszego dowiedzieć niż z artykułu. Znalazł ktoś może taką ciekawostkę ile Abdul oddaje zdjęć z imprezy?
                            Abdul nie oddaje zdjęć z imprezy. On tylko za nie płaci. Zdjęcia musi oddać klient. Czy jakos tak. Abdul jest Chuckiem Norrisem fotografii.

Komentarz

• fotna
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 454

Tu nic nie jest za darmo - On dostaje pieniądze za wykonanie usługi z projektu (płaci państwo + unia). Młodzi w tym wypadku nie są klientami tylko modelami i za to dostają kasę.
                              Napiszcie projekt w ramach np: dokumentacji zwyczajów Polaków, mniejszości narodowych, małżeństw międzynarodowych - jak wam to przejdzie - róbcie to samo.
                              Jest masę takich projektów tylko ludzie się nie chwalą jak wyciągają pieniądze z uni.
                              Ostatnio edytowany przez fotna; 952.
                              fotna.dlm.pl

Komentarz

Pracuję...