X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robertskc7
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1485

Odp: Jaki obiektyw do 6D ?

Zamieszczone przez tomorrowday
    I - Canon 6D + 85mm 1.8 + Canon 35mm 2.0 + Grip Pixel Vertax E13 - cena ok. 10000zł
    Po kiego grzyba Ci grip i to jeszcze tania podróba? TO już lepiej kupić oryginalną, absurdalnie drogą baterię.
    www.robertzbiec.pl

Komentarz

• igor58
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1861

no bo co to za fotograf bez gripa, grip budzi szacun

Komentarz

• Tom77
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2874

Zamieszczone przez robertskc7
        Po kiego grzyba Ci grip i to jeszcze tania podróba? TO już lepiej kupić oryginalną, absurdalnie drogą baterię.
        To jeden z najlepiej jak nie najlepiej wykonany zamiennik gripa. Od lat kupuje zamienniki gripów i tylko w oryginalnym Canona miałem problem z pokrętłem i odklejającymi się gumami

Komentarz

• michal.firszt
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 18

Ja mam newella inie ma zadnych problemow. Ja sobie nie wyobrazam pracy bez gripa. Dla mnie duza wygoda. A co do zestawu to zdecydowanie II opcja

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Tom77
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2874

Zamieszczone przez tomorrowday
            Poczytałam forum i podjełam decyzje, że zostaje 85mm 1.8 i 35mm - teraz pytanie jaka

Mam dwie opcje do wyboru:

I - Canon 6D + 85mm 1.8 + Canon 35mm 2.0 + Grip Pixel Vertax E13 - cena ok. 10000zł
            II - Canon 6D + 85mm 1.8 + Sigma 1.4 Art - cena ok. 10500zł

Na którą opcje według Was lepiej się zdecydować ?
            Zdecydowanie opcja nr 2

Komentarz

• marcin_g
              Coś już napisał
              • 2014
              • 73

To i ja się wypowiem. Od roku korzystam z Canona 6D i dla mnie to rewelacyjna puszka, na pewno 5DmIII jest lepszą puszką, ale w tym przedziale cenowym naprawdę nie ma co narzekać. W zestawie mam jeszcze 5DmII, no ale to już dziadek, więc 6D daje lepsze efekty i żywsze zdjęcia. Do tytułowego bohatera podpinam przeważnie Sigme 35mm ART, świetne szkło, co prawda ma małą wadę jeśli chodzi o ostrzenie, ale zdjęcia wychodzą piękne. Więc taki zestaw jak najbardziej polecam. Zamiast gripa kup dodatkowe baterie lub kartę pamięci. ja kupiłem do 5DmII, bodajże firmy phottix i użyłem może 5 razy, a teraz wala się w szafce.
              5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4

Komentarz

• tomorrowday
                Dopiero zaczyna
                • 2016
                • 16

Zamieszczone przez igor58
                no bo co to za fotograf bez gripa, grip budzi szacun
                Nie nie dlatego, że grip budzi szacun, tylko dlatego, że jest to dla mnie poprostu wygodne. Mam go zarówno przy 6D jak i starym poczciwym 50D.

Dziękuje wszystkim za pomoc Zamawiam właśnie opcje nr II a gripa pod 6D zakupie przy najbliższym przypływie gotówki

Pozdrawiam

Komentarz

• poszukiwacz2006
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 824

Jak już zamówione to trudno, ale powiem tylko, że 6d z sigmą 35, co do szybkości af-u szału nie robi. Trafić zawsze trafi, ale na ciemnej sali, zwłaszcza w tańcu mogą być problemy. Przy komercyjnych zleceniach sprzęt ma w jak najmniejszym stopniu przeszkadzać. Pozdrawiam
                  Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                  hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

Pracuję...