X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Matt_K-K
    Początki nałogu
    • 2008
    • 322

Odp: Canon 6D Mark2 ... -jaki obiektyw do tego ?

Moim zdaniem za 3500 autor powinien kupić przede wszystkim cały "szpej" jaki potrzebny jest w tej zabawie: karty pamięci, zapasowe akumulatory, prawdopodobnie także systemową lampę błyskową. Część sumy przeznaczyłbym na zapasowy korpus - 60d, 70d -> coś tego typu, żeby był na wypadek gdy z aparatem głównym dzieje się coś nie tak. Pozostałą kwotę przeznaczyłbym na 35 IS ( choć pewnie na nową już mogłoby zabraknąć ). Następnie tak uzbrojony wyłożyłbym trochę grosza na wypożyczenie np. 24-70 2.8. I wtedy dopiero spokojnie brałbym się za reportaż ślubny.

Oczywiście nie od razu Rzym zbudowano, ale stety-niestety trzeba jakiś standard zachować, zwłaszcza jeśli chcemy zająć się tym na poważnie. Jeśli więc nie wiesz jaki konkretny obiektyw potrzebujesz, skorzystaj z mojej rady - przeznacz trochę grosza i wypożycz np. 24-70 czy 35tkę. Za pieniądze z pierwszych zleceń zbudujesz sobie stopniowo jakąś bazę sprzętu.

Komentarz

• jinks
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2178

A może Tamron 28-85/f2.8 + lampa błyskowa?
      Miłego dnia
      moja www

Komentarz

• maik30d
        Coś już napisał
        • 2007
        • 95

Z tym nowym bym odpuścił i kupił Tamron 24-70 Vc albo jak już ktoś pisał, 35 2.0 i 85 1.8

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• igor58
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1861

Zamieszczone przez jinks
          A może Tamron 28-85/f2.8 + lampa błyskowa?
          Oglądałem ostatnio fotki z T 28-75 założonym na Canona 5DIII i byłem pod wrażeniem, świetne szkło za grosze

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7443

Obecnie mocno staniał 24-70 w wersji pierwszej i warto rozważyć zakup tego szkiełka. Aczkolwiek 28-75 za kwotę poniżej 2000 zł też jest jakims tam rozwiązaniem, choć w niemal każdym aspekcie, prócz ceny, gorszym.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

Pracuję...