X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomygun
    Bywalec
    • 2006
    • 204

a to się będą małolaty bulwersować, ale wg mnie to dobrze, choć podobno niektórzy rodzice już stwierdzili żeby był podział na bogatych i biednych, bogatsi mieli by mieć mundurki z lepszego materiału ??: a może od razu wy chatować im oświadczenia majątkowe na plecach
    GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• Ramirez
      Początki nałogu
      • 2005
      • 335

Proponuję wrzucać takie linki do Hydeparku. Miałem nadzieję przeczytać jakiś fajny dowcip, jakie prezentowane są zawyczaj w tym wątku, a tu znów jakieś frustracje polityczne.
      Litości

Komentarz

• szwayko
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2076

Tez myslalem ze jakims dobrym dowcipem poprawie sobie humor z ranca.
        Frustratom politycznym mowimy NIE w tym watku.

Uslysze jakies nowe kawaly?
        frickr FB
        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• tpop
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1465

Zamieszczone przez szwayko
          Frustratom politycznym mowimy NIE w tym watku.
          nie zycze sobie wycieczek osobistych. Jasne?
          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• laur
            Bywalec
            • 2006
            • 144

To ja napiszę kawał dla rozluźnienia:
            Dwaj pracownicu hurtowni alkoholi zastanawiaja się co by tu wypić, patrzą na piwo, ale ile można, wino wódka tez już dawno opite, wyszli na zewnątrz, patrzą cysterna z paliwem rakietowym. Tego jeszcze nie było więc polali, jedna miarkę, drugą,trzecią i impreza poszła...
            Rano jednego z nich budzi telefon, dzwoni kumpel
            -i jak samopoczucie?
            -dobrze choc głowa troche boli
            - byłeś już na kiblu?
            -nie, jeszcze nie
            -to lepiej nie idż bo ja z Londynu dzwonię
            Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
            Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• Arek Piekarz
              Początki nałogu
              • 2006
              • 334

Każdy miłośnik Magic the Gathering chciałby mieć 4 takie karty w talii...

Get the premium .com domain you deserve. Seamless and professional transactions. Payment plans available.

"Że co?!? Przecież to kawałek papieru!" ktoś pomyśli. Ale już widzę linki na forum MtG do sklepów z kalibratorami - "Patrzcie, jacy kretyni, za zwykłą myszkę chcą 10 tys. zł!!!" XD
              40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
              Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
              Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
              Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• Mikołaj
                Bywalec
                • 2005
                • 173

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                Każdy miłośnik Magic the Gathering chciałby mieć 4 takie karty w talii...

Get the premium .com domain you deserve. Seamless and professional transactions. Payment plans available.

"Że co?!? Przecież to kawałek papieru!" ktoś pomyśli. Ale już widzę linki na forum MtG do sklepów z kalibratorami - "Patrzcie, jacy kretyni, za zwykłą myszkę chcą 10 tys. zł!!!" XD
                Tylko jest poważna różnica - ta zwykła myszka służy do zarabiania pieniędzy. "Kawałek papieru" to w ostateczności może mieć tylko jedno praktyczne zastosowanie (chociaż, to zależy od papieru, śliskim to by było ciężko) :-D
                DSLRs & lenses

Komentarz

• Arek Piekarz
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 334

Zamieszczone przez Mikołaj
                  Tylko jest poważna różnica - ta zwykła myszka służy do zarabiania pieniędzy. "Kawałek papieru" to w ostateczności może mieć tylko jedno praktyczne zastosowanie (chociaż, to zależy od papieru, śliskim to by było ciężko) :-D
                  Kolega specjalizujący się w karciankach odpowieda, że turnieje MtG mają nagrody pieniężne za pierwsze trzy miejsca, a nawet jeśli nie pieniężne, to wygrywa się karty, które potem można spieniężyć :P Tak więc jeśli się jest w czymś dobrym i ma się sprzęt (mocny deck), można na tym robić niezłe pieniądze ;-) Ale nie chcę wszczynać kłótni, więc kończę offtopic i dla rozluźnienia załączam jakże prawdziwy dowcip

Ilu użytkowników forum potrzeba, żeby zmienić żarówkę?

1 aby zmienić żarówkę i napisać, że żarówka została zmieniona

14 którzy podzielą się podobnymi doświadczeniami przy zmienianiu żarówki i napiszą o tym, jak inaczej można było to zrobić

7 którzy ostrzegą o niebezpieczeństwach grożących przy zmianie żarówki

1 który przeniesie temat do działu „Oświetlenie”

2 którzy zaczną się kłócić i przeniosą to do działu „Elektryka”

7 którzy wytkną błędy gramatyczne/ortograficzne w postach na temat wymiany żarówki

5 którzy pojadą tych, co wytykali błędy

3 którzy poprawią te błędy

6 którzy będą się kłócić czy pisze się „żarówka”, czy „rzarówka” i 6, którzy powiedzą im, że są głupi

2 profesjonalnych elektryków, którzy poinformują wszystkich, że mówi się „lampa”

15 wszechwiedzących, którzy twierdzą, że siedzieli w tym temacie i mówi się „żarówka”

19 którzy napiszą, że to forum nie jest o żarówkach i powinno się to przenieść do forum o żarówkach

11 którzy obronią temat, mówiąc że wszyscy używają żarówek, więc temat pasuje

36 którzy będą debatować, która metoda zmieniania żarówek jest lepsza, gdzie kupić żarówki, jakiej marki i które są wadliwe

7 którzy podeślą linki, gdzie można zobaczyć różne przykłady żarówek

4 którzy napiszą, że te linki nie działają i podeślą nowe

13 którzy zacytują kilkanaście postów pod cytatami pisząc: „Ja też” / „Zgadzam się”

5 którzy napiszą, że odchodzą z forum, bo nie mogą dłużej znieść kontrowersji wokół żarówek

4 którzy napiszą, że „BYŁO!”

13 którzy napiszą, żeby „szukać” zanim napisze się kolejne pytania o żarówki

1 który zrobi mały hijack i powie, że ma ustawkę z kolesiami z pragi

1 który odpowie na oryginalny post po pół roku i zacznie temat od nowa.

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze

Komentarz

• crater
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 399

swego czasu grywalem w MtG. Mialem Fire Decka, ktorym min 4 max 6 rundach zabieralmem przeciwnikowi min 27 zycia. Bez roznicy jak mi podeszly karty. Wygrywalem w lokalnych kafejkach, ale nikt mnie niechcial dopuscic do turnieji bo odbno karty byly "banned" z jakis tam powodow. Co sie okazalo lista zbanowanych kart byla oszukana :P ja przestalem grac, ale karty nadal mam. Moze za jakis czas beda mialy wartosc kolekcionerska
                    www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• szwayko
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2076

Ilu użytkowników forum potrzeba, żeby zmienić żarówkę?...
                      Ubawilem sie po pachy
                      frickr FB
                      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• stdanielo
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1081

Ilu użytkowników forum potrzeba, żeby zmienić żarówkę?
                        Było :razz: http://forumnokia.net/viewtopic.php?t=902

genialne

i jeszcze o żarówkach

Ilu potrzeba świadków Jehowy żeby zmienić żarówkę?
                        Nie wiem, jeszcze nigdy nie wpuściłem ich do domu.
                        Ilu potrzeba biskupów katolickich żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego. Biskupi katoliccy niczego nie zmieniaja.
                        Ile potrzeba goryli żeby zmienić żarówkę?
                        Jednego. I od cholery żarówek .
                        Ilu potrzeba Kalifornijczykow żeby zmienić żarówkę?
                        None of your f***in business and have a nice day.
                        Ilu potrzeba programistów żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego, bo to sprawa hardware'u..
                        Ile potrzeba kobiet żeby zmienić żarówkę?
                        Zmienić na co?
                        Ilu prawdziwych mezczyzn potrzeba żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego, prawdziwy mężczyzna ciemności się nie boi.
                        Ile potrzeba żarówek żeby zmienić prezydenta?
                        Jedna. O ile zawiera napalm .
                        Ilu potrzeba mafiozów żeby zmienić żarówkę?
                        Trzech. Jeden zmienia, drugi pilnuje, a trzeci likwiduje świadków .
                        Ilu potrzeba wędkarzy żeby zmienić żarówkę?
                        Pięciu, ale żebyś widział jaka to była żarówka! Taaaaaka! Nas pięciu ledwo ja uniosło!
                        Ilu potrzeba Niemców żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego. To robota dla gastarbaitera .

Ilu potrzeba pesymistów żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego. To strata czasu. Nowa i tak na pewno nie bedzie dzialac.
                        Ilu potrzeba optymistów żeby zmienić żarówkę?
                        Żadnego. Stara za chwile zacznie działać .
                        Ilu potrzeba pracowników Microsoftu żeby zmienić żarówkę?
                        Spaliła sie? Pewnie używałeś niestandardowej oprawki .
                        Ilu potrzeba cyrkowców żeby zmienić żarówkę?
                        Czterech. Jeden zmienia, a trzech krzyczy: tadaaaaaaaam

EDIT:

Maz zostal wezwany do szpitala, bo jego zona miala wypadek samochodowy. Zdenerwowany czeka na lekarza, wreszcie lekarz sie pojawia ze wspólczujaca mina.
                        - I co?! Co z nia, panie doktorze.
                        - Cóz...Zyje. I to jest dobra wiadomosc. Ale sa i zle: zona, niestety bedzie musiala przejsc skomplikowany zabieg, którego NFZ nie refunduje. Koszt: 25 tys. zlotych.
                        - Oczywiscie, oczywiscie - na to maz.
                        - Potem potrzebna jej bedzie rehabilitacja. NFZ nie refunduje. Koszt ok. 5 tys. miesiecznie.
                        - Tak, tak... - kiwa glowa maz.
                        - Konieczne bedzie pobyt w sanatorium, które zajmuje sie tego typu urazami, plus ta rehabilitacja caly czas. NFZ nie refunduje...Koszt sanatorium - 10 tysiecy...
                        - Boze...
                        - Tak mi przykro...To nie koniec zlych wiadomosci. NFZ nie refunduje równiez leków, które przepiszemy paskiej zonie, a to bardzo drogie leki..
                        - Ile? - blednie maz.
                        - Miesiecznie 12 - 15 tysiecy zlotych.
                        - Jezuu...
                        - Plus pielegniarka cala dobe. Na pana koszt. Tu juz sie moze pan dogadac. Mysle, ze znajdzie pan kogos za 10 zl za godzine...
                        Cisza. Maz chowa twarz w dloniach.
                        Nagle lekarz wybucha serdecznym smieche, klepie meza po ramieniu:
                        - Zartowalem! Nie zyje.

Rzecz się dzieje w przedszkolu i jak zwykle chodzi o Jasia. Znowu ma przyjść inspekcja i wychowawczyni prosi Jasia aby był spokojny i dziewczynki o to, aby opuściły salę, kiedy chłopiec powie coś głupiego. Zjawia się inspekcja i pan pyta dzieci czy wiedzą, co nowego buduje się w Warszawie. Jasio odpowiada że burdel. Na to dziewczynki spuszczają głowy i wychodzą. A Jasio mówi "I co się tak kur** spieszycie? Dopiero fundamenty stawiają".

Idzie Policjant i prowadzi pingwina za łapę. Spotyka go kolega i pyta:
                        - Co ty robisz z tym pingwinem?
                        - A przyplątał się i nie wiem co z nim zrobić.
                        Kolega na to:
                        - Zaprowadź go do ZOO.
                        Po paru godzinach spotykają się ponownie a policjant nadal z pingwinem. Kolega pyta:
                        - No i co?
                        - Zaprowadziłem go do ZOO, a teraz idziemy do kina.

Pani w szkole kazała dzieciom napisać rymowanke. następnego dnia dzieci chwalą sie wierszami. Kolej na Jasia.
                        -Morze nasze może, a w tym morzu dziewcze choże,
                        dookoła szumią gwizdy, woda sięga jej do....... kolan.
                        -Jasiu ale w tym wierszu nie ma rymu!!
                        - Spokojnie, spokojne rym będzie jak wody przybędzie.

Porucznik Rżewski dowiedział się, iż aby poznać dziewczynę, trzeba do niej
                        swobodnie podejść, porozmawiać o pogodzie i przedstawić się. Pewnego razu
                        spotkał śliczną dziewczynę spacerującą z pudelkiem.
                        Podszedł więc, z całej siły kopnął pieska i rzekł:
                        - Nisko leci. Chyba na deszcz... Nawiasem mówiąc, niech pani pozwoli się przedstawić: Porucznik Rżewski jestem!

na razie starczy
                        Ostatnio edytowany przez stdanielo; 2610.
                        www.kondereszko.pl
                        https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• crater
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 399

Zamknięto małpę, fizyka i matematyka w trzech oddzielnych pomieszczeniach z
                          puszką jedzenia. Po miesiącu przychodzimy zobaczyć jak sobie poradzili.
                          Zaglądamy do malpy - sciany poobijane, puszka zmaltretowana, rozwalona i wyjedzona
                          - małpa wesoło się szczerzy... Zaglądamy do fizyka - ściany zapisane wzorami,
                          wykresami, jakimiś trajektoriami itp... na ścianie jeden ślad po uderzeniu, a
                          puszka precyzyjnie otwarta - fizyk sie szczerzy... Zaglądamy do matematyka...
                          Puszka nietknięta a przed puszką martwy matematyk. Na ścianie tylko jeden napis -
                          Dany mamy walec...

Matematyk i fizyk w jednym pokoju, na stole stoi wiadro z wodą, w pokoju wybucha
                          pożar. Co robi fizyk? Łapie za wiadro i gasi. Co robi matematyk? Łapie za wiadro
                          i gasi.
                          Matematyk i fizyk w jednym pokoju, pod stołem stoi wiadro z wodą, w pokoju wybucha
                          pożar. Co robi fizyk? Łapie za wiadro i gasi. Co robi matematyk? Ponieważ w
                          poprzedniej sytuacji mieliśmy już rozwiązanie więc przenosi wiadro spod stołu
                          na stół i łapie za wiadro i gasi.
                          Matematyk i fizyk w jednym pokoju, nie ma wiadra z wodą, w pokoju wybucha pożar.
                          Co robi fizyk? Ucieka. Co robi matematyk? Mówi:"przypuśćmy dla dowodu, że w
                          pokoju istnieje wiadro z wodą..."

Matematyk i Inżynier byli na wykładzie u Fizyka. Temat był związany z teorią
                          Kulza-Kleina odnoszącą się do procesów fizycznych, które występują w
                          przestrzeniach 9-cio, 12-to i więcej wymiarowych. Matematyk siedzi i delektuje się
                          wykładem w sposob widoczny gołym okiem, podczas gdy Inżynier marszczy brwi i
                          wygląda na wielce zakłopotanego. Pod koniec wykładu Inżynier ma już potworny
                          ból głowy. Na zakończenie Matematyk komentuje wykład jako niezwykle ciekawy.
                          Inżynier zapytuje go:
                          - W jaki sposób zrozumiałeś, o czym on mowił?
                          Matematyk:
                          - Po prostu wyobrażałem sobie to.
                          Inżynier:
                          - Jak można sobie coś wyobrazić, co występuje w 9-cio wymiarowej przestrzeni ?
                          Matematyk:
                          - Po prostu najpierw wyobrażam to sobie w N-wymiarowej przestrzeni a potem
                          zakładam, że N=9.

W raju spotykają się Newton, Pascal i Einstein. Trzej fizycy stwierdzili,
                          że pobawią się w chowanego. Einstein zaczyna liczyć: 1, 2, 3, ...
                          Pascal i Newton zastanawiają się gdzie tu się schować. Pascal chowa się za
                          jakąś chmurką. Newton bierze kredę i rysuje na ziemi kwadrat metr na metr,
                          po czym staje w nim.
                          - ..., 99, 100. Szukam.
                          Einstein odwraca się i widzi za sobą Newtona.
                          - Ha! Mam cię Newton!
                          - Nie, nie, nie - odpowiada Newton - Ja jestem jeden Newton na metr kwadrat, czyli
                          Pascal.
                          www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• Arek Piekarz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 334

Zamieszczone przez stdanielo
                            Co z tego, że było na forum Nokii? Tutaj jest po raz pierwszy

Komentarz

• stdanielo
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1081

Co z tego, że było na forum Nokii? Tutaj jest po raz pierwszy
                              ale jeszcze tylko 3 osoby muszą powiedzieć, że było
                              www.kondereszko.pl
                              https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• Earl Grey
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 147

Jak ktoś ma godzinkę to polecam (po angielsku):

Komentarz

Pracuję...