X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grajam
    • 2011
    • 11

Własna galeria

Witam wszystkich
    Od jakiegoś czasu poszukuję jakiejś dobrej, najlepiej bezpłatnej galerii internetowej, która w dodatku nie kompresowałaby zbytnio zdjęć, a co za tym idzie, nie haratała jakości... Obecnie używam pxd.pl, ale nie jestem z niej zadowolony [ strasznie jedzie po jakości ] i chciałbym ją zmienić. Może macie jakieś doświadczenia z innymi godnymi polecenia galeriami ?

Z góry dzięki za pomoc
  • leszekt
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 35

Jeżeli chodzi o umieszczanie zdjęć w sieci to ja używam jedynie FlickR.com i jestem zadowolony. Niestety ta jak i inne darmowe galerie nie pozwolą ci na 100% firmowanie swoim imieniem. Zawsze będzie to FlickR, Picasa czy inne tego typu serwisy.

Jeżeli myślisz poważnie o swoich pracach i chcesz się dobrze zaprezentować to radzę ci zainwestować parę złotych i mieć galerię z poważnego zdarzenia. Ja lada dzień pójdę w tym kierunku.

W przeciwnym razie - darmowa śmiało wystarczy.
    Canon EOS 550D | http://www.flickr.com/photos/leszek_t/

Komentarz

• flankerp
      Uzależniony
      • 2010
      • 636

Polecam Piwigo. Sam korzystam z niego. Musisz mieć tylko PHP i MySQL 5 dostępny aby zainstalować (teraz to już chyba każdy ISP zaopatruje )

Zatem załóż sobie konto z własna domena u jakiegoś ISP, zainstaluj Piwigo i działaj

Manage your photo library with Piwigo! Free and open source software to organize and share your photos and digital media on the web.
      Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Komentarz

• 2du
        Coś już napisał
        • 2010
        • 55

Ja korzystam niestety z płatnego http://dphoto.com
        Jedyny minus to cena (raczej jest drogo).
        Pliki zamieszczam w maksymalnej wielkości i rozdzielczości.
        Można podpiąć swoją domenę.
        Limit na ilość zdjęć tylko w wersji Lite (1000)
        Galeria ma wersję mobile dla komórek która działa bardzo fajnie.
        Nie kompresują i nie psują plików.
        Galeria można zabezpieczyć hasłem.
        Zdjęcia można udostępniać do pobrania w wersji oryginalnej lub pomniejszone.
        W wersji pro można dodawać filmy.
        Pozdrawiam, 2du
        EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
        www.gabisia.com

Komentarz

• Grajam
          • 2011
          • 11

Niestety Picassa odpada, bo prowadzę fotobloga na blogspocie i wszystkie fotki z niego są przechowywane na picassie :/ sprawdzę resztę z tego, co sugerujecie

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

może darmowy hosting na yoyo.pl + autoviewer?
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• Krasuski
              Początki nałogu
              • 2007
              • 279

Polecam BananAlbum
              Można za free a licencja z tego co pamiętam nie zrujnowała mnie.
              po pracy
              www.krzysztofkrasuski.pl

Komentarz

Pracuję...