X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • manfred1
    Uzależniony
    • 2007
    • 842

Celnik poszukiwany

w związku z zapytaniem. Potrzebuję sobie sprowadzić szpargały z USA na kwotę wraz z przesyłką 550 dollars amerikanos. Mam pytanie jaka maksymalną kwotą celno podatkową może zostać obciążona moja przesyłka? Za pomoc dziękuje.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

5% + vat
    Czyli ok. 710 $

BTW: nie jestem celnikiem
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• manfred1
      Uzależniony
      • 2007
      • 842

A z doświadczenia kupujących to raczej ile mam szans że celnik będzie jadł kanapkę i puści moją przesyłkę bez opłat?

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Sporo. To na prawdę loteria ale sporo.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• manfred1
          Uzależniony
          • 2007
          • 842

Kolekcjoner dzięki. Po przygodach na ebay gdzie jeden cwaniaczek zrobił mnie w konia wyleczyłem się z zakupów tamże ( jest taki wyraz hmm) Wole zamawiać prosto z firmy.

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

co do przymknięcia oczu przez celnika - zależy czym będziesz wysyłał..
            jak DHLem czy innym kurierem światowym to raczej nie ma szans - wszystko leci na cło.. jak pocztą czy innym polameram to szansa jest większa aczkolwiek ostatnio sporo się zmieniło w tej kwestii (na gorsze niestety) ..
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• komarsnk
              Bywalec
              • 2009
              • 157

Polecam Polamer. 4 lata temu (wiem wiem - dawno) leciały do mnie dwa nowe lapki wysłane w odstępie dwóch tygodni. Wszystko bez problemu poszło

Komentarz

• ARN
                Uzależniony
                • 2008
                • 757

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                5% + vat
                Czyli ok. 710 $

BTW: nie jestem celnikiem
                5% + VAT od kwoty zakupu powiększonej o koszt transportu/przesyłki.

PS
                Nie jestem celnikiem, ale sprowadzałem :-)

Komentarz

• manfred1
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 842

A z Anglii jeśli coś kupuję i wszystkie koszta są w cenie 500 funtów to mogę jeszcze jakiś podatek dopłacić?

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez manfred1
                    A z Anglii jeśli coś kupuję i wszystkie koszta są w cenie 500 funtów to mogę jeszcze jakiś podatek dopłacić?
                    Nie :cool:.
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• manfred1
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 842

Gdzieś tam mi się obiło o moje wielkie uszy ze jakieś wyrównywanie podatku czy cuś...

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Jeśli to sklep to naliczą Ci polski vat - to jest 3% proc. różnicy (w GB jest 20%). Cła nie ma bo to UE - jeszcze .
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• manfred1
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 842

Sklep Amazon chyba internetowy ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Ale dochodzę do płatności kartą i cały czas jest kwota 500 funtow plus przesyłka 5 funtow to kiedy jest to naliczenie?

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Standardowo mnie zawsze naliczał sklep. Przez Amazon nigdy nie kupowałem nie wiem jakie mają zwyczaje. To przez cło nie przechodzi więc jeśli Ci nie naliczy sklep to jesteś 3% do przodu .
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

kupowałem w Amazonie - cło naliczał spedytor (DHL)
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...