I jeszcze jedna uwaga - poczytajcie sobie co to jest wada prawna rzeczy...
X
-
-
Ja mam Eircoma i kilka miesięcy temu zniesli mi limitya w Irlandii jak będziesz miał za duże transfery to Ci rachunek podniosą...i suma sumarum zapłacisz i tak
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Jeśli te filmy co sciągałeś masz na dvd to raczej nie będzie to naruszenie bo ściągnięte będą traktowane jako kopia zapasowa (żeby nie rysować oryginalnej płytki)Mam też pytanie.. Mam filmy na DVD, ale i tak ściagnałem sobie kiedys DiVx bo mi się nie chciało konwertować (szybciej było sciagnać). Czy to też naruszenie?
Mi poprostu wygodniej ogladać na DiVixie niz DVD...
Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Swego czasu była podobna sprawa serwisu "pobieraczek". Rejestracja darmowa itp. A po jakimś czasie przychodziło do zapłaty coś ok 100 zł na maila rzecz jasna i dane podane podczas rejestracji. Dużo osób się bało sądu ( bo nim straszono) i płacili na wskazane konto. Z ciekawości też założyłem konto i dostałem wezwanie. Pan kozi bobek zamieszkały w głębokim piasku itp itd.
W sumie po wysłaniu maila do iluś tam tysięcy osób ktoś zapłacił i były to niemałe pieniądze. Można zapytać jak ktoś się nabrał. Znajoma czasem coś tam robi przy komputerze i przypadkiem też się wciągnęła ale że jej wiedza kończy się na intera.pl to pomyślała że pewno coś źle zrobiłam a 100 zł to nie fortuna i oczywiście zapłaciła. Tak jest też w tym i wielu innych przypadkach. Ludzie wymyślają przeróżne rzeczy aby się szybko wzbogacić na czyjejś niewiedzy i naiwności.Ostatnio edytowany przez xxkomarxx; 10391.Komentarz
-
ściąganie jest legal
ale sendować nie można bo to już dalej udostępniasz
Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|Komentarz
-
-
Komentarz
-
Albo przeprowadzić się do Szwajcarii
C40D, T17-50/2.8VC, T70-300/4-5.6USD/VC, Marumi DHG SLP, Metz 58AF2, BC700, Kata3N1-30
photo of dried tomatoesKomentarz
-
no i brawo normalne podejście do sprawy, ale u nas karać karaćA może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
Może i limity Ci znieśli, ale zapytaj ich jaki jest próg tzw. "Fair Policy Usage",
"Acceptable Usage Policy" itp., róznie to nazywają i z reguły ukrywają "drobnym druczkiem" w regulaminie. :wink:
Ja od dawna korzystam wyłącznie z dostawców którzy nie mają Download limitów.
Oczywiście kiedy składają ofertę, to mocno zapewniają, że nie ma żadnych limitów,
ale zawsze kiedy pytam o "Fair Policy Usage" zapada niezręczna cisza i... zaczyna się tłumaczenie.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
-
Dlatego też właśnie zarejestrowałeś się na forum, żeby podzielić się z nami tymi fascynującymi wiadomościami? Jesteś facetem i nie wiesz czy ilość ma znaczenie?Mój znajomy nie tak dawno beknął za torrenty. Miał zapłacić jakąś grzywnę, nawet nie wiem ile. No ale on ściągał bez opamiętania jakieś kosmiczne ilości filmów. Choć w sumie nie wiem czy ilość ma znaczenie...
... no to Ci powiem ... nie ma, znaczenie ma rozmiar (wg niektórych) a inni mówią "mały ale wariat"
.
Komentarz
Komentarz