Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dj_zibi
    Uzależniony
    • 2007
    • 541

Nie popieram piractwa, ale często nie ma innej drogi by coś zyskać lub się czegoś nauczyć niz piractwo.

Prosty przykład, Politechnika Werocławska jedna z większych uczelni w tym kraju, kazdy student by był dobry musi korzystać z masy oprogramowania pirackiego, Cad, Solidy, Catia, MathCad, Matlab, fluent, ansys.... wymieniał niebedę.

Tak cześć jest z licencją edu, niektórych nie ma... chcąc się często czegoś nauczyć jesteśmy wręcz zmuszeni do "kradzieży". Zamkną wszystko, i student będzie liczył na kalkulatorze...

By nie było ze kradnę... ale Widowsa i PSa mam oryginalnego
    Moja strona

Komentarz

• Darx
      Uzależniony
      • 2011
      • 725

Zamieszczone przez dj_zibi
      Tak cześć jest z licencją edu, niektórych nie ma... chcąc się często czegoś nauczyć jesteśmy wręcz zmuszeni do "kradzieży". Zamkną wszystko, i student będzie liczył na kalkulatorze...
      Wierzyć lub nie, ale to odbije się wszędzie. Nawet na forach, nie tylko tych foto.

|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Zbyszko666
        Uzależniony
        • 2008
        • 970

czytając wszystkie masowe źródła informacji o 20:00 ma się zacząć tzw Polska rewolucja hm?

Komentarz

• lMl
          Bywalec
          • 2011
          • 225

A to nie wiedziałem, że przy wejściu ACTA zostanie Schoengen zniesione
          canon, olympus

Komentarz

• rOOmak
            Uzależniony
            • 2007
            • 617

w 1981 pierwszym roku też było wiele takich których ta sytuacja nie dotyczyła... Przecież wystarczyło wcześniej wrócić do domu i po sprawie. A tak w ogóle za komuny było lepiej...

Ręce opadają.

IMI tu nie chodzi czy Ty wierzysz, że prawo będzie interpretowane poprawnie czy nie. Co jest ważne to to, że te przepisy będą pozwalały na swobodną interpretację i nadużycia.

Rozwiązaniem na problemy technologiczne jest technologia. Nie prawo.

Dobrze że w latach 80tych była wystarczająca ilość osób która jednak widziała, że mieliśmy problem i postanowiła coś zrobić w tym temacie...

Komentarz

• lMl
              Bywalec
              • 2011
              • 225

rOOmak, jak się ma ACTA do '81?

Każde prawo pozwala na interpretacje i nadużycia. ACTA jest tylko umową międzynarodową a nie prawem światowym. Nie ma ingerować w ustawy, które już funkcjonują.

Moim zdaniem - panika i tyle.
              canon, olympus

Komentarz

• Franek_
                Bywalec
                • 2009
                • 206

Ok, macie rację, ACTA trzeba tępić, a to, co dzieje się w tej chwili jest godne pochwały. Wolę możliwość czarnego scenariusza (który, co wszyscy podkreślają jest czarny, a nie najbardziej prawdopodobny) niż ujawnienie tajnych dokumentów, w których posiadanie rzekomo weszli hakerzy. Niech ujawnią np. dane dotyczące przetargów rządowych. Może to kosztować budżet państwa miliony złotych. Albo jak niedawno w U.S.A. dane operacji w Afganistanie, co naraziło na niebezpieczeństwo stacjonujących tam żołnierzy.

Faktycznie, macie rację - to nie gówniarzeria, tylko poważni, odpowiedzialni ludzie. Terroryzm komputerowy też jest całkiem spoko. Scenariusz jak z filmu. Lecę po popcorn, a w międzyczasie zamówię sobie koszulkę na Allegro ze znaczkiem stop ACTA.

Komentarz

• lMl
                  Bywalec
                  • 2011
                  • 225

To nie jest gównarzeria a raczej zorganizowani przestępcy
                  canon, olympus

Komentarz

• Tezet-gdynia
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1283

SOPA zdaje sie ze umarla, badz powoli umiera. Zostala PIPA i ACTA do dokonczenia.
                    www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Licker
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 68

Zamieszczone przez lMl
                      ACTA jest tylko umową międzynarodową a nie prawem światowym. Nie ma ingerować w ustawy, które już funkcjonują.
                      No ja bym doczytał najpierw.
                      Ratyfikowana umowa międzynarodowa to podstawa prawa międzynarodowego i jest ponad ustawami.
                      7D + BG-E7 + 17-85mm f/4-5.6 + 50mm f/1.2 + 135mm f/2 + Yashica GS/GTN
                      Trochę mojej amatorszczyzny: WWW.

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Zamieszczone przez Licker
                        Ratyfikowana umowa międzynarodowa to podstawa prawa międzynarodowego i jest ponad ustawami.
                        właśnie nie byłem pewien na 100% ale już chciałem to napisać pod czyimś komentarzem, że internetowej prasy nie zamkną bo obowiązuje przecież prawo prasowe
                        5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• namoamo
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 928

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
                          SOPA zdaje sie ze umarla, badz powoli umiera. Zostala PIPA i ACTA do dokonczenia.
                          Wygląda na to że i one polegną, na szczęście.

Rozbawił mnie udział Google w tym proteście, w koncu to przyszły Wielki Brat.. no ale ważna jest teraźniejszośc w tym momencie. Brawa dla nich, brawa dla Anonimowych.
                          Flickr

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Zamieszczone przez namoamo
                            Wygląda na to że i one polegną, na szczęście.
                            A mi się zdaje, że chodzi o coś zupełnie innego. Zwrócono na siebie uwagę i cel osiągnięto.
                            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Tezet-gdynia
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1283

Ale kto zwrocil ??
                              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• lMl
                                Bywalec
                                • 2011
                                • 225

Zamieszczone przez Licker
                                Licker, doczytałem. Praktycznie przy każdym punkcie w ACTA jest zastrzeżenie, że wszystko ma się odbywać w zgodzie z prawem danego kraju.
                                canon, olympus

Komentarz

Pracuję...