X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pshemack
    • 2012
    • 6

Ja również mam kilka adresów mejlowych (jeden oficjalny, którego znają moi znajomi i którego używam w kontaktach zawodowych, drugi na allegro i śmieciowy do logowania się na wszystkich portalach, forach internetowych) wszystkie podłączone do Thunderbirda, którego uczę rozpoznawać spam.
    A telefony zbywam tekstem "nie jestem zainteresowany". Czasem trzeba powtórzyć dwa, trzy razy, ale działa.
    KissDigitalX (aka 400D), T17-50 2.8, C50 1.8, C70-200 4L, EX430.

Komentarz

• lMl
      Bywalec
      • 2011
      • 225

Zamieszczone przez C80
      Ja niestety mam 4 skrzynki pocztowe, u dwóch operatorów. Logowanie się na pocztę do kazdej zajmuje za dużo czasu, więc pocztę odbieram w Thunderbirdzie....
      Ja mam wszystko do gmaila podłączone. Też jestem zadowolony.

A stacjonarny? Nie da się z tym nic zrobić, ale wystarczy błyskawicznie gasić ludzi tekstem "Nie jestem zainteresowany" i od razu rozłączać się. I tak nic to nie zmieni bo TPSA handluje numerami i będą dzwonić z reklamami.
      Wystarczy w sumie się rozłączyć, tylko to takie niemiłe jest. TPSA nie handluje numerami, telefony pochodzą ze starych książek tepsy, gdy jeszcze nie było takiej ochrony danych osobowych.

Zamieszczone przez dinderi
      Wczoraj dzwonili z Toyoty, czy mogą przedstawić ofertę na samochód.
      - Dlaczego macie zastrzeżony numer telefonu? - zapytałem.
      - Nie umiem odpowiedzieć - powiedział miły pan - Czy moge przedstawić panu ofertę?
      - Nie umiem odpowiedzieć - odparłem
      - Mamy świetną oferte na samochody z rocznika 2011. Czy jest jakiś model który by pana interesował?
      - Nie umiem odpowiedzieć
      I tak się skończyła nasza rozmowa. Przemiły pan się rozłaczył.
      A wystarczyło przyznać się, że się dzwoni z zewnętrznego call center a nie bezpośrednio z Toyoty
      canon, olympus

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

Zamieszczone przez lMl
        .... TPSA nie handluje numerami, .....
        TPSA może nie ale operatorzy komórkowi raczej tak. Swój telefon komórkowy "podpiąłem" pod firmę żony w ramach scalania rachunków. Numer nigdy nie był zgłaszany w żadnym z rejestrów jako "firmowy". Jakoś dziwnym trafem dzwonią właśnie na mój numer choć we wszystkich oficjalnych i "ogólnie dostępnych" wykazach go po prostu nie ma. Jedynym źródłem informacji może być operator.

Wczoraj znowu na prywatny domowy numer zadzwonił po raz 15-ty w ciągu ostatniego miesiąca naganiacz z Netii proponując mi internet w Netii..... 14 razy byłem uprzejmy. Wczoraj już nie

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• lMl
          Bywalec
          • 2011
          • 225

firmowe numery to już w ogóle są ogólnie dostępne
          canon, olympus

Komentarz

• czerwiniak
            Bywalec
            • 2007
            • 196

Jeżeli " ktoś " do mnie dzwoni, i przedstawia jakąś tam ofertę, nie ważne jaką, bank, , finanse, ktedyty itp.
            Na początku Pan/Pani pytają grzecznie, czy nie przeszkadzają i czy mogą chwilkę czasu zająć, mówię owszem, odsłucham całą ich procedurę ( z doświadczenia żeby ich w /.,[ić ) i jeżeli pytają się czy jestem zainteresowany, mówię stanowczo NIE.
            Zazwyczaj pada pytanie DLACZEGO ?
            Odpowiadam:
            Niestety ale nie mogę Pni/Panu powiedzieć " BO JEST TO ŚCIŚLE TAJNE "
            jeszcze mi się nie zdarzyło aby ktoś kontynuował rozmowę.
            I na koniec
            Standardowo" życzą miłego dnia "
            Taki ot.
            Sprawdzone
            Kiedyś jak mnie gościu w@$ił, to mu powiedziałem w prost.
            Człowieku wykasuj mój nr. z systemu i nie wydzwaniaj do mnie, ani twoi koledzy, bo szkoda waszego czasu i moich pieniędzy spędzonych na rozmowie z wami.
            Już nie zadzwonił ( temat, pozycjonowanie strony ).
            Z doświadczenia wiem, że jak człowiek nie po%%%wi, to się nie od czepią.

Pozwodzenia
            Ostatnio edytowany przez czerwiniak; 10932.
            5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
            ---------------------------------------

Komentarz

• lMl
              Bywalec
              • 2011
              • 225

E, ode mnie się odczepiają na miłego

A mój ulubiony tekst, który zdarzyło mi się zupełnie odruchowo i bez zastanowienia powiedzieć to: "proszę zadzwonić innym razem, bo właśnie dziecko w piasku zakopuję".
              canon, olympus

Komentarz

• mc_iek
                Uzależniony
                • 2008
                • 790

Gdy mnie pytają dla czego nie jestem zainteresowany taką świetną ofertą, odpowiadam, że z moich finansowych poczynań zwykłem tłumaczyć się tylko żonie, ale od jakiegoś czasu jestem rozwiedziony...
                Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zazwyczaj stosuję metode na idiotę (co niektórzy twierdzą, że nie wymaga to ode mnie zadnych dodatkowych umiejętnosci). Czyli zadaję pytania mające za zadanie wybic dzwoniącego z pantałyku i tak zmęczyć, żeby sam nie wiedziała, po co do mnie dzwoni.
                  Ale to tylko, kiedy mam czas i humor. Kiedy nie mam, po prostu odkładam słuchawkę.
                  Zapodaj jeszcze coś, rozmowa z przedstawicielem Toyoty to jest to .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• laur
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 144

Największym problemem jest dodatkowo to że często dzwoniący ludzie poprostu nie nadają sie do telemarketingu, słuchasz potem takiego muła jak nieporadnie chce ci coś wcisnąć, raz tylko dzwonił do mnie gościu na poziomie, to znaczy że znał sie na prowadzeniu rozmowy (i tak mu nie uległem hehe) sensownie przedstawił ofertę, nienachalnie podtrzymywał rozmowę, ale to wyjatki. A swoją drogą fajne sposobu w tym wątku poznałem, trzeba będzie wykorzystać...
                    Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                    Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• mariusz11
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 113

Znajomy był kiedyś na jakimś kursie marketingowym czy coś w tym rodzaju i tam kolo mówił im o spamerach telefonicznych, mają oni płacone od czasu wykonywanych rozmów z "ofiarami", więc jeśli nagabywany długo tłumaczy, że nie jest zainteresowany ofertą, to działa zachęcająco na spamującego- na pewno zadzwoni za jakiś czas znowu. Szybkie "dziękuję" i natychmiastowe rozłączenie się pomaga.

Komentarz

• lMl
                        Bywalec
                        • 2011
                        • 225

mariusz11, żadnej firmie nie opłaca płacić się za czas
                        Za skuteczność namówienia kogoś to tak, za ilość wykonanych rozmów też, ale nie za to, jak długo wisi na telefonie.
                        canon, olympus

Komentarz

• Janusz Body
                          Moderator
                          • 2004
                          • 5757

Zamieszczone przez lMl
                          mariusz11, żadnej firmie nie opłaca płacić się za czas
                          Za skuteczność namówienia kogoś to tak, za ilość wykonanych rozmów też, ale nie za to, jak długo wisi na telefonie.
                          Dla tych ludków spamujących to jest robota jak każda inna (można im tylko współczuć - ja bym nie dał rady). Raczej mają płacone za czas pracy a premię za skuteczność. Inna sprawa, że poziom naganiaczy ostro poleciał w dół.

EDIT: Jak zadzwoni kolejny to zapytam.
                          Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
                          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

No proszę, a mój rekord w długości rozmowy to niemal godzina .
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              No proszę, a mój rekord w długości rozmowy to niemal godzina .
                              Mama dzwoniła?
                              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Mama dzwoniła?
                                Nie to była ....... itd. nie będę reklamował tej firmy, z mamą nie da się tak krótko .
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...