X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • patigol
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 48

Nowe trendy w fotografii ślubnej

Artykuł: http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz..._i_nagosc.html
    http://www.mlodzikowski.com
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

11 wygląda jak z wieczora kawalerskiego bardziej. Mnie pasuje fota z kolanem.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Zamieszczone przez Sergiusz
      11 wygląda jak z wieczora kawalerskiego bardziej. Mnie pasuje fota z kolanem.
      #11 wygląda na jedno z Twoich zdjęć - pewnie jeden z "ukrytych wielbicieli" a #7 (baaardzo podobne) wygrała kiedyś konkurs na fotografię wakacji
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Ja bym przerobił 8 aby ta pani na zdjęciu piłowała paznokcie. Byłoby bardziej erotyczne. A w tym przypadku 7 nie powinna wygrać bo linie horyzontu wstawili w złe miejsce. Ja od jakiegoś czasu kombinuję z namiętną fotografią i nie jest to takie proste i oczywiste.

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Z namiętną fotografią to spróbuj tak: panna młoda, najlepiej mulatka, wyciąga ustami gwoździe z deski (do krojenia chleba?), a w tym samym czasie pedicurzystka dłubie w nosie... taka chwila namiętnego relaksu

#7 nie wygrała bo to zdjęcie ślubne, wygrało bardzo podobne zdjęcie wakacyjne
          Jestę fotografę

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

Będę musiał stawiać gwiazdkę. Ostatnie zdanie napisałem na poważnie. Strasznie trudno na zdjęciach uchwycić namiętność. I nie mam na myśli aktorów. Z modelem i modelką jest to w zasadzie niemożliwe. W plenerze jest łatwiej ale jest sporo komplikacji.
            Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465. Powód: Miażdżyca...

Komentarz

• qwert
              Coś już napisał
              • 2010
              • 51

slaby art, sponsorowany?

Komentarz

• jacek_73
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 2587

A z 'podpatrzenia' Cię nie interesuje? Tak na poważnie to nie ma rzeczy niemożliwych, mogą być jedynie nieopłacalne. Aktor też może być modelem, a w zasadzie bardziej studenci szkół teatralnych.

Art sponsorowany? Chyba nie - już pismaki nie mają o czym pisać to się wzięli za fotografię ślubną
                Jestę fotografę

Komentarz

• Sergiusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2708

Jak wiesz fotografia kłamie i z „podpatrzenia” marnie fotograficznie wychodzi. Nie mniej istotna uwaga. Jak uzyskać efekt „podpatrzenia” Dziurka od klucza i inne dziurawe serca odpadają.

Komentarz

• jacek_73
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 2587

Bardzo popularnym knyfem jest odbicie w bocznym lusterku samochodu...na przykład, ale pisząc o 'podpatrzeniu' nie miałem na myśli 'efektu podpatrzenia'. Cóż wiosna idzie, krew w małolatach się gotuje. Zależy Ci, to sypniesz sianka i voila
                    Jestę fotografę

Komentarz

• Jago
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

U mnie jedynie wzrok przyciągnęło to z fontanny na skwerze w Gdyni. Reszta słaba.
                      C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

Zamieszczone przez jacek_73
                        Bardzo popularnym knyfem jest odbicie w bocznym lusterku samochodu...na przykład, ale pisząc o 'podpatrzeniu' nie miałem na myśli 'efektu podpatrzenia'. Cóż wiosna idzie, krew w małolatach się gotuje. Zależy Ci, to sypniesz sianka i voila
                        Jak podsypiesz sianka to będziesz miał co najwyżej to co na tym obrazku Gustawa Klimta:
                        http://prywatne-muzeum.blog.onet.pl/...,ID307421477,n Dla mnie jest to mistrzostwo świata jeśli chodzi o namiętność. Patrzysz na ten obraz i wiesz kto i gdzie ma mokro i co będzie za chwilkę. Ręce, usta... ale to obraz. Na zdjęciu to trudniej zrobić.

Jeśli chodzi o knyf to oglądający zdjęcie powinien czuć się jak powiedzmy podpatrywacz. Coś nieostrego i ciemnego na pierwszym planie częściowo zasłaniającego akcję.

Komentarz

• jacek_73
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2587

Bo Klimt to się na 'robocie' znał jak mało który, tylko jego malarstwo mi akurat nie pasuje. Można zawsze inspiracji poszukać w poezji. Dobry był Kazimierz Przerwa-Tetmajer (kto wie, może nawet lepszy od Klimta). Wierzę że dasz radę :-D
                          Jestę fotografę

Komentarz

• _igi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2035

Fakt faktem, ostatnio coś poszło "nie tak jak trzeba". W jednym z pisemek ogarnąłem zdjęcie faceta, jak siedzi na kiblu... I nie, to nie był świerszczyk (tym bardziej z facetami!), a cała sesja była pociągnięta właśnie w "zmysłowym" klimacie. Chyba wolałem modę na holgę i dragana
                            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

Pracuję...