X
-
-
Cos gdzies czytales, ale niewiele zrozumiales.
Kolejny prawnik z Akademii prof. Googla wypisujacy bzdury.
Takie rewelacje powinny byc kasowane z forum, a autor banowany za wprowadzanie w blad. Zenada.Komentarz
-
myślał pewnie o rękojmiNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Tylko w przypadku, kiedy producent sprzedaje produkt bezpośrednio odbiorcy końcowemu nie będącemu podmiotem gospodarczym.Tak, gwarancja jest fakultatywna, lecz każdy ją daje gdyż w myśl ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej każdy ma prawo odstąpić od zawartej umowy; a każdy zakup jest taką umową, kiedy wyrób nie spełnia wymagań i oczekiwań. W związku z powyższym producent nie dajacy gwarancji na swój wyrób podpada automatycznie pod inny przepis, który jest dla niego mniej korzystny.
Jak często taka sytuacja ma miejsce?I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Błąd. Jeśli nabyłeś produkt jako przedsiębiorca od innego przedsiębiorcy to właściwe przepisy są w Kodeksie Cywilnym (instytuacja rękojmi za wadę - art. 556. i następne. To samo dotyczy zakupu jako osoba fizyczna od innej osoby fizycznej, która nie sprzedawała w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą.
Sent from my iPhone using TapatalkKomentarz
-
No tak, racja. Miałem na myśli kupowanie sprzętu nowego, ze sklepu.
Zbytnio uprościłem to, przepraszam.Komentarz
-
jak dla mnie koniec tematu,szwaby potwierdziły prawdziwość "ręcznego paragonu"
uczciwość wobec państwa zostawiam własnemu sumieniuNie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
-
Możesz podać więcej szczegółów? Co to znaczy "szwaby potwierdziły prawdziwość"? Co masz na myśli pisząc "paragon" oraz przez kogo jest wystawiony i skąd go masz? Możesz pokazać jak wygląda?Komentarz
-
-
Odp: Wałki na Vacie
Może stoi za tym nieodparta potrzeba płacenia ekstremalnie wysokiego VAT-u. Polecam zakupy tu:
APARAT CANON EOS 5D MKII BODY - Canon 2764B019AA 8714574529578 - Otido.pl
Jako bonus dostaniemy wbudowaną lampę błyskową.https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200Komentarz
Komentarz