X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pan.kolega
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2817

Odp: Tragedia podczas ślubnej sesji zdjęciowej

Ja bym tej pani tak bardzo nie krytykował, bo sam kilka razy w życiu otarłem się o wysokie prawdopodobieństwo nagłej i niespodziewanej śmierci, jak zawsze "na własne życzenie", zwłaszcza za młodu. Dlatego z pokora przyjałbym nagrodę Darwina jeśli tylko mógłbym ja osobiście odebrać.
    Zdarzaja się rzeczy trudne do przewidzenia, jak np. walnięcie glowa o kamień i utrata przytomności.
    Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• cohontes
      Początki nałogu
      • 2011
      • 344

Ale wydaje mi się, że takie miejsca powinny być sprawdzane jeśli rzeczywiście chce się mieć ciekawą sesję. Ja kiedyś widziałem niedaleko mnie genialną parę, która poszła na teren dawnej kopalni sobie robić sesję, pech chciał, że dwa tygodnie potem zginęły tam jakieś dzieciaki, które się bawiły. Więc w sumie jeśli panna młoda chciała mieć sesję w rzecze, to powinna być świadoma tego jakie ją tam warunki czekają.
      5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
      X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Może była - chyba tego jednak już nie rozstrzygniemy.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• 4kwiatek
          Bywalec
          • 2006
          • 230

O ile mnie pamięć nie myli to któraś notatka mówiła że woda nagle wezbrała w trakcie sesji. Oczywiście - takie coś "można" przewidzieć. Jak wszystko.

Komentarz

• szwayko
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2076

Wiadomo że takiej sukni szybko się nie zdejmuje zwłaszcza jak z tyłu jest związana i tym bardziej że zakłada się je od góry. Od dołu jest zszyta więc nasiąkła i nabierała wody jak worek. Z tego co czytałem w newsach za wielkiej wody - mokra suknia zrobiła się ciężka i ona nie mogła już stać po czym prąd rzeki ją porwał. Męża nie było bo były to zdjęcia chyba ponad miesiąc po ślubie. Także nie była to panna młoda tylko już mężatka i to był tzw. zwyczaj niszczenia sukni po ślubie, a ona chciała mieć z tego zdjęcia. Także to nie była żadna sesja ślubna. Tyle wyczytałem.
            frickr FB
            www.szwajkowski.pl

Komentarz

• becekpl
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 4304

Zamieszczone przez szwayko
              Męża nie było
              miał już dość

Zamieszczone przez szwayko
              to był tzw. zwyczaj niszczenia sukni po ślubie
              suknia akurat to przeżyła w odróżnieniu od właścicielki
              kiedyś widziałem jak kolesie próbowali zniszczyć nowe opony, tak szaleli ze dachowali a opony dalej dobre :grin:
              Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
              Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• m_o_b_y
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1095

Zamieszczone przez Bangi

To nic nowego, że nasz świat jest pełen głupców, ale czy aby nie szkoda czasu, aby pisać o takich głupstwach ?
                Pozdrówka
                m_o_b_y
                --------------------------------------------------------

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Nie nazywałbym głupstwem czyjejś śmierci.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• lijo
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 73

Tak jak napisał janmar im więcej cudowania przy sesjach ślubnych, tym częściej takie wiadomości będzie można przeczytać. Chyba niestety coraz więcej nowożeńców wychodzi z założenia - jest ryzyko, jest przyjemność, a grzeczne sesje w studio, lub w parku na ławce są przeżytkiem dla mięczaków.

Komentarz

• jellyeater
                      Pełne uzależnienie
                      • 2010
                      • 1631

Widać za dobrą sesję ślubną warto dać się zabić. Sesje ślubne kłócą się z moim rozsądkiem i poczuciem estetyki. Starczyłoby jakieś ładnie oświetlone zdjęcie w studiu. Jedno. Żeby na starość było co pokazywać. A nie sesja, patrz wnuku to twoja babcia i twój dziadek w strojach ślubnych na śmietniku.

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

Ludzka śmierć to nie jest dobry temat do żartów, nawet jeśli jej przyczyną jest brak wyobraźni!

Estetyka kwestia gustu, dla jednych odjazdowa awangarda dla innych kicz (ja się zaliczam do tych, ale to bez znaczenia). Niemniej uważam że szlajanie się w dwu - trzy osobowym składzie, w celu zrobienia zdjęć, w miejscach potencjalnie niebezpiecznych (czy to rzeka czy pustostan odwiedzany przez nadużywającą alkoholu młodzież) jest zawsze dalece nierozsądne. Czy to tak trudno poprosić kogoś o asystowanie?
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...