X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOTO-PAN
    Uzależniony
    • 2013
    • 513

Sprawdzenie numeru seryjnego body

witam może ktoś mi doradzi jak szybko sprawdzić numer seryjny body pod względem legalnego pochodzenia

jest może jakaś baza gdzie to można zweryfikować ?
  • Adlatus
    Początki nałogu
    • 2010
    • 255

Odp: Sprawdzenie numeru seryjnego body

Wpisz numer w Google może się pojawi w skradzionych. Możesz sprawdzić jego historię napraw w serwisie CSI w Warszawie na stronie Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video .

Komentarz

• FOTO-PAN
      Uzależniony
      • 2013
      • 513

no własnie też wpadłem na ten pomysł żeby Pan Google wyszukał mi coś na temat tego numeru seryjnego i nic... w google nic nie ma

[SSSF] Spis Skradzionego Sprzętu Fotograficznego tu też

CSI też brak historii serwisu po numerze seryjnym

Komentarz

• Adlatus
        Początki nałogu
        • 2010
        • 255

Brak informacji to też informacja, w tej sytuacji nawet dobra bo aparat prawdopodobnie nie jest kradziony i nie był naprawiany (przynajmniej w tym serwisie w którym sprawdzałeś).

Komentarz

• FOTO-PAN
          Uzależniony
          • 2013
          • 513

Zamieszczone przez Adlatus
          Brak informacji to też informacja, w tej sytuacji nawet dobra bo aparat prawdopodobnie nie jest kradziony i nie był naprawiany (przynajmniej w tym serwisie w którym sprawdzałeś).

w sumie racja

Komentarz

• malwes
            Coś już napisał
            • 2007
            • 74

Słuchajcie...ja chciałam sprawdzić historię napraw 5d o konkretnym numerze seryjnym to CSI na Żytniej poinformował mnie, że nie udzielają takich informacji osobom trzecim...że mogą jedynie danemu Kowalskiemu udzielić informacji o naprawach sprzętów jakie ów Kowalski osobiście u nich poczynił.
            Jak to w takim razie jest - udzielają czy nie?
            Pozdrawiam,
            Gosia
            Moja pasja
            Facebook

Komentarz

• Adlatus
              Początki nałogu
              • 2010
              • 255

A tu sprawdzałeś Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video ?

Komentarz

• chyrus
                Początki nałogu
                • 2005
                • 436

Tu sprawdzisz tylko, że sprzęt był naprawiany, a nie co było w nim naprawiane.

Przy moim obiektywie, który był kalibrowany, po powrocie z serwisu reklamowany do ponownej kalibracji (uwzględniona i działa wszystko super) historia może wyglądać tak, jakby był 2x naprawiany.
                digart

Komentarz

• darkon
                  Bywalec
                  • 2011
                  • 239

Zamieszczone przez chyrus

Przy moim obiektywie, który był kalibrowany, po powrocie z serwisu reklamowany do ponownej kalibracji (uwzględniona i działa wszystko super) historia może wyglądać tak, jakby był 2x naprawiany.
                  A jeśli wysłałeś z body to wygląda tak, że i body było 2 x naprawiane bo jego numery istnieją w systemie, tak jest przynajmniej w moim przypadku.
                  EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez chyrus
                    Doprecyzuję - sprawdzisz, czy sprzęt był w serwisie. Bo odczytanie stanu migawki ciężko nazwać naprawą, a również taka czynność jest rejestrowana.
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

Pracuję...