X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bombi91
    • 2012
    • 14

Gdzie nad polskie morze?

Witam. Za tydzień urlop, a więc postanowiłem wybrać się nad morze z narzeczoną. Zastanawiam się nad miejscem bo ofert w internecie jest aż za dużo. Gdzie Wy się wybieracie, gdzie byliście i polecacie? Wolałbym miejsce gdzie można pozwiedzać i przywieźć ładne zdjęcia niż miejsce gdzie są tylko imprezy i nic więcej. Więc, co polecacie?
  • piotrr
    Początki nałogu
    • 2007
    • 436

Odp: Gdzie nad polskie morze?

Dziwnów, Pobierowo, Rewal... a do focenia masz wtedy cały pas wybrzeża z wieloma perełkami.

Komentarz

• tomfoot
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2277

nad polskie morze można pojechać wszędzie, pod jednym warunkiem: nie w czerwcu, lipcu, sierpniu i we wrześniu
      w pozostałe miesiące jest sympatycznie i nie śmierdzi piwem
      osobiście lubię listopad i luty

Komentarz

• Ligo
        Początki nałogu
        • 2012
        • 385

Zamieszczone przez tomfoot
        osobiście lubię listopad i luty
        Nie każdy jest morsem

Jak dla mnie Ustka, Ustka i jeszcze raz Ustka.
        Tam jest wszystko. I urokliwe miasteczko, i promenada, i "patelnia", czyli fajne wydmy, a w dodatku plaża dla wszystkich i druga dla wybrednych po zachodniej stronie portu. W dodatku przy latarni najlepszy dorsz na świecie.
        Przynajmniej tak było dekadę temu, kiedy ostatnio nawiedziłem to cudowne miasteczko. Mam nadzieję, że nic się w międzyczasie nie zmieniło, a jeśli już, to na lepsze.
        No i do Słupska blisko, z jego zabytkami.

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".

Komentarz

• Leon007
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2709

MC_ - chyba każdy tak ma w sezonie. Mieszkam w okolicach Trójmiasta i do Gdańska od czerwca do sierpnia wjeżdżam tylko wtedy, gdy już wszystkie inne możliwości się wyczerpią. A sam Gdańsk jest bardzo ładny i ciekawy fotograficznie, ale na przykład we wrześniu lub październiku.

Odpowiadając na pytania Wątkodawcy. Jakiś czas temu za bazę urlopową wybraliśmy Kamień Pomorski - miasteczko ładne, trochę oddalone od morza i dzięki temu bez tłumów. I jeździliśmy sobie codziennie na inną plażę: Rewal, Niechorze, Pogorzelica itd. Zdecydowanie najlepsze wspomnienia to Niechorze (dzika plaża na zachód od latarni - zdjęcia mew na falochronach!) i wyspa Wolin. Międzyzdroje omijać z daleka!

Ważne dla przyjezdnych! W sezonie w miejscowościach nadmorskich - od Helu po Świnoujście - radarów jest prawie tyle samo co turystów. Polecam przestrzegać ograniczenia prędkości.
            Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.
            Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
            Ja
            Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
            Konfucjusz

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna. Ale to niestety (dla niektórych) prawie koniec świata...

Komentarz

• darkon
                Bywalec
                • 2011
                • 239

Zamieszczone przez MC_
                W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna.
                I dojście do plaży przez ten dębowy lasek, miodzio . Dla kogoś, kto lubi pobiegać po lesie za robaczkami i grzybami bardzo fajna miejscowość.
                EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• poszukiwacz2006
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 824

Jastrzębia Góra - blisko na Hel i do Trójmiasta, po drodze zahaczyć można o Kaszuby. Druga opcja - Wolin. Za poprzednikami - unikać sezonu. Polecam wrzesień - cicho, tanio, ciepło.
                  Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                  hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez MC_
                    Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".
                    Tak to jest. Ja w lecie w góry praktycznie nie chodzę. Temperatury i tłumy to dla mnie zbyt drastyczne zestawienie - co innego zimą .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• YaneC
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 367

Hehhh... Watkodawca w poniedziałek wyjeżdża na urlop a koledzy twardo polecają miesiące "pozawakacyjne". Pewno gdyby jechał sam bądź z żoną/ partnerką to byłoby to realne, ale większość z nas jest uzależniona od przerwy wakacyjnej w szkołach i wyboru nie ma...

Wytalkowane z GT-I9100
                      BYKOM STOP

Komentarz

• MariuszM
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 245

My w zeszłym roku byliśmy w Łazach koło Mielna/Unieścia w ośrodku Solaris.
                        W sumie polecam, to dość spokojne miejsce, a niedaleko do Koszalina/Kołobrzegu/Darłowa. Pytanie, czy nad Bałtykiem jest co zwiedzać....ja tak nie uważam.
                        Biegam, bo lubię

Komentarz

• greatidea
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 66

Ja polecam Dębki, Czy jest tam co zwiedzać, to nie wiem - byliśmy 2 lata pod rząd z małym dzieckiem i nie w głowie nam były zabytki. Jest tam natomiast piękna plaża i wpadająca do morza rzeczka więc jeśli ktoś lubi landszafty na pewno strzeli coś ładnego.
                          Mieszkaliśmy w nowym pensjonacie, bardzo starannie urządzonym, do dyspozycji były nawet gitary i właściciel pamiętający antyrosyjskie studenckie piosenki. Ceny jak na ten standard bardzo przystępne, namiary mogę podesłać na priv.

Komentarz

• centur
                            Uzależniony
                            • 2011
                            • 766

Zamieszczone przez Bombi91
                            Witam. Za tydzień urlop, a więc postanowiłem wybrać się nad morze z narzeczoną. Zastanawiam się nad miejscem bo ofert w internecie jest aż za dużo. Gdzie Wy się wybieracie, gdzie byliście i polecacie? Wolałbym miejsce gdzie można pozwiedzać i przywieźć ładne zdjęcia niż miejsce gdzie są tylko imprezy i nic więcej. Więc, co polecacie?
                            wszędzie tylko nie nad polski Bałtyk, no chyba że gustujesz w brudnej i zimnej wodzie, niegwarantowanej pogodzie, obleśnych knajpach serwujących ryby smazone na zużytym oleju za niebotyczne pieniądze i wszędobylskich cwaniaków kombinujących na około, jak wyciągnąć kasę od "turystycznej stonki"...
                            http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
                            http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
                            Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• YaneC
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 367

Zamieszczone przez centur
                              wszędzie tylko nie nad polski Bałtyk
                              A jest gdzieś jeszcze (poza Bałtykiem) polskie morze?
                              Wydawało mi się, że watkodawca zaznaczył obszar zainteresowań...

Wytalkowane z GT-I9100
                              BYKOM STOP

Komentarz

Pracuję...