X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chest
    • 2013
    • 2

Małe przekłamania na aukcjach

Witam,

proszę poraktować to bardzo luźno, poprostu szukałem ostatnio canona 50mm 1.4, i natknąłem sie na aukcję Canon EF 50mm f/1.4 USM + Camgloss Dust Brush (3405329976) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w przykładowych zdjęciach to ostatnie z lusterkiem przykuło moją uwagę... gdzieś już je widziałem... mam! tutaj na forum http://www.canon-board.info/pozostal...28/index2.html użytkownik vitex, zdjęcie zrobione Heliosem 85 1.5

ot takie małe spostrzeżenie, dziękuje dobranoc
  • Norberto
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 47

Odp: Małe przekłamania na aukcjach

Standard. Często to się zdarza. Jakiś czas temu też trafiłem na aukcję gdzie rzekomo były sample z 5D a w rzeczywistości były z 5DmkII

Komentarz

• janmar
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3468

Wszystko o BOKEH! TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY! MAX 1024PX/300KB użytkownik vitex
      małe przekłamanie. winno być użytkownik " Vitez ".
      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5117

Dla mnie to nie małe przekłamanie, bo wzbudziło by u mnie niepokój, że coś jest nie tak z taką aukcją.
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• centur
          Uzależniony
          • 2011
          • 766

to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
          http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
          http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
          Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• jacek_73
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 2587

Tą sprawą powinna zająć się specjalna komisja śledcza pod przewodnictwem detektywa Rutkowskiego
            Jestę fotografę
            miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez centur
              to jest jawna kradzież zdjęcia w celu uzyskania korzyści majątkowych, ma miejscu autora zdjęcia zarchiwizowałbym tę aukcję, powiadomił allegro i zaproponował sklepowi 'ugodę' wystawiając fakturę, dla mnie to jawne oszustwo zarówno potencjalnego nabywcę szkła jak i autora zdjęcia...
              Takoż zrobiłem. Jak Sprzedający nic nie odpisze to wypuszczę pitbulla (znaczy prawnika) :> .

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Chyba trzeba zrobić zrzut z monitora i potwierdzić notarialnie. Mnie to się już nie chce za tym ganiać. Nie mniej sklep obiektyw Canon i zdjęcie z Heliosa to może być niezła jazda.
                Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Chest
                  • 2013
                  • 2

nie myślałem że aż takie zainteresowanie tym tematem wywołam. Po cichu myślałem że to może użytkownik Vitez sprzedaje te rzeczy.

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Użytkownik Vitez ma swoje konto vitez na Allegro , a poza tym 50 1.4 nie sprzedaję :P

Btw moje zdjęcie usunął, bez przeprosin bo "znalazł na googlu i nie jest podpisane to można".
                    Cóż... zasugerowałem by doczytał ustawę, bo wbrew jego wyobrażeniom - nie można. Ścigać sądownie raczej mi się nie chce.
                    Ostatnio edytowany przez Vitez; 18.

Komentarz

• Bangi
                      Moderator
                      • 2010
                      • 5117

Zamieszczone przez Vitez
                      Użytkownik Vitez ma swoje konto vitez na Allegro , a poza tym 50 1.4 nie sprzedaję :P

Btw moje zdjęcie usunął, bez przeprosin bo "znalazł na googlu i nie jest podpisane to można".
                      Cóż... zasugerowałem by doczytał ustawę, bo wbrew jego wyobrażeniom - nie można. Ścigać sądownie raczej mi się nie chce.
                      Ale postarszyć możesz
                      SAMOLOTY CB
                      SAMOLOTY lotnictwo.net
                      SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

Pracuję...