X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marito
    Bywalec
    • 2007
    • 176

Odp: Po co ludzie piszą za pomocą czego wysłano post?

Szczerze mówiąć także "wisi" mi ten problem, który to uważam za lekko wyolbrzymiony. Regulowanie wszystkiego i cenzorowanie trąci mi lekko starym systemem, ale jak ktoś się nudzi i nie ma żadnego zajęcia to zajmuje się takimi pierdołami.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• Tomek W
      • 2013
      • 5

Trochę z niewiedzy jak zmienić domyślne ustawienia a troche dla lansu, że mają iPhona :P

Jakie proporcje między tymi postawami ? Nie wiem.

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        Jestem przeciw regulowaniu tego za pomocą regulaminu.
        Ja chyba też bym tego nie dokładał do regulaminu. Ostatnio jakiegoś nie doczytałem to znaczy zaakceptowałem przed przeczytaniem i wyłudzili ode mnie trzy dychy. Tu będzie podobnie i przysporzy to tylko roboty moderatorom. Ale może założyć wątek gdzie znalazłyby się pewne zachowania czy wpisy uważane powszechnie za obciach na Forum?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Wysłane ze sklonowanych obcęgów
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Ligo
          Początki nałogu
          • 2012
          • 385

To forum fotograficzne i o ile może mnie zainteresować, kto czym fotografuje, to zupełnie nie obchodzi mnie telefon, jakiego używa. Tym bardziej, że jak ktoś wspomniał wyżej, często w poście są dwa słowa komentarza i zaraz cała linijka, z czego to wysłane.

Ale można jeszcze inaczej. Jak by na to nie patrzeć, jest to reklama.
          I urządzenia, i softu. Jeśli ktoś bardzo chce reklamować na forum swoje urządzenie telefoniczne, niech zapłaci złotówkę od swego postu z reklamą urządzenia, którego używa.
          Mógłbym wtedy przełknąć te wszystkie tapatalki wiedząc, że wysyłający płaci na zbożny cel, np. utrzymanie serwera.

Komentarz

• pan.kolega
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2817

Mnie to irytuje, ale nie głosuję za regulaminowym zakazem.

Powinna wystarczyć presja społeczna. A poza tym na forum nie widać człowieka, więc każdy rys osobisty jest cenny....

-->> Wysłane tym razem z peceta, ale mam też iPada, iPhona i iPoda, oraz sporych rozmiarów telewizor <<--
            I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• jb79
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 46

Jeszcze parę dni temu miałem w tapie że piszę ze swojego galaxy S2 (i9100) ale wykasowałem bo widzę że nie się czym chwalić
              Zamieszczone przez pan.kolega
              -->> Wysłane tym razem z peceta, ale mam też iPada, iPhona i iPoda, oraz sporych rozmiarów telewizor <<--
              czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Komentarz

• shpyo
                Dopiero zaczyna
                • 2013
                • 39

Ten podpis z czego został wysłany post to raczej kwestia oprogramowania, które samo, czasem bez wiedzy, dorzuca taki kawałek tekstu.

Komentarz

• namoamo
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 928

A myślałem że jestem sam :uff:
                  O ile dzieciaków chwalących się sprzętem kupionym przez rodziców potrafię zrozumieć, to dorosłych ni w ząb. Pewnie zwykłe prawo stadne..
                  Flickr

Komentarz

• Makudonarudo
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 381

Też jestem za usunięciem. Może W TEJ CHWILI nie jest to jeszcze bardzo uciążliwe ale pracuję w Banku gdzie czasem a aplikacji w wymianie maili gdzie wątek jest dość długi i wieloosobowy, to 4/5 czasu na przeczytanie tegoż wątku zajmuje odfiltrowywanie treści od pozostałej zawartości maila potocznie zwanej spamem (właśnie te stopki podpisy itd. ) Poza tym po co zaśmiecać bazę danych setkami kopii tego samego zdania? Stopka na bazie wisi raz. Ale taki spam w treści postu już nie.
                    A wracając do CB to bywały posty z tym wpisem "wysłano z" który był tak umiejscowiony że w życiu bym nie pomyślał że to już jest stopka. To był dla mnie po prostu enter w treści postu co przeszkadzało w czytaniu.

Komentarz

• v.1958
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 231

A ja głosowałem przeciw, nie jest to chyba problem rangi regulaminowej...
                      Jest to raczej sprawa elementarnej kultury i szacunku dla innych czytających, ale również tolerancji!

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

Zamieszczone przez v.1958
                        A ja głosowałem przeciw, nie jest to chyba problem rangi regulaminowej...
                        Jest to raczej sprawa elementarnej kultury i szacunku dla innych czytających, ale również tolerancji!
                        jako moderator zdecydowanie nie chce mi sie marnowac czasu na klotnie z uzyszkodnikami, ze podpis "wyslano z robura" jest be,
                        ze trzeba zmienic itd. itp. juz o reklamy w stopkach byly wojny i niejeden moderator naczytal sie sporej porcji laciny pod adresem
                        wlasnym i swojej matki
                        ale...
                        jako uzytkownik uwazam, ze takie podpisy sa mocno irytujace i powinny byc pietnowane. jesli jedyna metoda na pozbycie sie takiego
                        chamstwa jest regulamin i jego egzekwowanie, to jestem za rozszerzeniem tego regulaminu. forum jest dla uzytkownikow i jesli cos
                        nie odpowiada uzytkownikom (nie kolidujac z interesem wlasciciela), to powinno byc dla wspolnego dobra rozwiazane.

IMHO, poki co sprawa nie wydaje sie naglaca, wiec dodatkowy zamordyzm regulaminowy nie jest konieczny. ale wedlug ankiety
                        wiekszosc glosujacych jest przeciwko tym podpisom i grzeczne zwracanie uwagi osobom zasmiecajacym forum podpisami wydaje sie
                        doraznie najlepszym pomyslem. jakby sie sytuacja pogorszala, to trzeba bedzie wrocic do tematu...
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Makudonarudo
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 381

W sumie rozwiązaniem najmniej uciążliwym by była "cenzura". Dodać czarną listę zdań i przed insertem na bazie automatycznie wycinać takie zdania. Moderator tylko co jakiś czas aktualizowałby taką listę.
                          Tylko że łatwiej by było to wprowadzić w ręcznie pisanej aplikacji niż takim gotowym silniku gdzie lepiej nie grzebać ręcznie, bo przy jakiejś aktualizacji coś się posypie.
                          Ale można zgłosić do vbuletin zapotrzebowanie na taką łatkę. Myślę że to zmora wielu forów. Być może nawet taka łatka już istnieje.

Komentarz

• fhumargo
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 116

Panowie!
                            A może zamiast rozważać czy ma być podpis czy nie , zastanówmy się aby w wątkach było mniej kłótni a rozważania dotyczyły tematu wątku?
                            Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, swojego zdania a inny nie powinni w obraźliwy sposób je komentować!
                            Oczywiście , jeśli tematy opinii wyrażane są też kulturalnie.
                            Sorki za zmianę tematu na chwilę.
                            7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Komentarz

• Juriko
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 485

Zupełnie mi to nie przeszkadza, wręcz uważam, że to sympatyczny element taka informacja skąd, a właściwie za pomocą czego gość napisał i wysłał posta. Można prześledzić zmiany w technologii.
                              Ale rozumiem, że niektórych to irytuje. W sumie taka irytacja i podjęte kroki żeby jej uniknąć są mniej inwazyjne niż na przykład irytacja z powodu charakteru teściowej. Strach się bać co by zaproponował krewki moderator, których jak widać u nas nie brakuje.
                              ps. Melisa pomoże, może.

Komentarz

• Cichy9
                                Coś już napisał
                                • 2012
                                • 63

Mi to osobiście przeszkadza, ale tylko i wyłącznie kiedy przeglądam forum z telefonu. Na dużym monitorze to pomijam jakoś odruchowo, ale na telefonie często nie jestem w stanie i wtedy jest to irytujące, bo trzeba przewijać, a zamiast merytorycznej treści jestem raczony taptalkiem i innymi

Komentarz

Pracuję...